15 Mayıs 2018 Salı

0 Jennifer L. Armentrout - Kime Dokunduğuna Dikkat Et! (Karanlık Elementler #2)


~~~*~~~
Yarı iblis olayım ya da olmayayım hayat risklerle doluydu ve yaşamamaktan... denememekten yorulmuştum.
~~~*~~~

Karanlık Elementler Serisi son sürat devam ediyordu ve bu okur da ara vermeden soluksuz okuyordu.

Uzun zamandır gecenin yarılarına kadar okumama neden olacak bir kurguya denk gelmemiştim.Meğersem benim Jennifer L. Armentrout okumam gerekiyormuş. Resmen kitabı elimden bırakamadım ve erken kalkıp işe gitmeyecek olsaydım muhtemelen 3. kitaba da başlardım. 

Jennifer L. Armentrout, yine yapmış yapacağını zaten heyecan veren soluksuz okunan seriye daha da bir adrenalin katmış. Hele ki son 100 sayfa nefesimi tutup okudum o kadar iyiydi.

~~~*~~~
"Masumların peşinden gitmeyiz biz. Günahkarların peşinden gideriz... ve, ah, onlara bayılırız. Senin Muhafızların anlamadığı şey bu. sırf içimizde birkaç kötü iblis olması yaptığımız şeyin illaki kötü olduğu anlamına gelmez."
~~~*~~~

Kitap, ilkinin yarım kaldığı yerden devam ediyor. Ayini bozmayı başarmışlardı ve Roth'ta cehennem çukuruna gitmişti o iblisle beraber. Sonrasında aslında ayinin pek de başarısız olmadığı ortaya çıkıyor. Çünkü olmaması gerekenler olmaya başlıyor. Bunun üzerine Roth sahalara geri dönüyor. Yine bir Veliaht Prens olarak boy gösterirken kendini Layla'dan uzak tutmak zorunda. Bu da Layla'yı Zayne'e yakınlaştırırken onları izlemek zorunda kalıyor. Ama tabi asıl olaylar bunlar değil. Bunlar aşk cephesinde olanlar ama asıl olaylar ayinin sonrasındaki gelişmeler... 

Bir Lilin'in doğduğunu düşünüyorlar! Okulda ve hayatlarında meydana gelen tuhaf olaylar olmaya başlıyor, Layla'nın yetenekleri değişime uğruyor... 

Bir de işin içine Cadılar giriyor. Bu kısım benim için cidden tam bir sürpriz oldu çünkü beklemediğim bir detaydı. Ama beğendiğim ve hoşlandığım bir detay oldu açıkçası.

~~~*~~~
"Lilin'i arıyorsun ama onu doğru yer de aramıyorsun.""
"Vay be, aydınlattığın için teşekkürler."
"Çok uzaklara bakıyorsun. Daha yakına bakmalısın. Daha yakına. Gerçek, en çılgın hayallerinden bile çok daha tuhaf."
~~~*~~~

Roth ile Layla arasındaki ilişkinin hep düzelmesini istedim çünkü nedense Roth'un Layla'ya kendini gösterdiğinden daha fazlası olduğunu düşündüm hep ki yanılmadım da bunu kitabın sonunda görüyoruz. 

Stacey ve Sam'in gerçekleri öğrendiklerindeki tavırları süperdi. Açıkçası bende beklemiyordum bu kadar normal karşılamalarını.

Bir de beni oldukça şaşırtan şey kitabın son sayfalarındaki olaylardı. Abbot'tan böyle bie şey bekliyordum ve hep tetikteydim ama Nicholai ve Dez tavırları ile hayranlığımı kazandılar ve tebrik ettim. 

Hele ki o kısımda Roth'un gelişi yeminle nefes kesiciydi. Vay be dedim yani. Süperdi :)

~~~*~~~
"Cehenneme... patronuna karşı mı geleceksin?"
"Evet."
"Bunu neden yapasın ki?"
"Nedenini biliyorsun. Derinlerde bir yerde biliyorsun."
~~~*~~~

Kitabın son kısımları şaşırtıcıydı, şanslıyım ki 3. kitap hemen elimin altında da devam edeceğim. Eğer ki seri bitmemiş ve biz de devamını bekliyor olsaydık meraktan ölürdük muhtemelen. 

Yazar okurlarına bir süpriz yapmış ve Zayne tarafından bir bölüm koymuş kitabın arkasına. Çok tatlı bir sürprizdi ama keşke koymasaydı çünkü Zayne, Layla, Roth aşk üçgeninde ben Roth tarafını tutan biri olaral Zayne ile Layla arasında bir şey olmamasını isterdim ama şimdi Zayne'in duygularını okuyunca adama üzüldüm ki. Neyse illa ki biri kaybedecek... üzgünüm Zayne. 

~~~*~~~
"Sana nasıl baktığını görüyorum."
"Ne gördüğünü bilmiyorsun."
"Ne gördüğümü biliyorum. Onun sana nasıl baktığını tam olarak biliyorum ve bunu sen de biliyorsun. O bakışı tanıyorum. Sen de öyle. Çünkü ben de sana öyle bakıyorum."
~~~*~~~

Ben yorumumu bitiriyorum yoksa resmen kitap içeriğine gireceğim o yüzden en iyisi kısa kesmek. 

Şiddetle tavsiye ederim. Mutlaka okuyun. Şanslısınız ki seri bitti peş peşe okuyabilirsiniz. 

Karanlık Elementler Serisi (The Dark Elements) 

Kitabın adı    : Kime Dokunduğuna Dikkat Et
Orijinal adı   : Stone Cold Touch
Yazarı           : Jennifer L. Armentrout
Çevirmen      : Bilge Nihal Zileli Alkım
Seri bilgisi     : Karanlık Elementler Serisi #2
Yayınevi        : DEX
Sayfa sayısı    : 508

Kitabın tanıtım yazısı: 

Düşün ki on yedi yaşındasın, damarlarında hem iyinin hem kötünün, hem İblis'in hem Muhafız'ın kanı dolaşıyor… Düşün ki iki aşk arasındasın; bir yanda çocukluk aşkın, bir yanda nefes kesici yakışıklın… İşte şimdi Layla'yı anlamaya başladın! Doğru ile yanlışın, kalbi ile mantığının arasında kalmış Layla'yı… Layla, darmadağın olmuş hayatını toparlamaya çalışıyor. Çünkü onun gizemli güçleri değişmeye başlıyor, Muhazıf klanı tehlikeli sırları ondan gizliyor ve hiç beklemediği bir anda Roth, dünyasını sonsuza dek değiştirebilecek haberlerle geri dönüyor. Karanlık Elementler serisinin ilk kitabı Kimi Öptüğüne Dikkat Et! 'in ardından, Kime Dokunduğuna Dikkat Et! ile Layla gerçeğe biraz daha yaklaşıyor. Onunla yürümeye var mısın?

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın