9 Haziran 2016 Perşembe

0 Jennifer Probst - Sonuna Kadar


~~~*~~~
Güçlü olmayı inkar etmek ile karıştırma. 
Kendini duygularından soyutlamak, güçlü olmak anlamına gelmez.
~~~*~~~

Jennifer Probst kalemini sevdiğim yazarlardan biri. Ülkemizde yayınlanan bütün kitaplarını okumuş sadece Sonuna Kadar kitabı kalmıştı ve haftasonumu bu kitabı okuyarak güzelleştireyim diye düşünerek başladım kitaba :D

Vee yazar yine beklentilerimi karşıladı, beni yanılmadı!

Gereksiz entrikalardan, kıskançlık krizlerinden uzak, gereksiz küslükler ve ayrılıklarla kitabı veya kurguyu uzatma amacı güdülmeden, eğlenceli, arkadaşlık ve aile ilişkilerine değinilerek kurgulanmış güzel, kalbi sıcacık yapacak bir aşk hikayesi daha Jennifer Probst'tan.


~~~*~~~
"Bana ne istediğini söyle, bebeğim."
"Cehenneme git."
"Oraya çoktan gittim."
~~~*~~~

Yazarın kitaplarında özellikle çok sevdiğim bir şey var o da hep aile ilişkilerine değiniyor olması. Aile bağlarına o kadar önem veriyor ki yazar kaleminde, kurgularında bunu karakterlerin aileleriyle olan ilişkilerine yansıtarak belli ediyor.

Bu kitapta da Gavin'in ailesiyle olan ilişkisine değinerek aile bağlarını ön plana çıkarmış.

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse, Gavin başarılı bir iş adamı olarak çalıştığı şirketten izin alarak iflasın eşiğine gelmiş olan aile restoranını kurtarmayı amaçlayarak evine geri dönmüştür. Restoranı ayakta tutma çabası ile uğraşırken bir gün restorana gelen üç yıl önce kariyerinin peşinde koşarak terk ettiği kız arkadaşı Miranda'yı görür. Aralarındaki çekim ve duygular hala olduğu yerde dururken tekrardan bir araya gelebilecekler mi merak konusu... tabi bunun içerisine bir debir gazetede yemek eleştirenliği yapan Miranda, Gavin'in restoranını yerin dibine sokarsa... işler daha da karışır. Ki bu kadın asla aynı restoran hakkında ikinci bir eleştiri yazmamışsa işler daha da karışır...

~~~*~~~
Çocuklar sana tecrübe edebileceğin en büyük neşeyi verebilir ama aynı zamanda kalbini kırıp sana en büyük acıyı da yaşatabilirler."
~~~*~~~

Restoranı kurtarma çabasında olan Gavin, üç yıl önce terk ettiği ve sevdiği kadının kalbini kazanabilecek mi? Peki Miranda tekrardan Gavin'e güvenecek mi?

Diğer kitaplarındaki mizahi anlatım yerine bu kitapta yazar biraz kalp kırıklığı, aşka güvensizliğini işlemiş kalemine ve açıkçası çok da güzel yapmış.

Yazarın kalemini seviyorum, olayları kurgulayışını da seviyorum. Sırf kitap uzun olsun diye gereksiz şeylere girmemesini de seviyorum. Dolayısıyla bu yazarı tavsiye ederim ki bu kitabı da tavsiye ederim :)

~~~*~~~
Seni bırakıp gittiğim günden beri içimde acıyan bir boşluk var. Onu doldurmak için kutsal yerlerde gezdim ama bunu yapmaya yaklaşamadım bile. Şu ana kadar. Bir şans daha istiyorum, Miranda."
~~~*~~~


Kitabın adı           : Sonsuza Kadar
Orijinal adı          : All The Way
Yazarı                   : Jennifer Probst
Çevirmen             : Yaprak Yılmaz
Yayınevi               : Nemesis Kitap
Sayfa sayısı           : 336

Kitabın tanıtım yazısı:

Ailenize ait İtalyan restoranının işleri çok kötü ve siz her şeyi düzeltmek için işin başına geçtiniz. Çalışanları idare etmek çok zor çünkü hepsi ya akraba ya da eski bir tanıdık. Garsonluk yapan kardeşiniz kız arkadaşıyla görüşmek için sürekli işi savsaklıyor. Barmense sigara tiryakisi. Durmadan sigara molası verip barı boş bırakıyor. Hepsinin yerine çalışmak ve müşterileri memnun etmek zorundasınız.

Yine de şefin açığını kapatmanız çok zor. Zaten o da karısıyla kavga etmiş ve sinir bozukluğundan bütün yemeklerin baharatını ve tuzunu fazla kaçırıyor. O kadar fazla kaçırıyor ki, müşteriler durmadan su sipariş ediyorlar.

Boş masalardan birine bir kadın ve bir adam oturuyor. Kardeşiniz ortalarda olmadığı için masanın siparişini almaya gidiyorsunuz. O anda, üç yıl önce, sadece size aşık olduğu ve siz sorumluluk istemediğiniz için terk ettiğiniz kadınla göz göze geliyorsunuz. Üstelik karşısında oturan kıl kuyrukla da sevgili gibi görünüyor.

İşte size Gavin Luciano'nun hikâyesi. Ama bu hikâyeye biraz acı katabiliriz. Gavin'in karşısında bulduğu kadın, yani Miranda Storme, son yılların en beğenilen restoran eleştirmeni. O akşam şefin bol baharatlı spesiyalini yedikten sonra içinde yeninden alevlenmeye başlayacak olan terk ediliş acısı bütünüyle gerçek. Bu gerçek de onun ilham kaynağı. Alacağı intikam için. Sonuna kadar…

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın