6 Mart 2017 Pazartesi

0 Brenda Joyce - Yemin ( DeWarenne Dynasty #11 )


~~~*~~~
"Kaybolursan seni bulurum. Tehlikedeysen seni korurum, Elysse."
"Söz mü?"
"Söz."
~~~*~~~

De Warenne serisinin son kitabı, 11. kitabı Yemin ile seri normalde bitiyor ama Pegasus serisi 4. kitaptan yayınlamaya başladığı için ilk üç kitap sonradan çıktı ve ben de seriyi bitirip başa dönerek ilerlemeye karar verdim. Yani Türkiye'dr yayınlanma sıralamasına göre.

Neyse, İmkansız Aşk kitabının ilk kısmında yazarımız Brenda Joyce'dan okurlarına bir not vardı. Notta henüz Alexi ve Elysse'nin aşkını yazmaya hazır olmadığından o kitabı atladığını yazmıştı. Neden hazır olmadığını anladım. Çünlü Alexi gibi efsane bir adama ve Devlin gibi bir müthiş bir adamın eşsiz kızına yakışır bir hikaye olmalıydı ve bence olmuştu da.

~~~*~~~

Kaybedecek nesi vardı ki? Alexi'nin adına ve zevginliğine sahipti ama onun dışında hiçbir şeyi yoktu. Bütün hayatını kaplamış olan kandırmaca dışında kaybedecek hiçbir şeyi kalmamıştı.
~~~*~~~

11 kitaplık bir seriyi sadece 3 kitabı kalacak kadar okuduğum ve o üç kitabı da okuyacağım düşünülürse yazarı sevdiğimi anlamışsınızdır. Historical Romance türünde sevdiğim yazarlardan biridir kendileri.

Kitaba dair yorumuma gelecek olursak beklentim çok yüksekti ve beklentimi karşıladı ama keşke dediğim yerlerde olmadı değil.

Kitabın konusuna değinmeyeceğim arka kapak yazısı yeterince açıklayıcı zaten. Daha fazlası tamamen kitap içeriği olur gibime geliyor. O yüzden kitap konusu için arka kapağı okuyun.

~~~*~~~

Kalbinin derinliklerinde Alexi'yi hala seviyordu. Be bu ödünü patlatıyordu.
~~~*~~~

Kitaba dair keşke dediğim yer, Elysse, Alexi'nin peşinden Çin'e gitmeye karar verdiğinde başına gelenlerle ilgili. Keşke biraz savaş, vuruş kırış ya da daha bir adrenalin içeren kısım okusaydım dedim. Daha yüksek dozda heyecan yakışırdı açıkçası şu kitaba. Onun haricinde zaten isteyebileceğim hiçbir şey yok kitaba dair.

Alexi'nin alaycı tutumu, Elysse'nin meydan okuyan tavırları süperdi. Brenda Joyce'u bu yüzden seviyorum. Pasif kadın karakterler değil savaşçı, cesur ve güçlü kadınları yazıyor. Bu türdeki kitaplarda bu özellik çok önemli.

~~~*~~~

Elysse onu gördüğünde gülümsedi ve Alexi'nin yüreği ağzına gelirdi..
~~~*~~~

Neyse ben kitabı çok beğendim, ilk sayfasından son sayfasına kadar zevk aldım ki zaten iki - üç günde bitti kitap. Ve bence seriyi çok güzel bir şekilde kapatmış oldum.

Severek, zevkle okuduğum ve tatmin edici bir şekilde kurgulanmış bir seriydi. Sizlere de tavsiye ederim :)

DeWarenne Dynasty Serisi Kitapları;

DeWarren Dynasty 11 kitaptan oluşuyor ama gözünüzü korkutmasın. Eğer tarihi aşk romanlarını seviyorsanız mutlaka tadın derim :)


~~~*~~~
Bir De Warenne hayatında bir kez sever ve 
bu sevgi sonsuza dek sürer. 
~~~*~~~


Kitabın adı           : Yemin
Yazarı                   : Brenda Joyce
Orijinal adı          : The Promise
Çevirmen             : Selim Yeniçeri
Seri Bilgisi            : DeWarenne Dynasty #11
Yayınevi                : Pegasus
Sayfa sayısı           : 400

Kitabın tanıtım yazısı: 

Gururu, sahip olduğu tek şeydi. 

Aşk için ondan vazgeçebilecek miydi? 

Alexi de Warenne'in Çin'den İngiltere'ye rekor sürede yaptığı gemi yolculuğunun ardından hissettiği zafer duygusu çabucak kaybolur. Çünkü Alexi'nin denizde geçirdiği zaman yüzünden onu cezalandırmak isteyen, büyüleyici güzelliğe sahip çocukluk arkadaşı Elysse O'Neill, Alexi şerefine düzenlenen partide genç adamın dümencisiyle flört eder. Fakat Alexi, Elysse'i adamın kollarından kurtulmaya çalışırken görünce ortalık karışır. Alexi genç kızın onurunu kurtarmak için birkaç gün içinde onunla evlenir ancak hemen ardından yeni bir hayata başlamak üzere onu terk eder. 

Elysse de Warenne zekâsı ve zarafetiyle tüm sosyeteyi etkilemektedir fakat "terk edilmiş gelin" dedikodusu bir türlü peşini bırakmaz. Üstelik genç kız kocasını altı yıldır görmemiştir ve ilk gecelerini birlikte geçirmemişlerdir bile! Alexi beklenmedik bir anda İngiltere'ye geri döndüğündeyse Elysse kocasının kalbini kazanmak ve yanında yer alabilmek için ne gerekirse yapacaktır… 

"Aşkın, trajedinin, zaferin ve mutluluğu yakalamak için geçmişi geride bırakmanın hikâyesi. Macera, romantizm ve yeni başlangıçlardan keyif alanlar kaçırmamalı." 
-My Book Addiction-

"Brenda Joyce'un, okuyucularını fırtınalı bir yolculuğa çıkarırken yarattığı karakterler tutku, kıskançlık ve öfke dolu."
-Romance Novel News-
(Tanıtım Bülteninden)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın