9 Şubat 2015 Pazartesi

8 Nicole Williams - Sana Vuruldum (Crash #1)


"Aspendos bu sefer olmadı be!" diyerek yorumuma başlıyorum.

Kapağın ilgi çekiciliğine kapılıp almıştım ama beklentimi karşılamadı ne yazık ki.

Böyle bir kitaba nasıl yorum yapılır bilemedim. İyi bir şeyler söyleyecek taraflar arıyorum ve kitabı yerin dibine sokar bir yorum yapmak istemiyorum da... ama bir yerden başlamak lazım tabi...

Sanırım ilk defa bu kadar eleştirel bir yorum yazıyorum :( Üstelik bu kadar hevesle başladığım bir kitaba :(

Öncelikle kitabın kurgusu, olay döngüsü fena değildi ama bir okuru tatmin edecek ölçüde yazılmış olsaydı. Duygudan yoksun, birçok şeyin havada kaldığı, olayların geçiştirildiği hissi veren bir kitaptı.
Eğer bu kitap, bu kurgu, daha duygu yoğunluğunda ve olayları daha detaylı, geçiştirilmeden yazılsaydı bence güzel bir eser çıkardı ama ne yazık ki ben bu haliyle yeterli bulmadım.

Bir kere, Lucy ve Jude güzel tanıştı ama hemen birbirlerinden hoşlandılar hadi ilk elektrik etkilendiler birbirlerinden diyelim... Arkadaş hangi ara aile ile tanışma faslına geçip de babaya kızından hoşlandım havası takılındı anlamadım. Bir durun ya... yavaş... diyesim geldi.

Hadi bunu bir kenara bıraktım... Jude'un belalı arkadaşları ile olanlar, Sawyer ile olanlar, Jude'ın yaşadıkları... bunların Lucy'e yansıması... hepsi o kadar yüzeysel geçmişti ki...

Kimse alınmasın ama okurken sanki yeni yetme birinin ilk hikaye denemesi gibi hissettim. Belki aranızda beğenenler vardır ama bence bir çok konuda çok yetersiz bir kitaptı.

Evet,kötü çocukları seviyoruz... kötü çocuk iyi kız aşkını okumayı da seviyoruz... ama bu kadar basite indirgenerek okumayı... siz seviyor olabilirsiniz ama ben sevmiyorum...

Bunlar benim kitabın kurgusuna ve yazımına dair eleştirilerimdi... şimdi yayınevine dair eleştirilerime gelelim...

Aspendos... yakışmadı size bu kitap cidden!

Severek takip ettiğim yayınevlerinden biri Aspendos ve bu kitaptaki imla hataları rahatsız etti. Eğer olur da ikinci basım yaparsa bu kitap bence matbaaya göndermeden bir elden geçirin kitabı...

Kitaba dair ben başka bir şey söylemeyeceğim, konusu da zaten arka kapak yazısında gayet güzel bir şekilde yazılmış...

Ben yorumumu burada bitiriyorum ve ne yazık ki bu seriyi takip etmeyeceğim... Ki niye seri onu da anlamadım ya... sonu yeterince iyi bir şekilde bitti ne gerek var seri yapmaya...

Sustum tamam bu kadardı... ben tavsiye etmem okumanızı... yine de siz bilirsiniz. :))

Crash Serisi'nin kitapları:

  • Sana Vuruldum
  • Clash
  • Crush

Orijinal adı   : Crash
Çevirmen      : Fadime Türker, Tezer Kara
Sayfa sayısı   : 336


Kitabın tanıtım yazısı: 


New York Times çok satanlarındaki “Sana Vuruldum” üçlemesinin bu ilk kitabında, dünya bu neslin Romeo ve Juliet'iyle tanışıyor: Jude Ryder ve Lucy Larson.

Southpointe Lisesi Lucy'nin son yılında olmak istediği son yerdi. Ta ki adı, baş belasıyla eşanlamlı hâle gelmiş olan Jude Ryder'la tanışana kadar. Sabıka kaydı bir tezden uzun olan Jude, sakinlerinin dengesiz olduğunun bilindiği yerel yetimhanede kalıyordu ve Lucy'nin sormaya çekinmesine yetecek kadar fazla kadın onun adıyla inlemiş, adını bağırmış ya da lanetlemişti. Lucy ara sıra tuhaf olsa da genelde normal bir şekilde yetiştirilmişti. Gözünü Julliard'a dikmiş bir şekilde bale ayakkabıları ve elbisesini giymek için yaşıyor ve beladan uzak durmak için elinden geleni yapıyordu. Bugüne dek.

Geçmişini geleceğinden ayrı tutmak istiyorsa Jude, Lucy'nin uzak durması gereken her şeydi. Ama uzak durmak yapamadığı tek şeydi.

Lucy Larson ve Jude Ryder için, aşk, onları parça parça edecek şey olmak üzereydi.

8 yorum :

  1. Merak ediyordum yorumundan sonra vazgeçtim :D.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence vazgeçmekle isabetli bir karar vermişsin :)

      Sil
  2. Bir de bu neslin Rome ve Juliet'i demişler yani büyük laf.

    YanıtlaSil
  3. Kitabın tanıtımın "aşırı" yapılması yanlış bence ve bu kitap bunun en güzel örneği. Herkes büyük beklentilerle başlıyor ancak ne yazık ki kitap beklentilerin yarısının yarısını bile karşılayamıyor. Tanıştığı anda birbirinden hoşlanan , birlikte olan karakterlerden nefret ediyorum. Ne yazık ki günümüzde çıkan çoğu romance bu şekilde ilerliyor. Aralarından en iyilerini seçmekte zorlaşıyor haliyle..

    YanıtlaSil
  4. açıkçası ben biraz beğendim:) yani Jude sevilmeyecek gibi değil ki:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha genç kızların kötü çocuk hayranlığını doyuracak bir karakter olduğu bir gerçek ama cıks... okuduğumuz onca kötü çocuk karakterine Jude... bence yeterli gelmedi tavırları =) tabi bunlar benim düşüncelerim :)

      Sil
  5. kesinlikle katılıyorum size üstelik ben ilk iki serisini aldım hadi konu neyse de tamamen yazım hatalarıyla dolu yani sadece de da birleşik yazılmış falan degil olay kelimeler yanlış yazılmış bir an nasıl yani böyle kelimemi var diye düşündüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazım hataları ne yazık ki kitabın anlatımını çok etkiliyor. Bir kere okurken bölünüyorsun ve dikkatin dağıldı mı gitti kitap... o yönden önemli ki Türkçe'ye çeviri adı üzerinde düzgün olmalı... hatasız olmalı... hadi bir iki küçük hatayı kabul görebiliriz belki ama fazlası kitabı bozuyor. Bu da öyle kurban gitti imla hatalarıyla ne yazık ki :(

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın