20 Aralık 2015 Pazar

1 Tarryn Fisher - Siyah Damar


~~~*~~~
Gerçek akıl içindir. 
Yalanlar ise kalp için.
O yüzden, bence yalanlarla devam edelim.
~~~*~~~

Tarryn Fisher, klişe olmanın dışında bir kalemi olan bir yazardı hep gözümde. Onun okumuş olduğum Fırsatçı, Tehlikeli Kızıl ve Hırsız kitaplarından sonra aykırı ve sürükleyici kalemini sevmiş, çıkan kitaplarını okumadan alabileceğimi düşünmüştüm. Ancak... bu kitabıyla... bu düşüncemi tereddütte bıraktı diyebilirim.

Aslında kitap güzel başlamıştı. Senna kaçırılmış, nerede olduğunun tereddütü ile evde dolanırken eski bir tanıdığına denk gelmiş, o adamla olan geçmişine dönük olaylar ve şimdi yaşadığı hapis hayatı ile ilgili güzel başlamıştı ama çok fazla durağandı. Beni sıktı... akıcılık yoktu..

Hani bir diziye takılıp kalırsınız birkaç bölüm kaçırsanız da çok fazla bir olay olmamış gibi hissedersiniz ya öyle hissettim hep. Sonunun ne olacağının merakı ile okumaya devam ettim ama durgunluğundan da fazlasıyla sıkıldım. Kitabın sonunda da eee, ne oldu şimdi? diye kalakaldım.

Ne yazık ki Tarryn Fisher bu kitapta beni hayal kırıklığına uğrattı. Çok büyük beklentilerim vardı kitaba dair ve yine diğer kitapları gibi bir akıcılık bekliyordum ancak bu akıcılığı bulamadım.

Olmadı... ben beğenemedim kitabı ne yazık ki...

Kitaba dair başka bir şey söylemek istemiyorum. Benim severek okuduğum bir kitap olmadı. Aksine okurken sıkıldım, durağanlığından hiç yapmadığım bir şey olan atlayarak okumayı yapma isteğiyle doldurdu beni...

Okuyup okumamak size kalmış.


Kitabın adı    : Siyah Damar
Orijinal adı   : Mud Vein
Yazarı           : Tarryn Fisher
Çevirmen      : Merve Altınparmak
Sayfa sayısı   : 344
Yayınevi        : Aspendos

Kitabın tanıtım yazısı:

Münzevi yazar Senna Richards otuz üçüncü yaş gününün sabahına uyandığında her şey değişmiştir. Kendisini elektrikli tel örgülerin ardındaki bir kafese tıkılmış ve karların ortasındaki bir eve kilitlenmiş olarak bulan Senna'nın, neden kaçırıldığını öğrenmek için kendisine bırakılan ipuçlarını takip etmekten başka şansı yoktur. Özgürlüğünü geri istiyorsa, dönüp geçmişine bakmak zorundadır. Fakat geçmişi aslında hâlâ hayattadır... Ve onu kaçıran kişi de bulunacak gibi değildir. Kurtuluşu pamuk ipliğine bağlı olan Senna, kısa zaman içinde tüm bunların bir oyun olduğunun fark edecektir. Hem de çok tehlikeli bir oyun. Ve sadece gerçek onu serbest bırakabilir.

1 yorum :

  1. Ben kitabı sevmiştim özellikle Senna'nın ruhsal durumunu ilgi çekici bulmuştum. :)

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın