22 Nisan 2018 Pazar

0 Sarah MacLean - Bir Dükün Kalbini Titretecek on Bir Skandal (Love by Numbers #3)


~~~*~~~
"Bunu söyleyeceğimi asla düşünmezdim fakat aşk sandığım kadar kötü değilmiş. Eğer bir gün başına gelirse umarım hiç düşünmeden geri çevirmezsin."
"Umarım başıma gelmez."
"Aslında bunu daha önce de duymuştum. Ben de aynını söylerdim. Nick de söylerdi. Fakat tetikte ol. Görünüşe göre St. John ailesi aşktan kaçamıyor.
~~~*~~~

Ve serinin 3. kitabı da bitti. Açıkçası en merak ettiğim karakterdi Simon. Yani Kibir Dükü... hani diğer kitaplarda boy gösteren, egosu tavan yapmış havasından geçilmeyen, burnu Kaf Dağı'nı geçmiş Leighton Dükü Simon'ı in burnunun sürtmesini ve itibar ve ünvandan daha değerli şeylerin olduğunu da keşfetmesini okuduk. 

Çok da güzel sürttü burnu ama... tabi sonunda da sonsuz bir mutluluk ödülü oldu.

Sarah MacLean, kurgularını sevdiğim, gereksiz entrikaların olmadığı ve akıcı, sürükleyici, sıkmayan bir şekilde kurgulanması da süperdi. 

Julianna, ilk kitaptan beri en sevdiğim karakterdi ve hiç tarzını bozmayan bir karakterdi. Bence en eğleceli ve en eşsiz karakterdi de. Ki onun aşkı da aşkının hikayesinde kendisi gibi eşsiz oldu. 

~~~*~~~
Julianna hakkında her şey onu çağırıyordu. O bir deniz kızıydı. 
Eğer dikkatli olmazsa Simon onda boğulabilirdi.
~~~*~~~

Ralston Markisi ve kardeşi Nick'in tavırları süperdi. Bayıldım! Tam bir ağabeydi ve Julianna'ya karşı tutumları süperdi. Her şeye rağmen, yapacağı hatalara rağmen arkasında duracağını belirtmeleri takdire şayandı. 

Simon'ın kız kardeşi ile arasındaki diyaloglar çok güzeldi. 

Isabel ile Nick'i ve Callie ile Gabriel'i çift olarak okumak dahası bebek bekler halleri süperdi. Aşklarına tanık olup da sonrasında mutluluklarını okumak bir okuru en tatmin eden şeydir bence. 

Ama her şeye rağmen bence kitabın en etkileyici kısımları Simon'ın aşık olduğunu keşfettiği kısımdı. Hele ki kardeşi ile ilgili sır açığa çıkıp da bir zamanlar kendi tavırlarının şimdi ona karşı olması güzel bir empati durumu olmuştu ve o kısımda Jullian'aya gittiği ve sevdiğini söylediği ve ret edildiği kısım... süperdi.

Kitabın sonunda keşke biraz daha ikisini mutlu evlilik modunda okusaydık dedim.

~~~*~~~
"Her şeyi daha karmaşık bir hale getirdin."
"Bu da ne demek oluyor?"
"Sadece sen yakınımdayken hatırlamam gereken her şeyi unutuyorum, olmam gereken her şeyi."
~~~*~~~

Neyse yorumu uzatmayayım yokda kitabın en can alıcı skandallarından da bahsedeceğim o yüzden en iyisi susmak. Bu yüzden ben bu seriyi çok sevdim ve sizlere de mutlaka tavsiye ederim. Ki bence serinin en iyisi bu kitaptı. 

Eğer historical romans severseniz mutlaka el atın. Çok kaliteli bir yazar kesinlikle. 

Love by Numbers Serisi Kitapları
~~~*~~~
"Tutkunun her şey olduğunu keşfetmeni sağlamak yerine tutkunun aşk olmadan hiçbir değeri olmadığını keşfettim. "
"Bunun anlamı ne? Julianna?"
"Anlamıyor musun, Simon? Seni seviyorum."
~~~*~~~


Kitabın adı    : Bir Dükün Kalbini Titretecek On Bir Skandal
Orijinal adı   : Eleven Scandals to Start to Win a Duke's Heart
Yazarı           : Sarah MacLean
Çevirmen      : Nihal Akcan
Seri bilgisi     : Love by Numbers #3
Yayınevi        : Nemesis Kitap
Sayfa sayısı    : 432

Kitabın tanıtım yazısı: 

Cesur ve fevri hareketleriyle adeta bir bela mıknatısı olan Juliana Fiori, alışılmış İngiliz hanımefendilerinden farklıdır. Sosyetenin kurallarına göre yaşamaya hiç niyeti yoktur: aklına geleni söyler, insanlar onu onaylayacak diye istemediği şeyler yapacağı durumlara girmez, canını sıkanın suratının ortasına yumruğu indirebilir. Skandallara meyilli tavırları onu Londra’nın en popüler dedikodu malzemesi yapmıştır. Leighton Dükü Simon Pearson’ın ise hayatında en son istediği şey adının skandallara karışmasıdır. Adını ve unvanını lekesiz tutmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olan dük, sırlarını açık etmemek için herkesle mesafelidir. Ancak bir akşam katıldığı davetten evine dönmek için bindiği arabasında saklanmış Juliana’yla karşılaştığında, o güne kadar sahip olup koruduğu her şeyi riske etmek pahasına, bu güzel kadına adab-ı muaşeretle ilgili bir ders vermeye karar verir. Juliana’nın ise düke öğretmeyi planladığı başka şeyler vardır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın