20 Mayıs 2015 Çarşamba

9 Büşra Küçük - Kötü Çocuk (Kötü Çocuk #1)


~~~*~~~
"Siyah koca bir kağıdın üstündeki küçük, minik, ufak beyaz bir noktanın 
seni rahatsız edeceğini söyleyecek kadar sınırlı olamazsın herhalde."
~~~*~~~

Gençlerin çığlık çığlığa aldığı, satış rekorları kıran, okurların saatlerce imza sıralarında beklemesine neden olan kitap Kötü Çocuk yorumu ile karşınızdayım.

Öncelikle kısaca bahsetmek istiyorum ki, Kötü Çocuk, Büşra Küçük'ün Wattpad'de yayınladığı bir hikaye serisiydi. Ephesus Yayınları ile anlaşmalarından sonra serinin ilk kitabı Kötü Çocuk 1 basıldı ve şimdi kitap halinde birçok okurun kitaplığında yer alıyor. Wattpad'de de oldukça okunma oranı olan kitabın, şimdi de oldukça yüksek okunma oranı var.

Kötü Çocuk, 4 kitaptan oluşuyor, wattpadden edindiğim bilgiye göre ve merak edenler yazarın orada başka hikayeleri de bulunmakta, isteyen bir göz atabilir.

Büşra Küçük kaleminden okuduğum ilk hikayeydi, Kötü Çocuk. Kendisini ben wattpadde okumadım ve bildiğiniz üzere CNR'da da kitabı aldım ve anca okumaya fırsat buldum. Tabi ki beğendiğim yerler kadar beğenmediğim yerlerde var ama yine de yazarın kendisini tebrik etmek gerek, ciddi anlamda büyük bir başarı yakaladı.

Kısaca kitabın konusundan bahsetmek gerekirse, 17 yaşındaki Kayla yıllar sonra hiç tanımadığı babasının yanında yaşamaya başlar. Annesinin yanındaki düzenli hayatından çıkmış olmanın ve babasını yıllarca tanımamış görmemiş olmanın verdiği psikoloji ile okulun kötü çocuğu, Meriç ile takılıp babasından intikam almak ister. Ama işler tahmin edeceğiniz üzere Kayla'nın planladığı gibi gitmez. Okulun bursluları grubunda yer alan Meriç, zor da olsa Kayla ile olan arkadaşlığı kabul edip onu kendi çevresine sokmaya başladığında Meriç'in karanlığı Kayla'yı da sarmaya başlar ve bu durum beraberinde belaları da getirir. Meriç'in sakladığı sırlar, gizemli kişiliği , umursamaz tavırları, emir verici tutumları ve kötü çocuk edaları ile dikkat çekerken Kayla bütün saflığı, temizliği ve masumluğu ile Meriç'in çevresindeki tek iyi şey olarak parıldamaktadır. İyice Meriç'in karanlığında yer edinen Kayla'nın hayatını ve Meriç'le ilişkisini konu alıyor.

~~~*~~~
"Dikkat et de bir yerlere takılıp düşme, sakar."
"Acele et de düşmeden yakala o zaman"
~~~*~~~

Yukarıda dediğim gibi beğendiğim yerler kadar beğenmediğim yerler de var... önce size beğenmediğim yerleri söylemek istiyorum. Kitaptaki gençlerin yaş ortalaması 17-18 ve yaşanan hayatlar, ülkemiz gençleri baz alındığında pek de yaşlarına göre değildi. Sigara tiryakiliğine girmiyorum çünkü artık sigara içme yaş oranı oldukça düştüğü göz önüne alınırsa Meriç'in sigara içmesi pek de göze batan bir detay değildi ama... Kayla ve Meriç arasındaki yakınlaşmalar... ikisi arasındaki olaylar... pek de 17-18 yaşındaki gençlerin yapacağı şeyler değildi. Daha çok yetişkin insanların yapacağı şeylerdi.

Bazen bazı konuşmalarda Avrupai bir hava sezinledim, yabancı yazarların kurgularındaki gençlerin yaşam tarzları, okullarındaki hayatlar gibiydi. Öpüşme muhabbetleri, tek gecelik kızlar... bunlar bana dediğim gibi Avrupai bir yazım tarzını anımsattı.

Bazen tam yaşlarının gerektirdiği ergenliği çocukluğu yaparlarken bazen tam da bir yetişkinin yapacağı şeyleri yapmaları biraz garip hissettirdi okurken.

Bir de bu kitabı alan okurların yaş ortalaması düşünülünce... bu olaylar onların yaşları için uygun değil gibi geldi.

Ahh, özellikle demek istiyorum... ne olursa olsun hangi kız babası Vural Bey'in yaptığını yapar söyler misiniz? Ülkemizde hangi kız babası, kızının bir erkekle geceyi geçirmesine izin verir. Aralarında hiçbir şey olmayacağının garantisini alsa bile... bunu özellikle demek istedim çünkü bu kısmı okurken yok artık dedim yani... :)

Eleştirebileceğim tek şey buydu onun haricindeki kurgu bütünlüğünü sevdim. Olay döngüsü, şaşırtıcı ve sürpriz olan sırlar... beklenmedik detaylar ve konuşmalar iyiydi.

Evet, Meriç'in sakladığı bazı sırları tahmin ettim Kayla ile olan alışveriş macerasından sonra ama onu için içine katmazsak Meriç'in sırları kitaptaki en güzel detaylardı.

Kitaba açıkçası baya bir ön yargıyla başladım, hani bu kadar ergenin okuduğu bir kitabı 27 yaşında olan ben beğenebilir miyim diye ama fena değildi. Beğendim. Devam kitaplarında neler yazılmış olabilir merakı var içimde, çıktıklarında da okuyacağımdan emin olabilirsiniz.

Kurgunun akıcılığı ve yazarın sıkmadan olayları anlatan dilini sevdim.

Her yaş ortalamasından birinin okuyabileceği bir kitap :) belki yetişkin okur kitlesini memnun etmeyebilir. Ama genç kızların seveceği bir kitap :)

Kitaptan birkaç alıntı paylaşıp yorumumu bitiriyorum :)




~~~*~~~
"İçimden bir ses tehlikeyede olduğunu söylüyor. Eğer şimdi benden uzak durmazsan, bir daha asla böyle bir şansın olmayacak."
~~~*~~~


~~~*~~~
"Kaçarak kurtulamazsın küçüğüm. Savaşarak mutlu olabilirsin."
~~~*~~~

~~~*~~~
"Sadece ona baktığımda aklıma gelen şey, yasak olduğuydu. Her şeyiyle, davranışlarıyla, duruşuyla, konuşmasıyla, düşünceleriyle bana yasaktı. Ve ben yasak olan her şeyi bu sıralar çok kullanır olmuştum."
~~~*~~~

~~~*~~~
"Ben hayatımda hiçbir erkeği kahraman olarak görmemiştim, çünkü kimse yoktu. Babam, üvey babam, bir dede ya da bir amca... Hiçbiri. İlk kez biri benim için kahramanlık yapmıştı.
~~~*~~~

~~~*~~~
"Her şeyin farkındayım. Bu bir oyun ama aynı zamanda sen beni defalarca korudun. 
Ben ilk kez bir erkeğin yanında kendimi güvende hissettim. O sendin. "
~~~*~~~

~~~*~~~
"Eğer sana söylediğim onca şeyden sonra hala benimle olmak istiyorsan, bu aklının bir karış havada olduğunu gösterir ya da... Gerçekten benim için var olduğunu düşünmeye başlayacağım."
~~~*~~~

~~~*~~~
"Birbirimizin kırmızı çizgilerini cesurca aşıyoruz. Ne dersin? Sence de tehlikeli sularda yüzmüyor muyuz?
~~~*~~~

~~~*~~~
"Seni sadece önemsiyorum. Değer veriyorum ve sana kıyamıyorum. Ama sen bunu göremeyecek kadar körsün. Git şimdi. Nerede mutlu olacaksan oraya git, aptal. Sana değer veren, kendinden çok düşünen birinden uzaklaş. Amacın zaten bu değil mi? Kendini hapsettiğin o yalnızlığa ihanet edemezsin. Git. O yalnızlık belki sana iyi gelir."
~~~*~~~

~~~*~~~
"Ben galiba seni seviyorum, baş belası. Ve başka kimsenin seni sevmesine izin vermeyeceğimi bil. Kıskançlık değil bu. Sen benimsin."
~~~*~~~



Serinin ilk kitabıydı, Kötü Çocuk 2 'de yakın bir zamanda çıkar diye tahmin ediyorum. Lise çağlarındaki kötü çocukla iyi kızın aşkını okumak isteyen herkese tavsiye edilir. :)


Kitabın tanıtım yazısı: 

Siyahın içindeki beyaz noktanın başlangıç hikâyesi…

Kayla, on yedi yaşına girdiğinde, ilk kez gördüğü babasıyla, yabancı bir şehre taşınır. Bu yeni şehirde yaşadığı zorluklar karşısında, hiç beklemediği bir çocuk hep yanında olur. Meriç, etrafına ördüğü sağlam duvarlar arasında yaşayan, yalnızlığı seçmiş bir çocuktur. Kayla ilk kez bir erkeğe güvenir. Meriç'in sırlarla dolu hayatı onu düştüğü karanlığın derinliklerinden yukarıya çekerken, yanlışlar doğru gözükür. Ta ki Kayla, isminin anlamına yakışır bir şekilde yaşamadığını fark edinceye dek…

Güvendeydim! Güvende olduğuma inanamıyordum ama güvendeydim işte. Bu kolların arasında kimsenin bana zarar veremeyeceğini biliyordum. Sigaranın gömleğine sinen yoğun kokusunu alırken, hızla uzaklaşan ayak seslerini duydum. Sonunda sadece fırtınanın sesi duyulmaya başladığında, belimdeki eller dirseklerimi tuttu. Beni kendinden uzaklaştıracağını anlayıp ona sıkıca sarıldım ve tutmakta olduğum gözyaşlarımı serbest bıraktım. Hamlem işe yaradı. Dirseklerimden vazgeçip, ellerini tekrar belime doladı. "Korkma artık. İyisin," diye fısıldadı bir süre sonra. Beni rahatlamak ister gibiydi. Korkmuyordum. Ona neden güvendiğimi bilmiyordum ama onun yanında korkmuyordum.

9 yorum :

  1. Doğrusu o hayran kitlesinin aşırı abartılarından dolayı okumadan soğudum kitaptan -.- Ama belki bir şans veririm ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de verin, en azından iyi vakit geçirirsiniz okurken. :)

      Sil
  2. Kitap İĞRENÇ içinde çok ağır küfürler var ve çok sapık 2. Ve 3. Yüde alcaktım ama almıycam iğrenç çok sapık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence çok ağır yorumlar yapmayalım, begenmemiş olabilirsiniz, tavsiye etmezsiniz. Eleştirme kısmında lütfen yargılayıcı olmak yerine beğeni durumuzu daha on planda tutalım. ;)

      Sil
  3. Berbat bir kitap nasıl bu kadar popüler oldu anlayamıyorum tamamen vakit kaybı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence berbat bir kitap demeyelim de bizlerin zevkine hitap etmeyen, fazla çocuksu veya beğenmediğim bir kitap diyelim. Sonuçta ne olursa olsun verilen bir emek var çok da aşağılamamak lazım. Ben beğenmedim ve hiç tavsiye etmiyorum demek daha iyi ;)

      Ayrıca bu popülerliği hak eden bir kitap değil ama yaş ortalaması küçük okurların çok beğenediği bir kitap olduğu değişmez bir gerçek :)

      Sil
  4. bir fransız filmi senaryosundan çalıntı

    YanıtlaSil
  5. Kitap harika heycan verici

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın