5 Ağustos 2015 Çarşamba

2 Aslıhan Akagöz - Senden Bebek İstiyorum


~~~*~~~
"Beni hiç bırakma Yiğit. Hep benimle ol olur mu?"
"Seni hiçbir zaman bırakmayacağım. Yaşlı ihtiyarlar olsak bile elini hep bugün olduğu gibi sımsıkı tutacağım söz veriyorum."
~~~*~~~

Aslıhan Akagöz'ün bütün kitaplarını bitirdim dördüncü kitabını bekliyorum haberi olsun yazarımızın diyerek başlıyorum yoruma :)

Akıcı, zaman zaman eğlenceli, bazen duygusal, sevgi aşk dolu, akrabalık ilişkilerine değinen bir kitaptı. Okuyan okura keyifli vakit geçirteceği bir gerçek :)

Kitabın kısaca  konusuna değinmeyeceğim arka kapak yazısı yeterince açık bir şekilde kurguyu ifade ettiğini düşünüyorum.

Kitaba dair yorumlarıma gelirse, kitabı beğendim. Akıcı olması özellikle çabuk okunmasını ve sayfaların hızlı çevrilmesinin nedeni oldu diyebilirim. Ancak kitapta beğenmediğim kısımlarda vardı. Aslında beğenmediğim demeyeyim de fazla gelen diyebilirim.

Öncelikle o "fazla gelen" kısmı söylemek istiyorum. Karakterlerin her şeye karşılık birbirlerine bu kadar çok "seni seviyorum" demesi bana fazla geldi. Tamam üzücü bir olay yaşayabilirsiniz, üzülebilirsiniz ya da kalbiniz kırılabilir sonrasında barışabilirsiniz, çok sevineceğiniz bir haber alabilirsiniz sonrasında bunu paylaşmaktan mutlu olabilirsiniz ama bu kadar çok birbirinize bu iki kelimeyi söylemeniz gereksiz geldi bana. Büyüsünü bozdunuz yav :)

Bir de kitapta imla hataları vardı... cidden bir yerden sonra göze batar hale geldi. Satır sonlarındaki kelimelerin yanlış yerlerden bölünmesi... ilk başlarda önemsemedim ama daha sonrada çoğalmaya başlayınca ister istemez dikkat çekti. Bir sonraki basımda düzeltilmesini umuyorum.

Bunun haricinde eleştirebileceğim bir nokta yok, ama söylemek istediğim bir çok nokta var :D

Yiğit ve Mert'in kuzen olarak atışmaları ve birbirleri ile zıtlaşmaları çok sevimliydi :) Her ikisi de çocuk gibiydi birbirlerine karşı insanın kulaklarından çekip aklınız başınıza gelsin diyesi geliyordu :) Gerçi bunu Sedef ve Feyza yeterince iyi bir şekilde yaptı ya neyse ;)

Mert'in Sedef'e karşı olan tutumuna hayran kaldım. Adam ev erkeği olmak için yaratılmış resmen :D

Yiğit'in ise Feyza'yı kırıp dökmesine şaştım kaldım. Gerçi geçerli sebepleri vardı ama yine de başını duvarlara vurası geliyor insanın.

Her iki kuzenin de eşlerine karşı davranışları çok sevimliydi ama en sevimlisi Mert'ti :) Aşklarını anlama serüvenleri çok güzeldi ama en güzeli Sedef ve Mert'in sınavıydı! Evet, Mert adamım sen bu kadını her şeyden çok seviyorsun dedirtti okurken :D

Neyse çok uzatmayacağım uzatırsam kitap içeriğine girmem mümkün o yüzden kısa kesiyorum :)

Kitabı beğendim, ama Çirkin Güzel'in ilk kitabı kadar süper değildi benim nazarımda :( Lütfen alınma Aslıhan ama düşüncem bu ne yazık ki. Çirkin Güzel'in birinci kitabının yanında bu biraz sönük kaldı ama yine de kurgu ve olay döngüsü güzeldi.

Hala favori kitabım Çirkin Güzel der, Mert'in Mehmet'ten sonraki Aslıhan Akagöz karakterim olduğunu söyler kaçarım :)

~~~*~~~
"Sen iste, ömrümün sonuna kadar seni hep başımın üstünde taşıyayım. Yaşlandığımızda bile elini ilk günkü gibi sımsıkı tutabileyim. Benim bundan başka bir isteğim yok Sedef.""
~~~*~~~

Kitaptan son bir alıntı paylaştıktan sonra yorumumu bitiriyorum :) ancak keyifli zaman geçirip, biraz eğlenmek, aşkla coşmak istiyorsanız bu kitaba bir el atın :)



Kitabın tanıtım yazısı:

Senden Bebek İstiyorum Çünkü seni hiç unutmadım.

Bir adam neden baba olmak ister? Mutlu ve sıcacık bir yuvada kendinden bir parçaya hayat verip onu büyütmek için, olabilir mi? Ama Yiğit ve Mert'in baba olmayı kabul etmelerinin sebebi bu değildi. Büyükanneleri Pakize Hanım gülümseyerek, "İlk kim kucağıma bir torun verirse bütün servetim onundur," deyince Mert, sırf Yiğit'e bir konuda daha üstünlük sağlayabilmek adına kabul etmişti bu isteği. Tek niyeti Yiğit'i her konuda alt edebilmekti. Peki, Yiğit buna izin verecek miydi? Mert'in kendisini alt etmesine göz yumacak mıydı? Peki iş anne adaylarını ikna etmeye gelince neler olacak dersiniz? Aslıhan Akagöz'ün çok okunan romanlarından aldığınız tadı sürdürmeye devam edebilirsiniz. Eğlenceli ve bir an bile kesilmeyecek heyecanıyla elinizdeki kitapla yazara hayranlığınızın artacağını garanti ederiz.

"Benim size verebilecek hiçbir şeyim yok," dedi güçsüz bir sesle. "Hayır, yanılıyorsun Sedef." Adını adamın ağzından duymak garipti. Rahatsızlık vericiydi. "Sen şu sıra bana çok lazım olan o en önemli şeyi verebilirsin." "Ben anlayamıyorum. Mert Bey siz benden ne istiyorsunuz?" "Ben senden bir bebek istiyorum."

2 yorum :

  1. İlginç ve esprili bir kitaba benziyor. Merak ettim :)

    YanıtlaSil
  2. Ben bu kitabı wattpadde yayınlanırken okumuştum fakat beni inanılmaz eğlendiren bir kitap olmuştu.Yazarın diğer hikayerlerini de okuduğum için seveceğimi düşünmüştüm ,yanılmadım.Darısı diğer hikayelerinin başına.Çok keyifli bir hikaye ve yorumunuz da bir o kadar iyi.Teşekkürler

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın