13 Mart 2018 Salı

0 Rachel Cohn & David Levithan - Bize Çıkan Yollar (Dash & Lily #1)


~~~*~~~
Bu yalnızca ikimizden biri defteri sonsuza dek kendisine sakladığında biter. 
Ve yalnızca anlam yokluğu varsa oyun olur. 
Oysa anlamsız olmadığından emin olacak kadar çok mesafe kat etmiştik.
~~~*~~~

Bu kitabı çok uzun zamandır merak ediyordum ve sonunda okudum. Aslında çıktığı dönemlerde almıştım ama anca fırsatını bulabildim. 

Neyse...

Rachel Cohn ve David Levithan ortak kitabı ve D. Levithan'ın bir sürü kitabı var çıkan ve ben yazarın kurgularıyla ilk defa tanışıyor olmama rağmen yormayan ve eğlenceli anlatımlarını sevdim. Levithan'ın diğer kitaplarına da bakacağım.  
Yani anlayacağınız akıcı, sıkmayan, eğlenceli ve romantik bir kitaptı. Daha çok genç kesimin severek okuyacağı bir kitap olsa da bence çok sevdim.

Güzel bir taktikle tanıştı Dash ve Lily ve şifreli yazıları ve meydan okumalı atışmalarını çok sevdim. Hele defterin ilk satırlarındaki şifreleme ve onu çözme yolları süperdi. Çok eğlendim o kısımlarda. 

~~~*~~~
Birinin yüzüne karşı yalan söyleme çok daha zordu. 
Ama.
Birinin yüzüne karşı gerçeği söylemek daha da zordu.
~~~*~~~

Lily'nin aile ilişkisine bayıldım. Çok güzeldi ve eğlencelilerdi. Hele ki abisi ve büyükbabası ve Bayan Basil E. çok iyiydi. :)

Kitap topu topuna  yaklaşık olarak 10 günlük bir kısmı anlatıyor ama sanki bir ömürmüş gibiydi ve kısa bir zaman olmasına ve her günü dolu dolu okumamıza rağmen sıkmadı. Okumaktan keyif aldım.

Kitap bir Lily bir Dash tarafından anlatılıyordu ve olayları sırasıyla okuyorduk. Yani Lily'nin defteri bıraktıktan sonra neler yazdığını ve Dash'ın defteri bulmak için neler yaptığını okuyorduk. Bu satırları zaten okumuştuk hissi yoktu bu yüzden de ayrı bir sevdim. 

İtiraf etmek gerekirse biriyle tanışmak için mantıklı bir yol ama ne kadar güvenilir bilemiyorum. Ama Dash ve Lily'nin tanışma kısımlarını ve tiplerinden önce düşüncelerini tanıyıp sevmeleri bence her şeyin en üst seviyesinde sevdiğim kısımdı. 

Kitabın bitiş şekli çok romantikti ve bunun devamı olmalı hissiyle kapatıyorsunuz kitabı ki serinin 2. kitabı da varmış. Dilerim Pegasus bizi çok bekletmeden çıkarır da hem seriyi hem de Dash ve Lily'nin hikayesini sonlandırırız.

~~~*~~~
hayatımıza giren önemli insanlar iz bırakırlar. Fiziksel olarak hayatında kalabilir ya da çıkabilirler ama hep kalbindedirler çünkü kalbini şekillendirmene yardım etmişlerdir. Bunu unutmazsın.
~~~*~~~

Her yaş grubundan okurun okuyabileceği bir kitaptı ve bence denemelisiniz de. Ben sevdim :) 

Dash & Lily Serisi


Kitabın adı    : Bize Çıkan Yollar
Orijinal adı   : Dash & lily's Book of Dares
Yazarı           :  Rachel Cohn & David Levithan
Çevirmen      : Deniz Beril Bacaklılar
Seri bilgisi     : Dash & Lily #1
Yayınevi        : PegasusYayınları
Sayfa sayısı    : 304

Kitabın tanıtım yazısı:

“Senin için birtakım ipuçları bıraktım. Görmek istiyorsan sayfayı çevir.  İstemiyorsan lütfen defteri yerine bırak.”

Aşkta şansı yaver giden kardeşinin zorlamasıyla on altı yaşındaki Lily en sevdiği kitapçının rafına kırmızı defterini bırakır ve içine yazdığı cesaret gerektiren görevleri doğru erkeğin yerine getirmesini beklemeye koyulur. Noel yüzünden keyfi hiç de yerinde olmayan meraklı ve alaycı Dash ise böyle görevlerden kaçınacak biri değildir… ve Meydan Okuma Defteri kafasını dağıtması için mükemmel bir bahanedir. 

Bir defterle başlayan hikâyelerinde yaşanan fırtınalı romantizm Dash ve Lily’nin hayallerine, arzularına ve birbirlerine kafa tutmalarına sahne olacak, kırmızı defter New York’un en ücra köşelerine kadar elden ele dolaşacaktır. Peki gerçek hayattaki kişilikleri, defterdeki kişilikleri kadar iyi uyum sağlayabilecek mi, yoksa sayfalarda başlayan macera, komedi filmlerinden fırlamışa benzer korkunç bir felaketle mi sonuçlanacak? 

“Okurları hemen bir defter alıp sayfalarını doldurarak potansiyel bir sevgili bulmaya teşvik ediyor. 
Rafta tozlanacak türde bir kitap değil.”-School Library Journal-


“İlginç karakterler, alaycı espri anlayışı ve mutlu tesadüflerle dolu bir kitap. O kadar komik ki elinizden bırakamayacaksınız.”-The Guardian-

“Cohn ve Levithan ikilisi bu kış temalı kitapta tanıdık fakat eğlenceli bir öykü kaleme almış. Okuyanları gerçek romantizm vaadiyle heyecanlandırıyorlar ve önceki kitaplarında olduğu gibi okurun ilgisini canlı tutacak pek çok sürpriz var.”-Publishers Weekly-

“Bu iki yazarlı masalda alaycı bir hipster aşk hikâyesi, ironiden uzak bir Noel aşkıyla birleşiyor. Biraz garip fakat gerçekliklerinden şüphe etmediğiniz bir çiftin öyküsü.”-Kirkus Reviews-

“Komik, zekice ve dokunaklı. Yaratıcı bir sonla okuru tatmin ediyor.”-Children’s Literature-

“Kitap bittiğinde yüzümde koskocaman, tatminkâr bir gülümsemeyle oturuyordum.”-YA Crush-

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın