29 Temmuz 2016 Cuma

0 Zeynep Saraç - Bir Parça Masal


~~~*~~~
"Rüya benden saklanma artık. Seni asla ama asla incitmeyeceğim, söz veriyorum."
"Ama incitecekmiş gibi bakıyorsun, hem de her zaman."
~~~*~~~

Uzun zamandır elimde olan ve yeni okumaya karar verdiğim bir kitap "Bir Parça Masal", aynı zamanda yazarın kalemiyle tanışmama neden olan kitap :)

Normalde içeriğinde siyasete dair bir şey olan hiçbir şeyi okumaktan hoşlanmam ama asıl adamımızın en büyük tutkusu siyaset olunca ve yazar da bunu çok güzel, yormadan sıkmadan kaleme alınca okumak da zevkli oldu.

~~~*~~~
Birinin kırılgan kalbinden başka verecek hiçbir şeyi yoktu, diğeri kalbi hariç her şeyini vaat etmişti.
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Aras siyasi kariyeri için iyi bir evlilik yapıp halkın daha fazla sevgisini kazanmak istemektedir ve bunun için en iyi aday yetimhanede yetişmiş kimsesi olmayan Rüya'yı kendine eş olarak seçer.Gelişen olaylar sonucunda Aras'la evlenmek zorunda kalan Rüya farkında olmadan kalbini karşısındaki bu başarılı siyasiye kaptırır. Sevmeyi bilmeyen ve daha da önemlisi birini sevmekten korkan buz kalpli Aras farkına varmadan kendisine aşık olan Rüya'nın duygularına karşılık vermeye başlar ancak önlerinde çok önemli sorunlar vardır. Aras'ın Rüya'dan sakladığı sırlar ve bu sırrı bilen biri vardır! Bu sırlar ortalığa çıkarsa Rüya'nın Aras'ı terk etme riski olmasının yanında kalbini Rüya'ya vermiş olan adamın da yıkılışı olacaktır...

Konuyu böyle anlatınca çok entrikalı geldi farkındayım ama entrikalar yok, ilişkide 3. kişi olacak bir kadın yok ama Rüya'ya aşık bir adam var... gerçi o da Rüya mutlu olsun diye Rüya'dan vazgeçebilir...

~~~*~~~
"Senin eşsiz kokun, güçlü sessizliğin ve cesurca yaşadığın aşk, ama en çok da varlığın, kalbimi benden parça parça alıyor Rüya."
~~~*~~~

Neyse çok fazla kitap içeriğine girmeden yorumuma devam edeyim :)

Beğenmediğim bir kısım vardı. Kitap başta Rüya'nın tarafından anlatılıyor sonra bir den üçüncü kişi tarafına geçiyor sonra tekrar Rüya'ya geçiyor falan.... şu kitap direk üçüncü kişi tarafından anlatılsaydı sanki daha güzel olurdu. Biliyorsunuz beni ben geçişli anlatımları pek sevmiyorum :(

Kitaptaki duygu aktarımı çok güzeldi, kurgu çok güzeldi biraz da siyasi kişiliklerinin başarıyı elde edebilmek için yaptıklarına değinir modu süperdi. Evet bazen başarı için bazılarının canını yakmak gerek ama bizler kıyamayız ancak kıyanlar da var... bunu gördük kitapta.

Bunun yanında Aras ve Rüya arasındaki ilişkiye bayıldım, hele ki Aras'ın yabancısı olduğu birçok duyguyu öğrenmesi ve Rüya ile yaşaması çok güzeldi.

~~~*~~~
Aras Karahanlı kalbini delik deşik edebilecek dikenlere rağmen, Rüya'nın yüzünü güldürebileceğine inandığı gülü oradan koparıyor, karısına sunuyordu.
~~~*~~~


Rüya'nın geçmişine rağmen kişiliğini, gücünü ve suskunluğu ile -bence- cezalandırması... hayran oldum sanırım bu kadına.

Siyasi başarı elde etme yolundaki kalbi yaralı bir adamın aşkı keşfetmesi ve sevilmeye ihtiyacı olan bir kızın sonsuz sevgiyi tatmasının hikayesiydi.

Şöyle bakınca ben sevdim bu kitabı ya... :)

Yalnız bir sıkıntı var kitap yarım kalıyor dolayısıyla 2. kitabı bekleyin okumak için ;) Tavsiye edilen bir kitaptı ;)

~~~*~~~
"Şimdi sana ellerimle kalbimi vereceği ve sen ona ne istiyorsan onu yapacaksın Rüya."
~~~*~~~


Kitabın adı           : Bir Parça Masal
Yazarı                   : Zaynep Saraç
Yayınevi                : Doğan Novus
Sayfa sayısı           : 392

Kitabın tanıtım yazısı:
Wattpad'in çok okunan, çok sevilen yazarı Eyyana'dan eksik bir külkedisi masalı…

"Ben ona bir parça külkedisi masalı vereceğim, o da bana istediğimi…" Hayata kimsesiz biri olarak başladıysanız hiç masal bilmezsiniz, çünkü size masal anlatacak kimseniz yoktur. Külkedisi'ni sonradan öğrenirsiniz ve yaşadıkça o masalların sizin gibiler için yazılmadığını anlarsınız. Bir yetimhanede büyüyen Rüya'nın kaybedecek hiçbir şeyi ve hiç kimsesi yok. Paha biçilmez, kırılgan kalbinden başka. Başkalarının parçalamaması için kalbini herkesten saklamak zorunda.

Aras'ın ise belki kaybedecek çok şeyi var, ama onları kaybetmek umurunda bile değil. Tek bir isteği var ve bu yolda sahip olduğu her şeyi harcayabilir, Rüya'nın kıymetli kalbi de dahil. Ve şimdi amacına ulaşmak için hem Rüya'ya hem de onun kalbine çok ihtiyacı var. Bu uğurda genç kıza masaldaki zehirli elmayı hiç düşünmeden uzatacak kadar.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın