27 Kasım 2015 Cuma

1 Burcu Bahtiyar - Ünlü Aşk


~~~~
"Tek bir şarkı, tek bir an, tek bir son."
~~~~

Ve bir Türk yazar daha keşfetmenin hazzı paha biçilemez :D Uzun zamandır rafımda okunmayı bekleyen kitap Ünlü Aşk, yazarın ikinci kitabının da çıkmasıyla okundu. Tabi peşinden ikincisi de okunacak ;)

Burcu Bahtiyar, içerisine polisiye harmanlanmış aşk romanı yazarı, kitabında soluksuz  film tadında bir kurguyu ele almış. Aşk kısımları biraz geride kalsa da polisiye kısmı fazlasıyla doyurucuydu! Heyecan hep vardı bu da kitaptaki hareketin bitmesini engelliyor.

Kitabın konusuna kısaca değinmek gerekirse; Can Taker, ünlü Hollywood film yıldızı Türkiye'ye yeni filminin sahnelerini çekmek için gelir, ancak aldığı tehditler için Türkiye'de kendine bir koruma tutmak zorunda kalır. Bodyguard Ajansında çalışan Karen Yağız ise, ülkesine gelen film yıldızının yeni koruması olur. Hiçbir şeyden haberi olmadan girdiği bu işte aslında hiç de sıradan saldırılara maruz kalmadığını fark etmesiyle işler sarpa sararken, Can ile arasındaki çekime de karşı koyamaz. Ateşlenen silahlar, kurulan tuzakların arasında yeşeren bir aşk diyebiliriz aslında. Ekşın devam ederken aralarda aşk ile de renklendirilmişti kurgu.

~~~~
"O anda bana aşkın tarifini yap deselerdi, sanırım iki kelimeyle özetlerdim.
Onu özlemek."
~~~~

Kitapta şahsen eksikliğini duyduğum kısımlar vardı. İçerisinde aşk katılmamış olsa ve biraz daha polisiye kısıma ağırlık verilse, kitap tam anlamıyla polisiye olabilirdi, ancak aşk katılmıştı ve sanki aşk kısmı polisiye kısmın biraz gerisinde kalmıştı. Ben öyle hissettim. Okurken Can ve Karen'in aşkı nasıl olacak nasıl sonlanacaktan çok bu olayların ucu nereye bağlanacak, suçlu kim modundaydım.

Can ve Karen aşkını daha derinlemesine okumayı isterdim, daha hissederek... bu kısımda bir eksiklik hissettim ne yazık ki.

Aşk kısmının eksikliğini saymazsak beğendiğimi söyleyebilirim ki zaten yazarın diğer kitap Ölümsüz Aşk'a da bu yüzden şans verip onun nasıl olduğuna da bakacağım.

~~~~
"İçinde kanayan yarada, daha da büyük bir oluk açıldı. Bir kadınla yarışabilirdi, ama böylesi bir aşk karşısında kazanabilmesi imkansızdı."
~~~~

Gelecek vaat ettiğini düşündüğüm bir yazar, kalemini geliştirirse bence güzel eserlere imza atar. Ülkemizde polisiyeyi aşkla harmanlamayı başarılı bir şekilde yazan çok nadir yazarlar var. Bence Burcu Hanım'da kalemini geliştirirse onlardan biri olabilir.

Bir deneyin, başlarda sıkıcı gelse de, sonradan beğeneceksinizdir. Toprak'ın mızmızlığını es geçersek Can'ın egosu yüksek aktör havalarını beğeneceksinizdir.

Serinin kitapları:

3. kitabın Mucize Aşk olacağını düşünüyorum çünkü ikinci kitabın sonunda bu iki kelimeyi kapsayan bir bölüm vardı ve içimde öyle bir his uyandırdı. :)

~~~~
Ölüme meydan okumaktı aşk.
Olmazları oldurmak, yeni felsefeler yaratmaktı.
Bedenlerin değil, ruhların açlığıydı.
Aşk bir masaldı ve biz bu masala sevişmemizden çok çok önce, birbirimiz ilk gördüğümüz anda başlamıştık.
~~~~



Kitabın adı      : Ünlü Aşk
Kitabın yazarı : Burcu Bahtiyar
Seri sıralaması :  #1
Yayınevi           : Ephesus Yayınları
Sayfa sayısı      : 496

Kitabın tanıtım yazısı :

O bir Türk. O bir kadın. O bir bodyguard. O ünlü film yıldızı Can Taker'ın seksi, havalı, belalı takıntısı...

KAREN YAĞIZ… 25 yaşında. Gençliğinin baharında. Ve hep yapmak istediği işi yapıyor, çünkü bu işte iyi! Ancak işinde hareketi sevse de, özel hayatı içler acısı derecede sıradan, rutin ve sıkıcı... Aslında Karen, bu sıkıcı ve rutin hayatından da memnun. Fakat her şeyin bir kırılma noktası var. Karen bir anda kendisini iki yakışıklı erkek tarafından kuşatılmış olarak buluyor!

CAN TAKER… O bir dünya starı. Kadınlar onunla birlikte olmak için yarışıyor ama onun peşinde olduğu tek bir kadın var; şımarık bodyguardı.

TOPRAK ise Karen'in en yakın arkadaşı, dostu... O olmadan geçen bir günü bile olmadı.

İki erkek, iki aşk, üstüne bir de suikastçı bir psikopat!
Karen için hayat bundan sonra diken üstünde bir maceradan ibaret…

1 yorum :

  1. Bu kitabı gördüğümde ve konusunu okuduğumda kadının star olduğunu erkeğin koruma olduğunu düşünmüştüm. Bu açıdan kitap bir klişeyi tersine çevirmiş. Denk gelirsem okumak isterim.

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın