27 Eylül 2015 Pazar

0 Wendy Higgisn - Tatlı Hesaplaşma ( The Sweet Trilogy #3 )


~~~
"Cehennem Dükleri tarafından bir zayıflık olarak görülen, hayatın özü olan sevgi...
Sevginin perçinleyici gücünden Düklerin haberi bile yoktu."
~~~

Veee The Sweet Üçlemesinin son kitabı Tatlı Hesaplaşma ile kitap okurları sevindirecek şekilde bitiyor. Goodreads'ten falan baktığınızda seriye ait bir kitap daha görünüyor, "Sweet Temptation" adında.Bu kitap Kaidan Rowe'un Ana ile tanışmadan öncesini konu alıyor diye biliyorum dolayısıyla seriden bağımsız olarak da düşünülebilinir. Yani bu kitabın devamı değil :) Seri bu kitapla bitiyor =)

Pek okumadığım bir tür olmasına rağmen bunun gibi birkaç seriyle Paranormal Romans türüne inanılmaz merak saldım. Hepsi de bunun gibi güzel bitiyor ve aksiyon, hareket, heyecan ve aşk içerikli olunca insan okumadan da edemiyor.

~~~
"Bazen insanlar doğru hareketi yapmak için baskı altında kalmaya ihtiyaç duyarlar."

~~~

2. Kitap Tatlı Tehlike'de ortalık hareketlenmişti okuyanlar bilir. Bu kitapta hareket doruk noktasını çıkıyor ve kapılıp gidiyorsunuz. Ahhh bir de bunun yanında Anna ve Kaidan arasında sürpriz gelişmeler oluyor, diğer Nefillerin hayatlarında ise şaşırtıcı detaylarla süsleniyor olması kitabı iyice merak uyandıcı hale getiriyor.

Adından da anlaşılacağı üzere kitap artık Nefillerle Düklerin hesaplaşmasını gösteriyor. Hesaplaşma kısmını aslında okurken daha hareketli olmasını beklemiştim ama şimdi düşünüyorum da bir iblisi en güzel yenme şekliydi Anna'nınki. başka türlüsü yakışmazdı.

Ben çok beğendim bu seriyi ve bu kitabı. Serinin her kitabında olaylar daha da içerikli ve heyecanlı hale geldi. Kitapta en güzel tarafta genelde yazarlar hani iyiler savaşa girdiler ve kayıp vermeden çıktılar kısmının tersini yapmasıydı. Bir savaş vardı iyiler ve kötüler arasında ve her zamanki gibi iyiler kazandı ama bu demek değildi iyilerde de ölenler olmadı... kayıplar hep oluyor...

~~~
"Hayat çoğu zaman zalim ve çirkindi. Sonra birden, o çılgınlığın ortasında kucağınıza bir hediye düşüveriyordu.
Çünkü hayat aynı zamanda çok tatlı da olabiliyordu."
~~~

Kitapta anlatmak istediğim birkaç şey var ama kitap içeriğine girmekten korktuğum için susmak zorunda kalıyorum ama demezsem içimde kalır. Anna'nın seçilmiş olduğunu Dükler öğrendiğinde olayların kopma noktasına gelmesinde ve karşılaşmalarında.. .heyecanla okumamın yanında orada öyle incelikle işlenmiş bir savaş vardı ki... beni hayran bıraktı. Yukarıda dediğim gibi ben daha atraksiyonları bir savaş beklemiştim ama... o kısım çok ince düşünülmüştü bence... bir iblisi yenebilecek en iyi şekilde yendiler...

Seriyi beğenerek ve keyifle okudum. Bana bu türü sevdiren seriden biriydi bence okuyun. Hoşunuza gidecek, seveceksiniz! :)

The Sweet Trilogy'nin kitapları: 

Kitabın adı           : Tatlı Hesaplaşma
Orijinal adı          : Sweet Reckoning
Yazarı                   : Wendy Higgins
Seri / Sıralaması  : The Sweet Trilogy #3
Çevirmen             : Bige Turan
Yayınevi               : Go Kitap
Sayfa sayısı           : 440

Kitabın tanıtım yazısı:
İNANCINA SARIL 
Vakit gelmiştir. Savaş artık kapıdadır. Kalbi duru bir Nefilin yeryüzünü iblislerden temizleyeceğine dair kehanetten haberdar olan Dükler, Anna’nın peşine düşmüştür.  Anna, hem kendi soyunun hem de tüm insanlığın kaderini belirleyecek olan hesaplaşma gününe kadar saflığını muhafaza etmek zorundadır. İblisleri cehenneme geri gönderecek olan Erdem Kılıcı’nı kullanabilmesi buna bağlıdır. Ama peşindeki iblisler ve yanı başındaki Kaidan Rowe ile işi hiç de kolay değildir. Anna ne pahasına olursa olsun, saflığını ve inancını koruyarak hayatta kalmalı ve iblislerle kozlarını paylaşacakları bu görkemli savaşa öncülük etmelidir.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın