31 Ağustos 2015 Pazartesi

0 Lisa De Jong - Yağmur Yağarken ( Rains #1 )


~~~*~~~
"Geçmişi geçmiş yapan şey baştan yazılamaması."
~~~*~~~

Şu kitabı kelimelerle ifade etmek imkansız derecesinde zor!

Kitaba başlarken kesinlikle böyle bir kurgu beklemiyordum ve beni hem şaşırttı hem de beklentilerimin çok fazla üstünde çıktı!

Lisa De Jong... yazarın ülkemizde yayınlanan ilk eseri Yağmur Yağarken aynı zamanda "Rains" serisinin ilk kitabıdır. Aşk, dram, arkadaşlık ilişkilerine değinen kitap zaman zaman yüzünüzde gülümseme oluştursa da çoğunlukla kalbinizde bir burukluk bırakan özellikle son sayfalarında gözlerinizi kıpkırmızı yapan bir kitap!

Muhteşem bir kurgu, harika bir çeviri, akıcı bir kitap! Tehlikeli üçlü bir kitapta toplandığında bir okurun yapması gereken tek şey okumaktır. O yüzden bu kitabı mutlaka okuyun!


~~~*~~~
Kafamın içindeki ses, ona aşık olursam ve her şey mahvolursa olabileceklere karşı kendimi korumamı söylüyordu bana. Ama kalbimdeki ses de bağıra bağıra onu asla bırakmamamı haykırıyordu.
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Kate bir gece arkadaşlarıyla eğlenceli bir partide asla yalnız kalmaması gereken bir anda yalnız kalıp masumca kabul ettiği bir teklifin ağır bedelini ödedi. Bu bedel onun en büyük sırrı olmasının yanında hayatının da gidişatını değiştiren bir sır oldu! Artık sadece nefes alıyor, uyuyor, çalışıyor, yemek yiyordu. Ta ki bir gün çalıştığı kafeden içeriye Asher girene kadar... Asher, Kate'in içine gömdüğü yaşama sevincini yeniden ortaya çıkarıp umutlarını filizlendirmeye başladı. Her şey yolunda gidecekken bazı olmaması gereken olaylar olunca her şey Kate için yine tepetaklak oldu.

Şuan o kadar kamaşık duygular içerisinde yazıyorum ki yorumu... Asher ile ilgili olan detaylar aklıma geldikçe içim buruluyor resmen. Kate'in Asher'a olan duygularıyla da aynı şekilde...

Ben en iyisi size birkaç alıntı yazıp, sonrasında yorumumu bitireyim...



~~~*~~~
Küçükken bir an önce büyümek isterdim ama büyümenin göründüğü kadar iyi bir şey olmadığını biliyordum artık.
~~~*~~~

~~~*~~~
Son iki yıl boyunca bu anı bekleyerek yaşamıştım sanki. 
Birinin gelip beni kurtarmasını beklemiştim. Bu benim için bir başlangıçtı.
~~~*~~~

~~~*~~~
"Teşekkür ederim."
"Ne için?"
"Bana yeniden gülümsemem için bir sebep verdin."
~~~*~~~

~~~*~~~
Yağmurun cama vuruşunu dinlerken Asher'ın kollarında olmanın yarattığı hislere odaklandım. Beni koruyup mutlu eden can simidimdi o... Yağmurun sesini duyunca düşünmem gereken şey buydu işte.
~~~*~~~

~~~*~~~
Süper kahramanlara pek düşkün değildim ama olsaydım Asher benim süper kahramanım olurdu.
~~~*~~~

~~~*~~~
Asher, içimde hiç kapanmayacak bir yara açıyordu sanki; 
kalbim derin, karanlık bir uçuruma doğru sürükleniyordu. 
~~~*~~~

~~~*~~~
Sanki nefesimi tutmuş bir kum saatini izliyor ve o son kum tanesinin düşmemesi için dua ediyordum. Zamana savaş açmıştım içimde... Kazanamayacağım bir savaştı bu.
~~~*~~~



Şu alıntıları yazmak için bile kitabı açmak içimdeki duyguları harekete getirdi. Şuan şu yorumu gözlerim dolmuş, akmaya çalışan göz yaşlarıyla inatlaşarak yazıyorum.

Cidden imrenilecek bir aşk hikayesiydi... olaylar için değil... sadece Asher ve Kate arasındaki hissedilen aşk... Beau'nun hisler... Kate'in yanında olarak destek olma çabaları... imrenilecek boyuttaydı. Ama... göz yaşlarıyla dolu sonu olmadı!

Mutlu son vardı kitapta... sanmayın ki mutsuz sonlu bir kitap! Ancak bu mutlu son hangi açıdan baktığınıza göre değişir! Benim için buruk bir mutlu sondu!



Yukarıdaki şarkı... Lifehouse'un Everthing adlı şarkısı... bilerek paylaştım bu şarkıyı, çünkü bu şarkı Asher'ın gitarıyla çalıp Kate'in gözlerine bakarak söylediği bir şarkı. Dinleyin istedim... ve dinlerken fark ettim ki şarkı ne kadar da Asher ve Kate'i anlatıyordu... sözler sanki onlar için yazılmış gibi...

Uzun zamandır, neredeyse hıçkıra hıçkıra ağladığım ve buna rağmen elimden bırakamadığım bir kitap okumamıştım. Bu onca aydan sonra bir ilk oldu! Kıpkırmızı gözler, çekilen bir burun ve sabah kalktığımda yanan gözlere rağmen bu kitabı tekrar okuma isteği dolu içimde.

Süperdi! 5 üzerinden 5 veririm! Gözüm kapalı tavsiye ederim! Hatta şiddetle tavsiye ederim! Tırnağınızın ucuyla dahi zevkime güveniyorsanız okuyun!

~~~*~~~
Ne ilginç; hayatımda kim bilir kaç kez, "Hayatımda bir gün yapmak istiyorum,"derken o günün gelmeyeceğini hiç düşünmedim. 
~~~*~~~

Rains Serisi'nin kitapları:
~~~*~~~
Yağmur yağarken, Kate. Beni hatırla.."
~~~*~~~

Şu yukarıdaki satır var ya... hani iki cümle beş kelime... işte bu kitabı okuyanların bu iki cümleyle gözleri dolacak! Bu beş kelimenin altında yatanları bilenlerin yaşlar akacak yanaklarından!

Beğenmeme olasılığınızın olmadığı bir kitap diyecek kadar iddialıyım bu kitapla ilgili!

Kitabın adı    : Yağmur Yağarken
Orijinal adı   : When It Rains
Yazarı           : Lisa De Jong
Çevirmen      : Duygu Yücel
Yayınevi        : Go Kitap
Sayfa sayısı    : 400

Kitabın tanıtım yazısı: 

Hayatım bir gecede sonsuza dek değişti.

Beau benim ilk aşkımdı. Sonra her şey altüst oldu. Artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Ona nedenini söyleyebilsem keşke. Ama söyleyemem. Hiç kimseye söyleyemem. Ona ne kadar ihtiyacım olduğunun farkında bile değilmişim. Ta ki gidişiyle yapayalnız kalana kadar.

Sonra Asher Hunt çıkageldi. Büyüleyici bakışları ve muzip gülümsemesiyle... Herkes ondan uzak durmamı söylüyordu. Oysa onun tek yaptığı beni esir alan acılarımı dindirmekti.

Ben, kaderimin o yağmurlu gecede mühürlendiğini sanıyordum ama Asher bana bunun sadece yeni bir başlangıç olduğunu gösterdi. Beni kurtardı. Bana yeniden umut verdi. Ama şimdi hayatım bir sır yüzünden bir kez daha altüst olmak üzere… 



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın