4 Mart 2018 Pazar

0 Emma Chase - Evli Barklı (Tangled #4)


~~~*~~~
"Evlendiğinizde, en önemli şey aşk değildir. En yakın arkadaşınızla evlendiğinizden emin olmanız gerekir. En güzel günleri, en kötü günleri ve arasında kalan her şeyi paylaşmak isteyeceğiniz kişi o olmalı - bir hayat arkadaşı bulmalısınız."
~~~*~~~

Tangled Serisi'nin son kitabı Evli Barklı'da bitti ve hem seri bitti hem de Kate ile Drew'ın aşk hikayesi mutlu sona erdi. 

Emma Chase'in kalemine bu dört kitap boyunca baya alıştım hatta artık beni zorlamamaya başladı ki beni bilirsiniz - eğer yorumlarını okuyorsanız - şimdiki zamanlı yazım tarzını pek sevmem. Bu kitap serisi de şimdiki zaman anlatımı ile yazılmıştı daha da ilginci bir kişi tarafından anlatılıyor ve sanki karşında oturuyor da birebir - ilk ağızdan dinliyormuşsun gibi bir anlatım yapılmıştı. Hem olayları anlatıyor hem de kendi düşüncelerini anlatıyordu. Aslında şöyle bir bakınca eğlenceli bir anlatım tarzı diyebilirim.
Kitapta, Drew ve Kate'in evlilik yolculuğunu okuyoruz. Evlenmelerine bir hafta kala bekarlığa veda partisi için Vegas'a gidiyorlar ve olanlar oluyor... kitapta zaten oradan sonra açılıyor. Eğlenceliydi ve zaman zaman güldüren bazen sinir eden kısımlara rağmen okunması kolay ve yormayan bir kitaptı. Gereksiz streslere ve entrikalara girmeden bitirmişlerdi olayları ve bu kısmı çok sevdim açıkçası.

Kitapta bir kez daha arkadaşlığın önemini anlatan detaylar varken aile ilişkilerine de değinmesi süperdi.

~~~*~~~
"İnsan prensini bulmadan önce pek çok kurbağa öpmek zorunda kalıyor."
~~~*~~~

Her an tetikte aha bir şey yapacaklar diye bekledim ama uslu durdular ve kızlarda gereksiz yere olay çıkarmadılar. 

James... Drew ve Kate'in küçük oğlu çok tatlıydı. Kate'in hamilelik haberinin üzerinden iki yıl geçiyor ve yeni evlenmeye karar veriyorlar. James dolayısıyla doğmuş ve büyümüş... çok tatlıydı ve nedense gözümde hep küçük Drew canlandırdım ki bu oldukça eğlenceliydi.

Herkes kendi mutlu sonunu yaşadı diyebilirim. Keşke arkadaşları Jack için de mutlu son olsaydı diye düşündüm ama sonra onun kendi halinden memnun olduğunu düşününce vazgeçtim. 

Genel olarak seri eğlenceli, yormayan, akıcı bir seri. Severek okuyabileceğiniz ve iyi vakit geçireceğiz bir dörtleme. Çok büyük beklentilere girmezseniz seversiniz, muhteşem değildi ama romans severlerin bir el atması gerekiyor. Tam biz romans severlere göreydi :) 

Ve bir gün Vegas'a gidip, Vegas'ta olan Vegas'ta kalır lafının nereden geldiğini anlamak istiyorum. Ahh orayı mutlaka görmek istiyorum :)

~~~*~~~
"Kate'in mutlu olmasını istiyordum. Tamam da, benimle mutlu olsun. Ya da hiç kimseyle olmasın. Ondan önce ben öbür tarafı boylarsam, hayatını kendi başına sürdürmesi gerekecek.
Bekar olarak.
Erkeklerden uzakta.
Çünkü başka biriyle takılırsa, hatta oğlumdan herifin tekine babası demesini isterse, vallahi ona musallat olurum. Sonsuza dek."
~~~*~~~





Kitabın adı    : Evli Barklı
Orijinal adı   : Tied
Yazarı           :  Emma Chase
Çevirmen      : Deniz Beril Bacaklılar
Seri bilgisi     : Tangled #4
Yayınevi        : Ephesus Yayınları
Sayfa sayısı    : 400

Kitabın tanıtım yazısı:

Evli Barklı yine alabildiğine keyifli ve komik. Bu hepimizin istediği son.” -Christina Lauren - Karmakarışık, Darmadağınık ve Sıkı Fıkı’nın New York Times çoksatan yazarı Emma Chase’in kaleminden çıkan ve seriyi finale bağlayan bu romanda, Drew ile Kate yaklaşan düğünlerini sabırsızlıkla bekliyorlar fakat önlerinde atlatmaları gereken bir bekârlığa veda partisi var! Hayatım boyunca hiçbir zaman evlilik hayalleri kurmadım. Ama Kate imkânsızı başardı ve beni değiştirdi. Sanırım daha önce de tek kelimeyle harika olduğum konusunda siz de benim gibi düşünüyorsunuz, biliyorum… ama itiraf etmeliyim ki şimdi eskisinden bile iyiyim! Bugüne uzanan yolculukta ne badireler atlattık gerçi. Ancak Yunan trajedilerinde görülebilecek pek çok engelle, türlü hatayla ve yanlış anlaşılmalarla uğraştık durduk. Fakat birbirimize duyduğumuz sonu gelmez arzu, sınır tanımaz hayranlık ve bitmek tükenmek bilmeyen aşkla bu zorlukları geride bırakmayı başardık. Bunlardan bahsetmişken, geçen hafta sonu yaşanan bazı beklenmedik gelişmeler bir sorun teşkil edebilirdi tabii. Bu… nasıl desem… geçmem gereken son sınav gibi bir şeydi. Aklınızdan ne geçtiğini biliyorum: Bu sefer ne yaptın Tanrı aşkına! Ama hemen köpürmeyin. Beni yargılamadan ve hadım edilmemi talep etmeden önce olup bitenleri bir dinleyin. Şimdi hazırsanız çılgın bir yolculuğa çıkıyoruz. Zaten başka ne bekliyordunuz ki?

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın