4 Kasım 2015 Çarşamba

1 Laura Landon - Bataklık Meleği


~~~
"O, diğer kadınlar gibi bir erkeğe aşık olma hakkının olmadığını düşünerek yıllar önce kapattığın kalbinin kapılarını yeniden açtı."
~~~

Yine Laura Landon ve yine muhteşem bir kurgu!

Klişe konular,klişe historical romance karakterleri yerine o dönemin aykırı karakterlerini konularını kurgulayan Laura Landon bu kitabında da yine bambaşka bir şey yapmış. Klişelikten uzak olması benim nazarımda mükemmel bir şeyken bunu bir de kalemine kusursuz yansıtması ve kurguyu da bir o kadar güçlü kurması takdirimi alıyor.

~~~
Çok uzun zaman önce öldüğünü ya da gömdüğünü düşündüğü duygularını yeniden canlandırmasını önlemek istiyordu.
~~~


Kitabın konusu; genelev patroniçesi olan Hannah arkadaşlarının düzenlediği partiye katılmak için gittiği evde bir papazla karşılaşır. Londra'da Lord ünvanını alan Rafe kendini insanlara yardım etmeyi amaçlayarak papaz olmaya karar vermiş ve yıllarını bu kararla geçirmişti. Yengesinin düzenlediği partide tanıştığı Bayan Hannah Bartlett dikkatini çekmiş olmakla kalmayıp kalbini de çalmıştı. Ancak Hannah hakkındaki gerçeği öğrendiğinde ilişkileri hiç kolay olmayacak ve daha da kötüsü Hannah'ın sır gibi saklanan geçmişi Hannah'ın Rafe'den uzak durmasının nedeni olmaktadır. Bu iki gencin önünde bir de Hannah'ın düşmanları vardır..

Heyecanlı bir kitaptı. Hannah ve Rafe arasındaki gelişmelerin yanında Hannah'ın genelevdeki olayları da soluksuz okunacak cinstendi.

~~~
Aralarında oluşan bu küçük bağ ile adam,kıızn kendisinin tüm benliğini sardığını ve daha önce hiçbir kadının talep dahi edemediği bir parçasına onun sahip olduğunu hissetti.
~~~

İşte bu kadının kalemini bu yüzden seviyorum. Bir genelev patroniçesi, fahişesi Hannah ile bir papaz olan Rafe...

Eğer tarihi aşk romanı okumak ve değişik bir şeyler istiyorsanız bu kitabı kaçırmayın. Daha da önemlisi... bu yazarın hiçbir kitabı es geçmeyin!

~~~
"Bir insan saygıdeğer olmaz, saygı kazanılan bir şeydir. Ve bir fahişe hiç kimsenin saygısını kazanamaz."
~~~

Aşk romanı okularına tavsiye edeceğim bir kitap daha... benim severek takip ettiğim bir yazar ve dediğim gibi değişik kurgularıyla kalbimi çoktan fethetti. Sizlere de tavsiye ediyorum okuyun bu kitabı ve bu yazarın diğer kitaplarını.


Kitabın adı    : Bataklık Meleği
Orijinal adı   : Intimate Surrender
Yazarı           : Laura Landon
Çevirmen      : Ecem Kodak
Yayınevi        : Aspendos 
Sayfa sayısı    : 352

Kitabın tanıtım yazısı: 

Öfkesinin altında, olanlara ne kadar sinirlendiğini odadaki herkes anlayana dek, yapmak istediği şey açıktı. Belli ki Hannah'ı kolundan tuttuğu gibi odadan çıkarmak istiyordu. Onun daha ileri gitmesini engellemek için umutsuzca bir istek duyuyordu. Hannah'ın birbirlerinden ne kadar farklı olduğunu kanıtlamak için kendini sattığını biliyor ve bunu engellemek istiyordu.

Gizli Bir Skandal
Hannah Bartlett, masumiyeti babasının evlerine çağırdığı bir rahip tarafından çalındığında ve evinden uzaklaştırıldığında henüz on beş yaşındaydı. Tek başına kaldığı sokaklarda hayatta kalabilmek için asla hayal edemeyeceği bir hayatın içine girdi. Şimdiyse, Madam Genevieve -Londra'nın en ünlü genel evinin sahibesi- olarak genç kızları sokaklardan ve kötü kaderlerinden korumak için hayatını adamaya hazır.

Beklenmedik Bir Cazibe
Papaz Rafe Waterford, katıldığı bir parti sırasında karşılaştığı Hannah'ın güzelliğinden anında etkilenir. Hannah, Rafe'in tüm ısrarlarına rağmen onunla birlikte olmayı reddetmektedir. Çünkü, Rafe bir papazdır ve Hannah'la yaşadıkları tutkulu ve büyüleyici o aşkı unutmamakta ısrarcıdır.


1 yorum :

  1. Gerçekten de diğer tarihi aşk romanlarından tamamen farklı gibi duruyor. deneyeceğim.Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın