19 Şubat 2015 Perşembe

4 Özge Erkin - Masum Koza


~~~*~~~
"Aşk söz konusu olunca mantık saklambaç oynardı. Girdiği delikten arada bir
gözler, ama hiç sobelemezdi. Aşk böyleydi. Acıtırdı kanatırdı. 
Yaralara merhem de olurdu, yeni yaralarda açardı. 
Ama aşk her daim olurdu. 
Ya cennete demir atardınız ya cehennemin deli yangınlarına... 
Araf yakışmazdı hiçbir zaman aşka."
~~~*~~~

Yeni bir yazar ve yeni bir kalem... Özge Erkin, birçok okurun wattpad'den tanıdığı yazarlarımızdan biri, kendisinin daha önce hiç takip etmemiş hikayelerini okumamış bir okur olarak Masum Koza kitabına tarafsız bir yoruma ne dersiniz :)

İşte... size bomba gibi tarafsız bir yorum geliyor... İyisiyle... kötüsüyle... :)

Evet, eleştirebileceğim noktaları var ama ne derler "yıkıcı değil yapıcı" eleştiriler yapmalıyız ki yazarlarımız, yorumlarımızı okuduklarında moralleri bozulup performanslarını düşmesin, yorumlarımızla moral alıp daha iyi olsunlar! Bunu niye söylediğime gelirsem, bazen okuduğum yorumlarda cidden çok yıkıcı cümleler görüyorum bu da ister istemez hem yazarın moralini bozuyor hem de okurlar o kitaptan soğuyor ya da ön yargılı yaklaşıyor... özellikle söylemek istedim bunu siz ne kadar yapıcı eleştiri yaparsanız yazarlar kendilerini o kadar geliştirirler!

Yorumuma gitmeden önce şunu söylemek istiyorum daha öncelerden hiç Türk yazar okumayan biriydim, şuan da çok fazla Türk yazarın kitabı var elimde ve yazarlarımızın bu kadar başarılı olmaları ve çarpıcı konularla karşımıza gelmeleri cidden çok güzel!

Özge Erkin, akıcı, sıkmayan bazen fazla acıtasona girmiş gibi hissetsem de kurgusunu sağlam bir şekilde oluşturmuş bir yazar. Aslında oldukça sağlam olmasa da güçlü bir depremle yıkılmayacak kadar iyi bir kurgu! Yalnız bu kitabını okuduğum için sadece bu kitabını baz alarak kalemine dair konuşuyorum, Özge hanımın diğer hikayelerini bilmiyorum o yüzden bu yorumumda onları baz almıyorum!

~~~*~~~
"Aşkın ne olduğunu hala bilmiyorsunuz. 
Aşkta kişinin önemi yoktur ya da ne olduğunun. Aşk insanı alır.
Kim olduğuna bakmaz, ne olduğuna... Ne yaşadığına...
Geçmişine ya da geleceğine bakmaz.
Sadece o an vardır aşkta."
~~~*~~~

Masum Koza... başlarda konusu ilgi çekici geldi, o şekilde başladı tahmin edilebilinir bir şekilde ilerledi ama... ama... ama... esen rüzgarla kurgunun içerisine öyle güzel şeyler serpiştirilmiş ki... okurken konu tahmin edilebilirlikten çıkıp bir şeyler gizemli ve ilgi çekici gelmeye başladı!

Tipik bir konu... geçmişi dolayısıyla erkeklerden nefret eden bir kadın,Hayal, ve onu görünce vurulan bir adam, Poyraz... İçindeki ateşi söndürmek için Hayal, Poyraz'ı hedef alır, onu baştan çıkaracak kalbini kazanacak ve onu yıkıp paramparça edip arkasında kırık kalple bırakacaktı ama evde hesap çarşıya uymadı misali, hiçbir şey düşündüğü gibi olmadı... Birbirlerinden etkilenen iki insan... aşkın ateşi onları sararken Hayal'in geçmişi peşlerini bırakmaz ve karşılarına çıkar.

Kitabı klişelikten yani erkeklerden nefret eden kadın ve onu görünce vurulan adam klişeliğinden çıkaran olay, Hayal'in geçmişiydi! Evet, o kısmın kurgusu süperdi, o kurgunun kitaba yön vermesi de çok iyiydi.

Sonlara doğru biraz action katmıştı yazar kurguya, azıcık ucundan dokundurmuş gibiydi, biraz daha fazla olsaydı hayır demezdim ama bu şekilde de güzel olmuştu. Tadında ve dozundaydı. Böyle de iyiydi.

Vıcık vıcık bir aşk olmaması da çok güzeldi, o tür aşk romanlarını sevmiyorum her şey seviyesiyle olmalı ilk okul çocuğu gibi vıcık vıcık olmamalı diye düşünüyorum ve bu konuda yazarın kalemini sevdim.

Zaman zaman aralarda fazla acıtasyon gibi vurgulanan geçmiş ve aralarda şiirimsi konuşmalar bana sıkıcı gelse de sevemesem de kitabın genelini sevdim.

Kitapta ufak tefek imla hataları vardı onları önemsemiyorum nazar boncuğu olsun diye düşünüyorum onun haricinde genel olarak kitabı beğendim, dediğim gibi acıtasyon gelen ve şiirimsi konuşmaları pek sevemesem de yazarın kendi üslubu diyor ve bu konuda çok yorum yapmıyorum, sonuçta zevk meselesi.

Özge Hanım'ın ilk kitabı olduğu düşünülürse diğer kitaplarında daha başarılı olacağına inanıyorum, o ışık var kaleminde bence...

Eğer güzel bir aşk hikayesi okumak isterseniz bence bir deneyebilirsiniz.

~~~*~~~
"Sen aşkla cinselliği eşitliyorsan, denklemi baştan yanlış kurmuşsun demektir.
Ömür boyu çözemezsin bu problemi. Cinsellik ne artıdır ne de eksi; 
varlığı tad katar;gerçek aşk işe kendini unutturur insana. 
Aşk her zaman başlı başına var olur. "
~~~*~~~


Yayınevi       : Olimpos Yayınları
Sayfa Sayısı  : 312

Kitabın tanıtım yazısı:

Aşkı hiç tatmamış bir adam ve aşkı silah olarak kullanan bir kadın...

İntikam kor bir ateşti; bilinmezliğe sürükleyen ve her daim biraz daha yakın. Hayal, intikam ateşiyle ve tunçtan bir demir gibi şekillendirmişti yüreğini. Umuda dair ne varsa küle dönüştürmüştü. Son avını seçtiğinde ruhundaki tüm hayalleri serbest bırakmıştı.

En büyük darbeyi aşkla vuracaktı. Ama unuttuğu bir gerçek çabuk hatırlattı her şeyi; kader koca bir labirentti. Sona ulaşmadan önce çıkmaz bir sürü sokağa sürüklerdi sizi...

Acaba bu koskoca labirentte kaybettiği masumiyetini ve yok olan insanlığını geri kazanabilecek miydi?
Deniz gözlü bir adamın ruhunda dindirebilecek miydi yorgun yüreğini?

4 yorum :

  1. Bu kitabı almayı düşünmüyordum ama merak ettim. Yeni yazarlara şans verilmeli. Yıkıcı yorumlar konusunda da sana katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bir alıp denemelisiniz, gerçekten çok yaratıcı Türk yazarlarımız var ve kitapları ön yargısız okunulursa sevileceğini düşünüyorum. Deneyin beğeneceksiniz bence :) Okuru şaşırtacak detaylar var :)

      Sil
  2. Masum koza şuan okuyorum 13 üncü bölümdeyim muhteşem bi kitap herkesin okumasını tavsıye ederim

    YanıtlaSil
  3. Masum koza muhteşem bir kitap şuan okuyorum okumayanların okumasını tavsiye ederim

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın