20 Kasım 2015 Cuma

10 Pepper Winters - Tess'in Gözyaşları (Monsters in the Dark #1)


~~~*~~~
"Tu ne peut pas etre la mienne, 
mais je suis en train de devenir le votre"
~~~*~~~

Uzun zamandır çıkmasını beklediğim bir kitaptı ve haklarının aldığını duyduğum zaman nasıl heyecanlandığımı anlatamam. Okuduğum hiçbir yorumda kitap hakkında tek kötü bir şey duymamıştım ve okuyunca fark ettim ki gerçekten de... eleştirilecek hiçbir yanı yok kitabın!

Pepper Winters'ın ülkemizde yayınlanan ilk kitabı Tess'in Gözyaşları, aynı zamanda Karanlık Serisi'nin  (Monsters in the Dark) ilk kitabıdır. Çeviri mükemmel, kurgu kusursuz, olay döngüsü sürükleyici, akıcı ve elinizden bırakamayacak kadar merak uyandırıcı.
Hani bazı şeyler vardır ya anlatılmaz yaşanır dersiniz... bu kitap kelimelerle ifade edilemez ama okunarak hissedilir, yaşanılır... işte o zaman bu kitabın hakkı verilir.

Ne kadar iddialı konuştuğumun farkındayım ama her övgüyü hak eden ve hit olabilecek bir kitap!

Zaman zaman tüylerinizi ürpertecek, sinirlerini bozacak, ama sonra yaşanan olaylar, duygu yoğunluğu, fiziksel ve ruhsal çekimlerin sonunda oluşan duygu karmaşalarıyla da kalbinizin pır pır etmesine aynı zamanda hayal kırıklığı yaşamanıza sebep olacak bir kitap... sonunda yüzleşmek zorunda kalacağınız gerçeklerle ağzınız açık kalacak ve şaşkınlığınız doruklara çıkacak.

Kötü görünen Q. Mercer'ın kalbinizi feth etmesine sebep olacak detaylar kitabın içerisinde gizli... işte o detayları öğrendiğinizde... aslında hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını fark edeceksiniz! Görünenin altındakini arama isteğiniz artacak ve serinin ikinci kitabını büyük bir sabırsızlıkla bekleyeceksiniz...

Kitabın konusunu anlatmayacağım zaten arka kapak yazısında yeterince anlatılıyor ve bu kitabın içeriğine dair yapılan her yorum spoiler olacağı için size ne Tess'den ne de Q.Mercer'dan bahsedeceğim... Sadece size okuyun diyeceğim!

Bu kitaba dair herhangi bir şey daha söylemeyeceğim, aslında söylemek istediğim çok şey var ama kitap içeriği korkusundan susuyorum. Size sadece şunu söylüyorum:

Okuyun! Seveceğinizin garantisini veriyorum! 5 üzerinden 5'lik bir kitap!!

Bu arada, yorumun başındaki söz, Fransızca... Q. Mercer, bu sözü Tess'in kulağına fısıldıyor, Türkçe'si ise aşağıda yazıyor :)

Karanlık Serisi (Monsters in the Dark)'nin kitapları:
  • Tess'in Gözyaşları
  • Quintessentially Q
  • Twisted Together
  • Je suis à toi (Novella)

~~~*~~~
"Sen benim olmayabilirsin,
ama  ben giderek daha çok senin oluyorum..."
~~~*~~~




Kitabın adı    : Tess'in Gözyaşları
Orijinal adı   : Tears of Tess
Seri bilgisi     : Monster in the Dark #1
Yazarı           : Pepper Winters
Çevirmen      : Arzu Sarı
Sayfa sayısı   : 496
Yayınevi        : Arkadya Bitter

Kitabın tanıtım yazısı: 

Muhteşem bir hayatım vardı. Âşıktım, mutluydum ve istediğim her şeye sahiptim. Sonra bir gün, her şey değişti. Bir adama satıldım!

Sevgilisi Brax Cliffingstone, yıldönümlerini kutlamak için Tess Snow'u Meksika'ya götürene kadar ikisinin de geleceğe dair umutları vardı. Altın rengi kumsalların, denizin ve güneşin tadını çıkaracak, birbirlerine yeniden âşık olacaklardı. Ancak gördükleri güzel rüyanın kâbusa dönmesi uzun sürmedi.

Dünyanın gölgelerinden habersiz Tess, kaçırılmış, hırpalanmış ve satılmıştı. Yeniden aydınlığa kavuşmanın bedeli ise Şeytan'la yapacağı anlaşmada, yalnızca bedenini değil ruhunu da ortaya koyması demekti.

Zindanımın derinliklerinde yankılanan bir fısıltı, "Gözlerindeki karanlığı görüyorum," diyordu. "O karanlık beni besliyor, o karanlık beni çağırıyor."
Ve karanlığın tadı kanıma karıştı. Acı, artık kalbimin en tanıdık yolcusuydu.

"Şimdiye kadar yaptığınız tüm 'en iyi kitap' listelerini unutun ve bu kitabı en başa altın harflerle kazıyın. Yılın değil, yüzyılın en iyi kitabı." -Lip Smackin Good Books-

10 yorum :

  1. Ben bu kitabı almayı düşünüyorum çok merak ediyorum
    +18 durumlar çok var mı onu soracaktım size
    Şimdiden teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle tavsiye ederim alın ve hayır +18lik durumlar çok yok ki, alabilir okuyabilirsiniz.

      Sil
    2. Tamam rahatlıkla alıp okuyabilirim:)

      Sil
    3. Yalnız yanlış anlaşılmasın ben yok demedim var ama konu gereği o kısımlar gölgede kalıyor :) en azından benim nazarımda öyle oldu. Tabi bir Grey kadar çok değil ama kıyaslandığında :)

      Bence de alıp okuyun, ikinci kitabın çıkmasını hevesle bekleyeceksiniz. Ben o kadar beğendim ki görünenin altındaki cidden şaşırtıcı çıktı diyebilirim :)

      Sil
    4. Yok yok.biliyorum arkadya bitter öyle kitaplar cıkarıyor ama coksa almaya korkmuştum:)
      Zaten başka yerlerdede okumuştum övmüşlerdi daha da merak etmiştim.
      Okursam.birde ikinciyi bekleme heyecanı saracak:)

      Sil
  2. İkinciyi beklemek bile ayrı bir heyecan :) kısa zamanda okumanızı tavsiye ederim =)

    YanıtlaSil
  3. ikinci kitabının türkçesi ne zaman gelecek bilen var mı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En son sorduğumda yayınevi çok bekletmeyeceğiz demişti. Umuyorum ki daha fazla beklemeyeceğiz.

      Sil
  4. bu tarz önerebileceğiniz kitaplar var mı acaba? dark romance türü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bir tane daha vardı Tutku Oyunları yine Arkadya Bitter'den çıkan hatta ikinci kitabı da çıktı serinin. Tavsiye ederim ben çok beğenmiştim ayrıca Yabancı Yayınları'ndan çıkan Gözlerindeki Canavar ve Ruhumdaki Canavar kitaplarını da tavsiye ederim.

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın