1 Kasım 2017 Çarşamba

0 Leisa Rayven - Sahte Romeo (Starcrossed #1)


~~~*~~~
Bazen insanlar, sadece insanları dışarıda tutmak için değil ama kimin onları yıkacak kadar önemsediğini görmek için duvarlar koyarlar.
~~~*~~~

İnsanlar daha doğrusu okurların dilinden düşüremediği Sahte Romeo'yu sonunda ben de okudum. Ethan... diye sayıklanmıştı uzunca bir süre ve bence güzel bir hikayenin yaralı bir kuşuydu Ethan...

Çok yumuşak bir tabir oldu sanırım ama öyle... 

Leisa Rayven, oldukça güzel bir kurguyu kaleme almış ama daha da güzeli Shakespeare alıntıları, karakterlerin oyunlarındaki performansların olduğu yerlerdi. Aşkı bıraktım nerelere takıldım. :) 

Kurgu güzeldi, beğendiğimi dile getirebilirim... aşkı da fena değildi ama bence mükemmel değildi de... gerçi geçmişe gidip günümüze geldiği kısımlardı ve bence günümüzün olduğu kısımlardaki aşk süperdi ama geçmiş kısımlarındaki aşk yaralı, hasarlı ve kırgındı... Aslında güzeldi ya... Ethan'ın dengesizliği beni de bozdu :)

~~~*~~~
"Birlikte vakit geçirsek dünya sona mı erer?"
"Evet. Denizler yanar. Gökyüzü kararır. Dünyadaki her volkan patlar ve bildiğimiz bütün medeniyetlerin sonu gelir. O yüzden insanlığın hatırına, değer verdiğin her şey hatırına... benden uzak dur." 
~~~*~~~

Kitaptaki arkadaşlık ilişkisine bayıldım. ana kendi üniversite arkadaşlarımla aramı ve sohbetlerimizi hatırlattı. Tabi onlarınki gibi değildi konular ama arkadaşlık aynı arkadaşlık nerede olursa olsun. 

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Cassie ve Ethan, üniversite yıllarında fazlasıyla inişli çıkışlı tutkulu ama bir o kadar da fırtınalı bir birlikteliğin ardından yine esip gürlercesine birbirlerinden ayrıldıktan sonra bir şekilde hayatlarına devam etmeye çalışırlar. Ancak aradan aradan geçen onca zamanın ardından Cassie ve Ethan aynı oyunda başrolü paylaşmak zorunda kaldıklarında Ethan'ın tekrardan Cassie'yi istemesi ve Cassie'nin yara alan kalbi tekrar yaralanmaktan korkarak geri adım atması... güvensizlikleri ve kırgınların aşılması... daha da önemlisi geçmişte kalamayan aşkın tekrardan alevlenmesini anlatıyor. 

Günümüzde geçmesine rağmen Ethan ve Cassie'nin geçmişlerine dokunuşlar yaparak aralarındaki bu uçurum açılma sebeplerini de anlatıyor kitap. Bu kısımdan hoşuma gitti çünkü neyin neden olduğunu daha iyi anlamamıza neden oluyor. 

~~~*~~~
"Neden böyle laflar etmek zorundasın?"
"Ne gibi laflar?"
"Seni sevmeme neden olan şeyler. Bu çok sinir bozucu."
~~~*~~~

Ethan'ın yaralı kırgın ve güvensiz kalbi... Cassie'nin saf, temiz ve güçlü aşkını yerle bir edişini okurken aslında bütün bu yaşananların aradan yıllar geçtikten ve unutulmayan aşkın ardından tekrar karşılaştıklarında neler yaşayacaklarının da temelini oluşturuyor. 

Aslında oldukça güzeldi ama zaman zaman neler oluyor yahu dediğim çokça yer olduğunu da itiraf etmeliyim... 

Ethan'ın tavırlarına fazlasıyla kızdım ve Cassie'nin yanında oldukça fazla durdum. Hatta bazen ayrıl şu güvensiz ne istediğini bilmeyen adamdan da Connor gibi biriyle devam et dediğim yerler oldu. Ama Ethan'ın yaralı ruhu ve kalbi de zaman zaman dediğimden beni pişman etti.

Aşkı bile güzeldi Ethan'ın... kendi gibi yaralı ama büyük... kırgın ama yine de istiyorken... güzeldi. 

~~~*~~~
 ''Sevgili Cassandra, önemli olan bazen bozuk bir şeyi tamir etmek değildir. Bazen yeniden başlayıp yeni bir şey yaratmaktır. Daha iyi bir şey.''
~~~*~~~

Cassie'nin ise ne istediğini bilen ve bunun için çaba harcayan aşkı ise kusursuzdu sanırım... Direndi... cidden çok direndi ama bazen çırpınmak kaçınılmaz olanı ertelemekten başka bir şey değildir bunu bir kez daha gösterdi bize.

Açıkçası Sahte Romeo kitabı müthişti diyemem... ama güzeldi. Bu yorumu yazıyorum ama serinin 2. kitabı bitirdiğim için çok fazla detaya girmemeye çalışıyorum ve onunla kıyaslamak istemiyorum ama bence o kitap bundan çok daha güzeldi :) 

Neyse... aklım Juliet Paramparça'dayken pek yorum yazamadım sanırım :) 

Ben kitabı beğendim ama öyle çok fazla diyeceğim kadar değildi. Güzeldi... zaman zaman beni sinir krizine soksa da güzeldi. 5 üzerinden 3.5 veririm bu kitaba ama o son yok mu o son... işte onun için direk şapkadanak 4 veriyorum :) Ethan... sonunda kalbime bir dokunuş yapmayı başardın ;)

Şaka bir yana bu kitabı sevdim bende ama ikinci kitabı da okumuş olduğum için bu kitabı onun yanında geri planda tutuyorum çünkü o çok daha iyiydi :) Bu yüzden 4 veriyorum :)

~~~*~~~
 "Onun hayatına birdenbire yeniden giriyorsun ve normalde ona yaptırmak için çikolatayla rüşvet vermek zorunda olduğum bir şeyi yaptırıyorsun demek. Öyle mi?"
"Ne diyebilirim ki dostum? Benim çikolata kullanmaya ihtiyacım yok çünkü zaten doğuştan tatlıyım."
~~~*~~~

İşte Ethan böyle biri... çoook tatlı ama ... tabi günümüzdeki hali tatlı :)

Starcrossed Serisi


Kitabın adı    : Sahte Romeo
Orijinal adı   : Bad Romeo
Yazarı           : Leisa Rayven
Çevirmen      : Pınar Polat
Seri bilgisi     : Starcrossed #1
Yayınevi        : Yabancı Yayınları
Sayfa sayısı    : 488

Kitabın tanıtım yazısı: 

İki milyondan fazla okura ulaşan bu büyüleyici aşk hikâyesi, sizi etkisi altına alacak ve son sayfaya kadar nefesinizi tutmanızı sağlayacak. Tüm zamanların en büyük aşk hikâyesini canlandırırken, kendi aşk hikâyelerini keşfettiler… 

Cassie Taylor ve Ethan Holt'un yolları üniversite yıllarında, tiyatro bölümünde kesiştiğinde, aralarındaki çekim karşı koyulamazdı. Cassie iyi bir aktris, Ethan kampüsün kötü çocuğu idi. İkili, Romeo ve Juliet için başrole seçildiklerinde hayatları değişmeye başlamış, tıpkı oynadıkları karakterler gibi, onların da kaderleri birbirlerine bağlanmıştı. Ta ki kötü çocuk, iyi kızın kalbini kırıp güvenini yıkana kadar… 

Şimdiyse yolları Broadway'de kesişmişti ve bu sahte Romeo, Casie'nin hayatına yeniden geri dönerek her şeyi adım adım altüst etmeye kararlı görünüyordu… Yeniden romantik bir rol için bir araya gelmek zorunda kalan ikili, üniversite yıllarında yaşadıkları gizli aşkın heyecan verici anlarıyla ve kalp kırıklıklarının derin acılarıyla yüzleşmek zorunda kalmışlardı. Tabii bir de, zıt kutupların birbirlerine karşı koyamadıkları gerçeğiyle… Ve söz konusu aşksa bazen bizim için kötü olanlar en karşı koyamadıklarımızdır. 

"Bayıldım. Bayıldım. Sahte Romeo'ya bayıldım! Leisa Rayven, tüm hissettirdiklerin için teşekkürler. Bu kitabın etkilerini atlatmam uzun sürecek."
-E.L. James, Gri'nin Elli Tonu romanının çoksatan yazarı-

"Leisa Raven, aşk romanı nasıl yazılır iyi biliyor: kahkaha, flört ve meydan okuma. Elimden bırakamadım!" 
-Christina Lauren, Harika Piç romanının New York Times çoksatan yazarı-

"Kahkahanın ve aşkın harika karışımı… Sahte Romeo tek kelimeyle büyüleyici. Bayıldım!"
-Katy Evans, Real romanının New York Times çoksatan yazarı-

"Bu kitabı tek oturuşta bitirdim. Karakterler arası etkileşim harikaydı. En yeni favori kitap çiftim!" 
-Jennifer Probst, İlk Öpücüğün Büyüsü romanının New York Times çoksatan yazarı-

"Sahte Romeo mükemmel bir aşk romanı: duygusal, eğlenceli ve etkileyici. Karakterler arasındaki elektrik adeta sayfalardan taşıyor. Kaçırmayın!"
-M.Pierce, Night Owl Trilogy'nin çoksatan yazarı-

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın