14 Şubat 2017 Salı

0 Meral Kır - Aylardan Aşk (Sancaktarlar #1)


~~~*~~~
Hayatla mücadele etmek zor; çoğu zaman yenilirsin. Ama her yenilgiden sonra ayağa kalkmayı başarırsan, o zaman kazanmışsın demektir.
~~~*~~~

İlk basımını milyonlarca kez okuduğum ve yeni basımını da sanki kurgusunu bilmiyormuş gibi ve ilk kez okuyormuşum gib i hevesle ve heyecanla okuduğum Aylardan Aşk yorumu ile karşınızdayım.

Öncelikle Meral Kır kalemini sevdiğimi anlamışsınızdır diye düşünüyorum. Yazarın şimdiye kadar çıkan her kitabını okuyup hatim ettikten sonra yeni basımlarını da okuduğum düşünülürse yazarın kalemine taptığım bir sır değil artık. :)

~~~*~~~
Ben sadece sevdiğim kadına zaman tanıyorum ve bu zamanın sonunda bana gelmemesinden korkuyorum.
~~~*~~~

Aylardan Aşk, genç doktor Yağız ile onun 2 yıl komada yatan hastası Tanem ile olan ilişkilerini konu alıyor diye basite indirgeyerek konusunu anlatmayacağım. Çünkü bu kadar basit bir konuya ev sahipliği yapmıyor bu kitap. Yağız'ım ilk defa bir tedavi yöntemini uyguladığı hastası Tanem'i hayatta tutma çabası, 2 yıl sonra kendine gelen Tanem'in geçmişini hatırlamaması... buna rağmen çevresinde onu seven insanların varlığı... kalbinin geçmişini bilmese de ilk kez aşkla çarpması... aşkını yaşayabilmek için verdiği çaba... Yağız'ın atlatamadığı geçmişi yüzünden geleceğini yaşayamamasını konu alıyor. Bütün bunların arasında filizlenen aşkı ilmek ilmek işlerken okurun kalbine dokunmayı da ihmal etmiyor.
Tabi sadece bununla da kalmıyor. Tek tek Sancaktarlar'ı tanıyoruz. Sakladıkları sırları öğreniyoruz. Bunun yanı sıra Asya'nın aşkı tatmasını ve kendi ayakları üzerinde durma çabasını okurken Doruk'un aşkı tattığı Asya ile ilişkisini okuyoruz.

~~~*~~~
"Ne sormak istiyorsan cevaplarım."
Yağız hiç düşünmedi. "seni öpmenin nasıl bir şey olacağını merak ediyorum."
"Peki, merakını dindirmek için ne bekliyorsun?"
"Kurduğumuz arkadaşlık için sonrasını düşünmeli miyim diye düşünmeye çalışıyorum."
Yağız'a iyice yaklaşan Tanem, "O halde çabuk düşün!" diye buyurdu. "Ya da boş ver, sonra düşünürsün, şimdi öp beni!"
"Gözlerimi senden çekebildiğim an bunu yapacağım."
~~~*~~~

Kitap sadece bir aşk hikayesi değil. Yazarın polisiye sever olması kalemine de yansımış ve aşk romanının içine kusursuzca harmanladığı polisiye satırlar kurguya adrenalin ve gizem katmıştı.

Bütün bunların yanında kopmaz aile ilişkisi, kardeşlerin birbirleri ile olan ilişkileri bana kendi aile ilişkimi anımsatıp daha da bir gerçeklik kattı.

Hele ki Tanem gerçekleri hatırladığında o bütün kardeşlerim bir araya gelip her şeye rağman kopmaz bağları ise... okunmaya değerdi.

~~~*~~~
Ben her gidişimde senin için döndüm. Sen de benim için geri gelmek zorundasın.
~~~*~~~

Kitabı ilk okuduğumda Doruk'u tanımış sevmiştim ve herkes Asya'yı bırakıp Amerika'ya gitmesine hele de dönüşünde koluna Sabrina'yı takmasına kızarken ben yine sevmeye devam etmiştim. Şimdi kitabı okurken bu insanlar Doruk'a niye kızıyor  anlam veremiyorum. Her Doruk satırında tekrar aşık oldum, tekrar kalbimi hoplattı Doruk. Kim ne derse desin Doruk, kendi için Asya için ikisinim olabileceğini umduğu gelecek için gitti. Ve kabul edelim dönüşü de gidişi gibi oluyor Aşkı Seçtim kitabında.


Neyse o kısım Aşkı Seçtim'e ait girmiyorum.

~~~*~~~
Kalbi... o hala neden atıyor, görevinden vazgeçmiyordu? Ölümü, sevdiğinin iki dudağının arasından çıkan tek kelimeyle yaşarken neden hala nefes alıyordu?
~~~*~~~

Kitaba dair biraz, azıcık spoiler içeren kısımlara değinmek istesem de değinmeyeceğim ki hevesiniz ölmesin, okuma isteğiniz bitmesin. Ancak şunu demek istiyorum. Polisiye romanları ustalarından okudum ben ve öyle kurgulardı ki ürpererek arkama baktığım etkisinde kaldığım yerle olmuştu. Buradaki polisiye kısımlarda aynı heyecanı hissettirdi. Eğer ki Meral Kır bir polisiye yazarsa kesinlikle bizi şaşırtacak kadar müthiş bişi ortaya koyacaktır. Şimdiye kadar okuduğum 4 kitabındaki polisiye kısımlara dayanarak bunu söylüyorum.

Ahhh, bir de söylemezsem içimde kalır. Yağız'ın Tanem ile evlenme planları ve teklif muhabbetleri süperdi :) bayıldım.

~~~*~~~
"Onu sevdiğin için mi ondan vazgeçtin?"
"Hayır, onun beni sevip sevmediğini anlaması için. Fakat o gitti. Böylece ben de merakımı gidermiş oldum."
~~~*~~~

Aşkı Seçtim'in yeni basımını bekliyorum ve heyecanla yeniden okuyup Doruk'a delicesine aşık olmak istiyorum. Ama... ama... ama... Asıl olarak beklediğim...

Gücü elinde tutan ve aşk defterini bir kere kapamış olan Mehmet Sancaktar'ın o defteri açıp tekrardan okuyup bize aşk işte bu dedirtecek hikayenin kaleme alındığı kitabı bekliyorum.

Sancaktarlar Serisi'nin her bir kitabı ayrı bir güzel ayrı bir özel... her biri bir öncekinden daha iyi... içinizi aşkla dolduracak ama bir o kadar da heyecan verecek kitaplar okumak ama içerisinde de adrenalin olsun diyorsanız tam olarak okumanız gereken seri...

~~~*~~~
Aşkı, onun mabediydi ve ona özeldi. Sevgisinin muhatabı olan adamın dahi oraya girmesine ve bunca yıldır tertemiz sakladığı aşk tapınağını kirletmesine müsaade edemezdi.
~~~*~~~

Şiddetle tavsiye etmek mi? Bence tavsiyeye gerek yok! Okumamanınız hata.

Bu kadar iddialıyım bu seri için. Hazır kitaplar yeniden düzenlenerek basılıyorken bence okumanın tam zamanı. :)

Ah bir de... kapaktaki Kız Kulesi detayının içeriği kitapta gizli ;)

~~~*~~~

Bazen sevildiğimizi kulağımızla işitmek isteriz, evet. Fakat bazen de sevdiğimiz adamın sevgisini dokunuşunda hissedip bakışlarında görebiliyorsak, dudakların söylediğinin ne önemi olur ki. Önemli olan kalbinin söyledikleri ve senin duyabildiklerindir.

~~~*~~~


Sancaktarlar Serisi Kitapları:

~~~*~~~

Herkesin rolünü kendi yazdığı ve yazarken kendine torpil geçtiği hikayesi vardır. Ama çoğumuz n hikayemizin ana fikriyle ilgileniriz ne de hayatın bize sunduklarıyla.

~~~*~~~



Kitabın adı           : Aylardan Aşk
Yazarı                   : Meral Kır
Seri / Sıralaması  : Sancaktarlar #1
Yayınevi               : Aspendos 


Kitabın tanıtım yazısı:

Karanlık sırlar, acıtan gerçekler ve korkunç yalanlar arasında yeşeren aşkın bu savaşı kazanabilmesi için önce her şeyini kaybetmesi gerekiyordu.  
Tanem Sancaktar, hayatını derinden etkileyen kazadan sonra iki yılını hastanede geçirmek zorunda kaldığında onu yeniden hayata döndüren Doktor Yağız Aslan olmuştu. İlk başta her şey küçük, ama gülümseten bir gönül hikâyesiydi. Oysa geçirdiği zorlu tedavinin ardından aşka sığınan ve ondan güç alıp yaşamayı seçen Tanem için asıl mücadele şimdi başlıyordu ve hiçbir şey ne bildiği ne de başladığı gibiydi. Geçmişini unutup geleceğini işine adayan ve gözü, önüne koyduğu hedeflerinden başka bir şey görmeyen Doktor Yağız’ın kalbine ulaşabilmesi için önce düşlerinden, sonra da kendinden vazgeçmesi gerekecekti. 
Deney aşamasındaki tedavisinin ilk gerçek hastası olan Tanem Sancaktar, genç adam için sadece bir projeden ibaretti. Ancak kadının yaşama tutunmak için verdiği savaş, karakteri ve o cennet yeşili gözleri Doktor Yağız’ın tüm işini zora sokuyordu. Ne var ki hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını Sancaktar Ailesine ait sırrı keşfettiğinde anlamıştı. Bütün tehlikeleri görüp, kalbini de riske atarak amansız bir mücadeleye başlayan Yağız için artık her şey rayından çıkmıştı. Şimdi hem kendi hayatı hem de herkesten sakındığı Tanem’in hayatı tehlikedeydi. Geçmişe ait sırlar, sabote edilen planlar, gizli bir düşman ve tüm bunların içinde çaresiz kalan bir aşk…
Güçlü Sancaktar Ailesinin hikâyesini okumaya başlamadan önce derin bir nefes alın. Aşk, macera ve tempo yüklü bu hikâyede aşkın en tutkulu haline, sevgiye dair her şeye ve ihtirasın değiştirdiği hayatlara şahit olacak, okumaktan ziyade onlarla birlikte yaşayacaksınız.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın