11 Şubat 2018 Pazar

0 Scott Sigler - Kaçış (The Generations Trilogy #2)


~~~*~~~
Geçmişimizden herkese söz edeceğiz ama önce geleceğimizi garantilemeliyiz.
~~~*~~~

Ve The Generations Üçlemesi'nin ikinci kitabı da bitti. İlk kitap Uyanış'ta doğum günü çocukları uyanmıştı ve hayatta kalmaya çabalıyorlardı. Şimdi, bu kitapta, Kaçış'ta bu çocuklar geldikleri gezegende hayatta kalmaya çabalıyorlar. Üstelik bu sefer aralarında çıkan anlaşmazlıkların yanı sıra bilinmez bir gizem saklayan bir gezegende hayatta kalmaya çalışıyorlar.

Scott Sigler, ilk kitaptaki o soluksuz, nefes kesici hikaye bu kitapta da devam ediyordu. En az ilki kadar güzel, onun kasar muazzam bir kurguya ev sahipliği yapıyordu. Tabi bazı tahmin edilebilinir kısımlar vardı sonuçta Uyanış'ta büyük bir sırrı keşfetmiştik ve bu kitapta da dur durak bilmeden bu sırrın getirilerini okuduk. 

~~~*~~~
Tabutu ilk kez açıp, yüzüne baktığımda hiç bu kadar güzel bir şey görmemiştim. O zamandan beri çok deneyim kazanmış, çok şey görmüştüm: uzay gemileri, kentler, harabeler, yıldızlar ve aylar, kan ve ölüm, sevgi ve şevkat...
... Ve bunca şeyin arasında Kevın O'Malley hala bildiğim en güzel şeyti.
~~~*~~~

Geldikleri kenti keşfetmeleri, alınlarındaki sembollerin anlamlarını çözmeleri, kentteki tehlikelerle başa çıkma çabaları güzeldi. Özellikle içlerindeki ihanetle baş etme çabaları süperdi. 

O'Malley'in Em'in yanında olması, Bishop'un tavırları, diğer büyüklerin aldıkları kararlar, çabaları ve sonuçlarında keşfettikleri süperdi. 

Hele O'Malley'in başına gelenler beni en çok şaşırtan detay oldu. Açıkçası hiçbirini hak etmemişti. 

Yetişkinlerle verdikleri savaş... kitabın belki de en nefes kesen kısmıydı. Bir de savaş sahnesi...

Ama kitap yine bir gizemle bitti. Bilinmez iki düşman mı dost mu ne olduğu bilinmez gemi ve biri de bariz belli olan düşman gemisi... şimdi bekle ki 3. kitap çıksın da hikayeye devam edelim. Umarım çok beklemeyiz.

Ahh bir de dillerini bilmeyen iki ırkın... birbirinden çok başka ve farklılıkları bariz olan iki ırkın beraber çalışması ve bunun anlatımı çok güzeldi. 

~~~*~~~
Benim ırkım nereye giderse gitsin peşinde bir ölüm izi bırakıyordu.
~~~*~~~

İlki kadar çarpıcı değildi bu bir gerçek ama bu kitapta çok güzeldi. Hele ki adrenalinin hiç bitmemesi, hep yeni bir şeyler keşfediyor olmaları ve hayatta kalmak adına hep bir savaş vermeleri çok güzeldi. Doğum günü çocukları hayatta kalmak için hep savaş vermişlerdi şimdi de yeni bir yaşam kurmal için savaş veriyorlar. Üstelik büyük kayıplar vererek... 

Sevgili Go Kitap, 3. kitap içim bizi fazla bekletme lütfen ve biran önce çıkarında meraktan ölmeyelim bence :)

Ben bu seriye bayıldım mutlaka deneyin. Distopya severseniz kesin okumalısınız eğer bu türü yeni keşfediyorsanız da denemeniz gereken bir kitap serisi. 

~~~*~~~
Ben bu çocuğu henüz uyanmamışken sevmiştim. Gözlerini açtığında gördüğü ilk şey bendim. Aynı zamanda gördüğü son şey de ben mi olacaktım?
~~~*~~~

Her şekilde okuyun yani :)

The Generations Trilogy 

Kitabın adı    : Kaçış
Orijinal adı   : Alight
Yazarı           : Scott Sigler
Çevirmen      : Selen Ak
Seri bilgisi     :The Generations Trilogy #2 
Yayınevi        : Go Kitap
Sayfa sayısı    : 597

Kitabın tanıtım yazısı:

KAÇIŞ GERÇEKLEŞTİ. DOĞUM GÜNÜ ÇOCUKLARI ARTIK VADEDİLMİŞ TOPRAKLARDA…

Em Savage ve beraberindeki yüzü aşkın çocuk uykularından uyandıklarında kendilerini yine bir tabutun içinde bulurlar ama bu kez özgür bir dünyadadırlar ve onları kendi ölümsüzlükleri için kurban etmek isteyen Yetişkinler çok uzaklarda kalmıştır. Kanlı bir mücadelenin ardından kavuştukları bu bakir topraklarda kendilerine yeni bir hayat kuracaklardır. Ne var ki acımasız gerçekler çok geçmeden gün yüzüne çıkmaya başlar: Ne Yetişkinler zannettikleri kadar uzaklarda kalmıştır ne de burası zannettikleri gibi bakir topraklardır. Liderliği bir kez daha sınanan Em hem içerideki hem de dışarıdaki görünmez düşmanlarla baş etmek zorundadır. Kan tanrıları bir kez daha kan istemektedir

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın