12 Ağustos 2015 Çarşamba

0 Ophelia London - Bıraktığın Yerde Bekler mi Aşk // Nemesis Kitap Okuma Etkinliği \\


Bir okuma etkinliği ile daha karşınızdayım :) Hangi kitap mı işte yukarıdaki resimde gördüğünüz romantik bir kitap :D Tabi bu okuma etkinliğinin sonunda sizeeeee bu kitabı hediye edeceğim :) Şanslı bir arkadaşımız kitabın sahibi olacak ya da şansınızı arttırmak isterseniz resimdeki bloglardan ve Nemesis Kitap'ın sayfasından da takip ederek diğer çekilişlere katılabilirsiniz. 

Kısa bir bilgi verdikten sonra kitap yorumuma başlıyorum :)

Imm.... eğlenceli... romantik... rekabet dolu... gülümseten... bazen güldüren... çoğunlukla kalbi pır pır ettiren bir kitapmış "Bıraktığın Yerde Bekler mi Aşk?". Böylesine romantik komedi tadında bir kitap beklemiyordum. Diyerek yorumuma başlıyorum :)


Ophelia London, akıcı ve eğlenceli bir kurguyu kaleme almış. Çeviri de  güzel olunca kitap kısa sürece bitiyor. Yazarın ülkemizde yayınlanan ilk kitabı ve kitabın instagramdan paylaştığım resmini görünce oldukça heyecanlandığını söyleyebilirim. Nereden biliyorsun demeyin yazmasından ve her yazdığıma yanıt vermesinden bir okur olarak benimle iletişime geçmesinden anladığım kadarıyla oldukça mutlu olmuş kitabının başka dillere çevrilmesine. Hele gerçekten benim kitabım mı diye sorması beni de gülümsetti.

Her neyse yorumuma geri dönelim =) Size kısaca kitabın konusundan bahsetmek istiyorum. :)

Kitap, okullarındaki maddi sıkıntı dolayısıyla ya müzik dersi seçmeli derslerden kaldırılacak okulun korosu yok olacak ya da futbol okulda artık olmayacaktı. Hangisinin olmayacağına ise yapılan yarışma sonucunda belli olacak. Futbol takımının altı maçından en az dördünü kazanması gerek, koronun ise yarışmada birinci olması gerek... İşte burada hocalara ve öğrencilere düşerken rekabet heyecanla devam ediyor. Her iki hocada kendisinin kazanmasını isterken... işte asıl nokta orada başlıyor. Hocaların kimlikleri... Müzik öğretmeni Tess Johnson ve okulun futbol takımının yeni koçu Jack Marshall... İkisinin geçmişi... yarım kalmış yaşanmışlıkları... hala içlerinde kalan duygular işlerini kaybetmemek için girdikleri rekabette nasıl sonuçlanacak.

~~~*~~~
"Sana aşığım Tess." Jack'in sesi yumuşadı. "İnan bana."
"Sana inanmak mı? On beş sene önce yaptığım gibi mi?"
~~~*~~~

Tess'in ağabeyi ve anne babasıyla olan ilişkisini çoook keyif olarak okudum. Aile ilişkilerine değinen kitapları seviyorum. Ah bir de arkadaşlık ilişkisine... Tess'in Mac ile olan arkadaşlığı çok güzeldi. Mac süper bir kadınsın sen :)

Akıcı, sürükleyici, gülümseyerek okuyacağınız ve elinizden bırakamayacağınız bir kitap!Nasıl başladığınız nasıl bitti anlamayacaksınız bir bakmışsınız ki son sayfayı okuyup kitabı kapatmışsınız! Keşke biraz daha okuyabilseydim diyeceksiniz :) ben dedim emin olun ki ;)

Ahh bu arada demezsem içimde kalır :) ve biliyorsunuz ki ben hiçbir zaman içimde tutamam diyeceklerimi :)yani spoiler olmadığı sürece ;) 

Kitabın kapağını çok sevdim, cıvıl cıvıl bir kapak olmuş olmasına ama keşke orijinal kapak olsaydı dedim. Orijinali çoook hoşuma gitmişti :)

Perfect Kisses Serisi:
  • Bıraktığın Yerde Bekler mi Aşk?
  • Speaking of Love
  • Falling for Her Soldier
  • Making Waves (novella)

Kitabın adı           : Bıraktığın Yerde Bekler mi Aşk?
Orijinal adı          : Playing at Love
Yazarı                   : Ophelia London
Seri / Sıralaması  :Perfect Kisses #1
Çevirmen             : Merve Altıparmak
Yayınevi               : Nemesis Kitap
Sayfa sayısı           : 320

Kitabın tanıtım yazısı:

Müzik öğretmeni Tess Johansson’ın çok sevdiği üç şey vardır: müzik, mesleği ve bu ikisine karşı hissettiği tutkuyu öğrencileriyle paylaşmak. 
Okulda yeni öğretim yılı başlarken yapılan toplantıda, bütçe kesintileri nedeniyle ya Tess’in başında olduğu okul korosunun ya da futbol takımının çalışmalarına son verileceği açıklanır. Bu kararın ardından Tess kendini, futbol takımını yönetmek için okula yeni gelen koçla karşı karşıya bulur: Jack Marshall. On beş yıl önce kalbini paramparça eden ilk aşkı.

Jack’in hayattan istediği iki şey vardır: ayrıldığı eşinde kalan küçük kızına daha yakın bir yerde yaşamak ve futbol koçu olarak adından söz ettirmek. Çalışmaya yeni başladığı bu okul, ona ikisini de sağlayacaktır ancak onunla aynı okulda çalışan Tess’le karşılaşınca işler karışır.


Üstelik bu basit bir karşılaşma değildir. Artık gerçek anlamda bir savaş başlamıştır aralarında. İkisinden birinin ekibi yüksek maliyetler yüzünden dağıtılacaktır. Onlara verilen tek dönemlik süre içinde hangi ekibin okulun prestiji açısından daha faydalı olduğunu ortaya çıkaracak başarılar elde etmek zorundadırlar. Tess’le yarışırken, bir türlü unutamadığı o yaza dair bütün hisleri yeniden gün yüzüne çıkan Jack’in işi oldukça zordur. Tess için de yaşananların kolay olduğu söylenemez. Ancak en zoru, yıllar önce bıraktıkları o yerde hiç eskimeden beklemiş olan aşkın işidir! Yeniden ortaya çıkıp herkesi yaşadığına inandırması hiç de kolay olmayacaktır!




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın