24 Temmuz 2017 Pazartesi

1 Jennifer L. Armentrout - Paramparça ( A Wicked Trilogy #2 )


~~~*~~~
İstediğimi umut edebilirdim ama gerçek... buz gibi, zorlu gerçekten kaçamazdım.
~~~*~~~

Yine bir Armentrout kitabıyla karşınızdayım. Bu sefer ki kitabımız Lanetli Üçlemesi'nin 2. kitabı Paramparça.

Yazarın akıcı kurgularını seviyorum ki zaten bilmem kaç milyon kitabını okuduktan ve yorumladıktan sonra bu kısmı fark etmişsinizdir. Bu serisini de sevdim. İlk kitaptan daha iyiydi 2. kitap deyip direk yoruma dalış yapıyorum.

İlk kitapta Fae Prensi özgür kalmıştı ve Ivy'nin kendisi ile ilgili şok edici gerçekleri öğrenmişti. 2. kitap ise kaldığı yerden devam ediyor, hem de ne devam ediyor. Daha güçlü bir kurguyla ve daha aksiyon dolu bir şekilde devam ediyor. Belki biraz daha aşk dolu :)

~~~*~~~
İnsanlar aptaldır. Aşikar olanı görmezler. Tam karşılarında olanla yüzleşmektense, kafalarını kuma gömme eğilimleri vardır.

~~~*~~~

Ivy, kendisinin buçukluk olduğunu öğrenmesi ve Prens'in kendisini istemesi ile hem Düzen'e karşı görevlerini yerine getirmeye sevdiklerini korumaya çalışırken hem de Prens'ten kendini korumaya çalışmaktadır. Ancak Prens'in daha kurnazca attığı adımlar sonucunda Ivy, sevdiği adamın hayatına karşılık Prens'le beraberliği kabul ettiğinde olaylar çığırından çıkıp, kontrol edilemeyecek boyuta gelmeye başlar.

Ivy, şimdiye kadar tanıdığı kendi kimliği ile altındaki yatan buçukluk olmanın verdiği kimlik arasında Prens'in zorlamasıyla bocalama yaşarken bir yandan da nasıl o ikilemden kurtulacağını düşünmekte bir çıkış yolu aramaktadır.

~~~*~~~
"Faelerde bizde olmayan beceriler var ama bizim de ne olursa olsun savaşmak için bir sebebimiz var."
"Neymiş o sebep?"
"Özgürlüğe her şeyden çok değer veriyor oluşumuz."
~~~*~~~

İlk kitaba nazaran daha heyecanlıydı. Genelde serilerin ilk kitapları konuya giriş olduğu için okurlara pek beklentiyi karşılatmaz ama şans verildiğinde ikinci kitapla birçok okurun kalbinin fethedildiği bir gerçek. Bu seriyle de hazır 2. kitapta varken peş peşe okuyarak müthiş bir maceranın içerisine dalabilirsiniz.

Ben bu kitabı beğendim ki zaten Jennifer L. Armentrout kitaplarını ayrı bir seven biri olduğum için beni tatmin edeceğini biliyordum yazarın.

~~~*~~~
Sürekli olarak mutlak ölümle karşı karşıya geldiğimiz gerçeği, yolumuza devam ederken aynı zamanda günün her saniyesinin tadını çıkarmamızı da sağlıyordu.
~~~*~~~

Seriyi sizlere tavsiye ederim :)

Güzel bir fantastik seri ve bence içerisine de bir o kadar güzel aşk serpiştirilmişti, daha ne olsundu :)

A Wicked Trilogy (Lanetli Serisi) Kitapları
Kitabın adı           : Paramparça
Orijinal adı          : Torn
Yazarı                   : Jennifer L. Armentrous
Seri / Sıralaması  : A Wicked Trilogy #2 (Lanetli Serisi #2)
Çevirmen             : Tülin Er
Yayınevi                : DEX  Plus
Sayfa sayısı           : 396

Kitabın tanıtım yazısı:

Kararsızsan paramparçasın! İnsanlardan beslenen korkunç Faelere karşı dünyayı korumak yeterince zor değilmiş gibi, Ivy şimdi bir de Fae Prensi'yle mücadele etmek zorunda. Faelere dünyanın kapılarını açacak ve insanlığın sonunu getirecek kişi, bir Buçukluk. Ve o Buçukluk, Ivy'nin ta kendisi. Düzen'le birlikte mücadeleye devam mı etmeli, yoksa Düzen'den sakınmalı mı?

Prens'le nasıl savaşmalı? Aşkını nasıl korumalı? Şimdi dünyanın kaderi Ivy'nin ellerinde. Hemen harekete geçmezse. Hem yüreği hem de dünyası paramparça olacak.

1 yorum :

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın