10 Mayıs 2018 Perşembe

0 Jennifer L. Armentrout - Kimi Öptüğüne Dikkat Et! (Karanlık Elementler #1)


~~~*~~~
"Hayatını kurtardığım için en azından bir teşekkür edebilirdin."
"Sen benim hayatımı kurtarmadın."
"Taksi az kalsın seni altına alıyordu. Hem, bir şeyin altına girmek istiyorsan sana seve seve yardımcı olurum. Sana söz veriyorum ben çok daha..."
"O cümleyi bitirme bile."
"Sadece bir teklifti."
"Her neyse. Teşekkür edersem gidecek misin?"
"Evet."
"Teşekkür ederim."
"Yalan söyledim."
"Ne?"
"İblisim ben. Zaman zaman yalan söyleme eğilimim var."
~~~*~~~

Allah'ım bu nasıl bir kitaptı böyle. Bu kadın şimdiye kadar beni hiç hayal kırıklığına uğratmadı ve hep beklentimi karşıladı. Hatta bazen öyle şeyler yaptı ki soluksuz bırakıp nefes kesip hadi canım diyerek okudum kitaplarını.

İşte o kitaplardan biriydi Kimi Öptüğüne Dikkat Et! Çünkü beklediğimden daha başka bir kurgusu vardı ve cidden çok iyiydi.

Jennifer L. Armentrout; sıkmayan, akıcı ve sürükleyici kurguları kaleme alıyor. Okuru şaşırtan detaylarla süslüyor kurgularını ve öyle ki okurken kitabı elinizden bırakamıyor eğer okuduğunuz seriyse hemen devamını getirme isteğiyle doluyorsunuz. Özellikle fantastik kitaplarında muhteşem şeyler yapıyor. Mutlaka el atmalısınız.


~~~*~~~
"En saf ruha sahip insanlar en büyük kötülükleri yapabilir. Hiç kimse mükemmel değildir, ne oldukları ya da hangi tarafta savaştıkları bu gerçeği değiştirmez."
~~~*~~~

Bu kitapta itiraf etmek gerekirse özel yeteneği olan bir genç ve aşkını okuyacağımı düşünmüştüm çünkü seriye dair yorumları okumadım ve yazarın kitaplarını konusunu okumadan aldığım için içinde ne olduğuna dair bilgim yoktu. Sadece adından dolayı kafamda değişim kurgular belirmişti ama böylesini düşünmemiştim. 

Kitap; bir muhafızla iblisin kızı olan Layla'nın nasıl bir tehlikede olduğunu ve dünya dengesi için nasıl bir tehdit oluşturduğunu anlatıyor. Tam olarak nasıl güçlere sahip olduğu anlaşılamayan Layla, bir gün bir iblisle yolu kesişiyor. Üstelik cehennemin veliahtı olan bir iblisle... kendiyle ilgili gerçekleri bir bir öğrenirken 17 senedir kendinden saklanan sırları öğreniyor ve nasıl bir tehdit olduğunu ve nasıl tehlikede olduğunu keşfediyor. 

~~~*~~~
İhanetin ne kadar ileri boyutlarda olduğunu, büyümemi izleyenleri de içine alıp almadığını bilmiyordum. Yarının ne getireceğini bile bilmiyordum. Ama bu her ne kadar mümkün görünmese de şu an güvende olduğumu ve Roth'a, bir iblise güvendiğimi biliyordum.
~~~*~~~

Bu şarkı devamlı Roth'un mırıldandığı bir şarkı paylaşmadan edemedim :)

~~~*~~~
"İçinde, herkesten umutsuzca saklamaya çalıştığın bir şey gördüm. Bana kendimi hatırlatan bir şey. Her zaman yalnız görünüyordun. Arkadaşlarınlayken bile yalnızdın."
"Sen... sen yalnız mısın?"
"Sence? Ama artık bunun bir önemi yok. Şu anda yalnız değilim. Sen de değilsin."
~~~*~~~

Tabi bunlarla kalmıyor. Layla'nın Cehennem'in Patronu olan iblise ihanet eden iblislere karşı verdiği savaşı okurken ona yardım edip bir yerden Layla'nın kalbini çalarken kendi kalbini de ona kaptıran iblisin yani Roth'un yardımlarını ve savaşını okuyoruz.

Açıkçası gelmiş geçmiş iblisler kötüdür adetine Roth'la itiraz edebilirim. Yeminle aşık olunasıydı. Adamın özgüveni, kibri, yalan söylemesi, yalan söylediğini itiraf etmesi... koruyucu tavrı, anlayışlı olması, kafa tutması... daha sayabileceğim birçok şeyle o kadar tatlıydı ki... resmen aşık olunasıydı. 

Roth'un dövmeleri süperdi. Ayrıca sahip olduğu hayvanlara verdiği isimlerse komediydi ve tam da ona yakışan bir tavırdı. Yılan Bambi'ye bayıldım... kediciklerine de... bir de yer altı dünyası yaratıkları kedilerden hoşlanmaz derler valla iblisler baya hoşlanabiliyormuş. Keşke Roth'un ejderhasını da görebilseydik ama içimden bir ses ilerleyen kitaplarsa göreceğimi söylüyor.

~~~*~~~
"Galiba benden hoşlanıyorsun," dedi Roth ansızın.
"Ne? Hayır."
"Kendine yalan söyleme şeklin çok şirin."
"Yalan söylemiyorum."
"Hımm... Daha önce seni öpmemi istedin."
"Hayır. İstemedim."
"Haklısın. Çok ama çok daha fazlasını yapmamı istedin."
"Delisin sen. Dediğin şeyi, seni istemiyorum. Sen benim hayatımı kurtardın. Bunun karşılığını peşine Muhafızları takarak ödeyemem."
Roth kıkırdadı. "Tamam."
"Tamam deyip beni geçiştirme.
"Tamam."
~~~*~~~

Zayne'i sevdim mi sevemedim mi bilemiyorum. Bazen sevdim diyorum bazen sevemedim diyorum. Çünkü bazen öyle nir davranıyor ki Layla'ya verdiği değer ortaya çıkıyor ama bazen de... işte bazen... 

Ama kitabın sonlarındaki tavırları ve Roth ile iş birliği yapması cidden takdir edilesiydi. 

Ama asıl takdir edilesi olan Roth'un fedakarlığı... bir yerde ölümü göze alması ya da onun değişiyle sonsuz acıyı... açıkçası beklemediğim bir şeydi bu... 

Abbot kelimenin tam anlamıyla sinir bozucuydu. Açıkçası Layla iyi sabretti ben olsam çoktan patlardım dediğim çok fazla yer oldu. 

Kitapta en çok hoşuma giden şeyde hiç olayların ve ekşının bitmiyor olmasıydı. Her an bir şey patlak verebilir potansiyeli vardı ve bu da tam benim istediğim şeydi ve bunu buldum kitapta.

~~~*~~~
"O hiç kibar davranmadı."
"Ben kimseye kibar davranmam," diye cevap verdi Roth, rahat bir tavırla.
"Ona kibar davranıyorsun ama."
"Çünkü o güzel. günün birinde büyüyünce sen de anlayacaksın."
"Günün birinde, kendini cehennemin alevli çukurlarına zincirlenmiş bulacaksın ve ben de sana gülüyor olacağım."
~~~*~~~

Yazarın öyle bir huyu var ki... okuru bezdiriyor. Seri kitapları öyle bir bitiriyor ki damdan düşmüşe benziyorsunuz. İyi ki seri tamamlandı ve bende diğer kitapları da var. Peş peşe okuyacağım ama siz siz olun asla bu yazarın kitaplarını seri tamamlanmadan okumayın. Çok heyecanlı ve nefes kesen bir yerde "eee şimdi ne olacak" modunda bitiriyor.

Ben bu kitabı çok beğendim genelde serilern ilk kitabı konuya giriş olduğu için orta derecede bir şey olurdu ama bu kitap muhteşemdi.

Ben bu kitaba 5 üzerinden 5 veririm ve şiddetle de tavsiye ederim.

Karanlık Elementler Serisi (The Dark Elements) 


~~~*~~~
Roth'un altın rengi gözleri benimkilerle buluştu. Sonra gülümsedi, derin gamzelerini ortaya seren, gerçek bir gülümsemeydi.  "Seni bulduğumda kendimi yitirdim."
Sesim çatladı, kalbim de...
~~~*~~~


Kitabın adı    : Kimi Öptüğüne Dikkat Et
Orijinal adı   : White Hot Kiss
Yazarı           : Jennifer L. Armentrout
Çevirmen      : Bilge Nihal Zileli Alkım
Seri bilgisi     : Karanlık Elementler Serisi #1
Yayınevi        : DEX
Sayfa sayısı    : 428

Kitabın tanıtım yazısı: 

On yedi yaşındaki Layla'nın tek istediği normal olmak: okulda göze batmamak, âşık olduğu nefeskesici Zayne'le sıradan bir çift gibi gezip tozmak… 

Ama Zayne, Layla'yı küçük ız kardeşi gibi görüyor ve Layla normal olmaktan çok uzak. Yarı iblis yarı Muhafız Layla kimsenin sahip olmadığı yetenekler taşıyor; onun öpücüğü, ruhu olan her şeyi öldürecek kadar güçlü. Bir gün Layla, Roth'la tanışıyor: kışkırtıcı dövmeleri olan ve Layla'nın sırrını bildiğini iddia eden bir iblis o. Layla, ondan uzak durması gerektiğini bilse de tehlikeli öpücüğün cazibesi yüzünden Roth'a kayıtsız kalamıyor.

Roth'a güvenmek hem aşkını hem de onu yetiştiren Muhafız ailesini kaybetmesine neden olabilir. Ama Roth'tan öğrendiği iblislere dair sırlar, her şeyi değiştirecek gibi… 

Artık Layla için hiçbir şey göründüğü gibi değil…

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın