2 Şubat 2015 Pazartesi

4 Meral Kır - Aşkı Seçtim ( Sancaktarlar Serisi #2)


~~~*~~~

"Sevmek güven isterdi; 
gözü kapalı inanmak, sığındığın limanın adı aşk olsun isterdi. 
Bir ömür sürmesini, 
ilk rüzgarda yıkılmamasını dilerdi. 

~~~*~~~

Aylardan Aşk dedik aylarca... Tüyap'ta da Aşkı Seçtim diyerek çığırarak aldık imzalı kitaplarımızı... Aylardan Aşk'ın sonunda kızdığımız Doruk Akman'ın içindeki fırtınaları okuyoruz. İçindeki aşık adamı, sevdiği kadının kalbini kazanabilmek için çırpınan, kendini affettirmeye çalışan adamı... çocuklarını her şeyden çok seven bir aile olma umudu yaşayan adamı okuyoruz.

Evet, Doruk Akman'ın görünenin altına iniyoruz, her şeye rağmen gülen yüzünün altındakini görüyoruz.

Bir Meral Kır romanı daha... artık o hale geldim ki Meral abla yazsın çıkarsın ben arka kapak yazısına bile bakmadan alırım durumundayım.

Bu kadın karakter oluşturmayı, karakterlerin yaşadıklarını ve duyguları okurlara hissettirmeyi cidden biliyor!

Dört dörtlük bir kitap mı arıyorsunuz? Buyurun size iki kitap. Biri Aylardan Aşk ve diğeri de Aşkı Seçtim! Ahh üçüncüsü ise yolda. :)

~~~*~~~

Aşk böyle bir şeydi; 
yüreğinde taşıdığın kalbin acısını onunla beraber yaşayıp
onunla beraber kederlenip 
yine onunla birlikte gülmekti.

~~~*~~~

Meral ablanın kalemine dair bir yorum yapmayacağım. Zaten yazımını, üslubunu, kalemini sevdiğimi anlamışsınızdır! 

Hani Hadise'ye Türkiye'nin Beyonce'si diyorlar ya bende bu kadar iddialı davranarak Meral Kır'da Türkiye'nin J. McNaught'u derim! Çok iddialı oldu farkındayım ama onun kadar iyi olduğunu düşünüyorum! 

Başka söze gerek yoktur bence :)


Kısaca size kitabın konusunu anlatmak gerekirse; Aylardan Aşk kitabında tanıtığımız Sancaktar Ailesi'nin biricik Asya'sı, Doruk Akman'a aşık olmuş onunla bir ilişkiye başlamıştı, ama Aylardan Aşk'ta ilişkileri yürümemiş ayrılmışlar ve Doruk Amerika'ya gitmişti ve ayrıldıklarında Asya hamileydi! Bu kitapta ise Doruk, Türkiye'ye geri dönüyor ve Asya'yla yarım kalan ilişkisini mutlu sonla bitirmeye kararlı! Asya, çocuklarıyla hayatını kurmuş, düzenini oturtmuş kalbinin acısıyla yaşamaya devam etmeye çalışırken Doruk çıkageliyor! 

Doruk, Asya'nın kalbini kazanmaya, gitmiş olmasının verdiği kırgınlığı tamir etmeye, kendini affettirmeye ve onunla mutluluğu yakalamaya çalışırken hiç hesapta olmayan olaylar patlak veriyor. Aynı gece içerisinde Asya'nın iş yerinde yangın çıkarılıyor ve evi soyuluyor! 

Kitapta, hem Doruk ve Asya arasındaki çekimi, aşkı ve kalp kırıklıklarının ardında mutlu olmaya çalışan bir çifti hem de aniden gelişen şaşırtıcı olay zincirinin içindeki gerilimle soluksuz bir şekilde sonucu merak ederek okuyoruz. 

Ha sadece Doruk ve Asya mı okuyoruz? Tabi ki hayır! Tüm Sancaktarlar'ı okuyoruz. Yağız ve Tanem'in aşkına bir kez daha tanık oluyoruz ve onların bir ebeveyn olarak davranışlarını görüyoruz... Ahmet, Mehmet, Sena'yı da bolca okuyoruz.

Yani anlayacağınız Meral abla, aşkı kusursuz bir şekilde dokumakla kalmamış, biraz heyecan katmış, aile bağlarına değinmiş, kardeşlik ilişkisinin önemini de göstererek eserini mükemmelleştirmiş!



Bu alıntıyı sizlerle paylaşmazsam olmaz çook etkileyiciydi!

~~~*~~~

Asya'nın dilinden dökülen zehirli sözler korkunç şekilde acı çeken Doruk'un damarlarındaki kanı dondurdu. 

"Aşk çok güçlüdür, sahibini kendine mahkum eder ama ben cezamı çektim ve ondan vazgeçtim. İnan, ne sevmesi ne de vazgeçmesi kolaydı. Ama sonunda yüreğim susmayı öğrendi. Hem de çığlık çığlığa denilen o suskunlukla."

"Asya boyundan büyük laflar ediyorsun!"

"Ben her hücreme kadar üşürken sensizlikle cayır cayır yanarak küle döndüm. Şimdi de o küllerin arasından yeniden doğmak için çabalıyorum. Yeniden yaşamak ve yeniden sevmek için... Evet, sözlerim boyumdan büyük ama inan yaşadıklarım çok daha acımasızdı. O yüzden isteklerim boyumdan büyük olsa da istemekten vazgeçmeyeceğimi bil."


~~~*~~~


Kitabın bitmesini istemediğim gibi soluksuz okuduğum doğrudur! Heyecanla nasıl barışacaklar diye okurken sonunda biliyordum ki mutlu bir son beni bekliyordu. 

Evet, mutlu son! Ama neye göre mutlu son? 

Doruk ve Asya için evet... Tıpkı Aylarda Aşk kitabında Yağız ve Tanem için mutlu son olurken son bölümü okuduktan sonra mutlu son muydu diyerek Asya'yı acılı Doruk'u yanında başka bir kadınla bırakmıştık. 

Bunda da Doruk ve Asya'yı mutlu son ile bıraktık ama öyle bir bitti ki 3. kitap çıksın diye beklemekten çatlayacağız. Biliyoruz ki - en azından takipçileri biliyor - 3. kitap Ahmet ve Sena'nın kitabı olacak ve Aşkı Seçtim kitabının sonu onlar için başlangıç oldu. 

Yani kısacası Meral abla bir kitabı bitirirken diğer kitabın başlangıcını yapıyor. Güzel taktik Meral abla ama biz de insanız merak tavan yaptı bekliyoruz! :))

Eeee bu kadar Ahmet ve Sena dedikten sonra onlar için bir alıntı paylaşayım :) bu alıntı da Aşkı Seçtim kitabından yalnız, 3. kitap Yoluma Aşk Düştü'den sanmayın. :)

~~~*~~~

"Seni öpmem büyük bir hata!" diye inlemesine karşılık veren Ahmet'in dudakları hareket etmeyi bıraksa da hala dudaklarına değiyordu.

"Hıhı..."

"Ama seni yine öpeceğim!"

"Hıhı..."

"Şu anda üzgün ve sarhoşum, ayıldığımda ya pişman olacağım ya da bunu hatırlamayacağım."

"Evet, sarhoşsun," demeyi başaran Sena bir kere diye düşündü. Hayatındaki ilk ve tek yanlışı varsın hayali uğruna olsun. "Belki pişman olacaksın fakat hatırlayacaksın, aslında hiç unutmayacaksın." 

"Sen de öyle!"


~~~*~~~


Offff.... yorumu çok uzattım biliyorum, yazarken de yoruldum açıkçası eminim siz de okurken yorulacaksınız. Hatta sonuna kadar gelmeyi başarabilir misiniz bilemiyorum. :)

Son karede görüldüğü üzere Tüyap'ta Aşkı Seçtim afişini blogum için imzalayan sevgili Meral Kır, "afişi blogum için imzalar mısın?" diye sorduğumda "İlle Kitap'tı değil mi?" diye sorarak okurlarını takip ettiğini göstermişti. Bunu özellikle söylemek istedim, çünkü ben çok onur duydum ondan böyle bir yanıt alarak :)

Çok mütevazi bir yazar olmasının yanında, okurlarıyla da oldukça samimi ve içten davranan bir yazar, bu şekilde bile gönlümü fethetti.

Tamam tamam daha fazla yazmayıp yorumumu bitireceğim ama ondan önce eğer olur da Meral abla bu yorumu okursa diye söylemek istediğim bir şey var; eşinden ve yakışıklı oğlun Yağız'dan fırsat bulduğun her daim yaz, biz okurların seni bekleriz ve yazdıklarını da büyük bir zevkle okuruz! :))

 Kitaba bayıldığımı ayrıyetten söyleme gereği duymuyorum ve sizlere şiddetle "Sancaktarlar Serisi"ni tavsiye ediyorum ve yorumumu kitaptan küçücük bir alıntıyla bitiriyorum. :)

~~~*~~~

Affetmek özgürlüğe uçabilmekti ve
Asya aşkı seçip özgür kaldığını tüm kalbiyle hissediyordu.

~~~*~~~




Sancaktarlar Serisi Kitapları:

Kitabın tanıtım yazısı: 

Ona, gururuna köle olmayacak kadar çok âşıktı. İstisnasız her gece, omuzlarında dans eden saçlarına dokunduğunu hayal etmişti. Ve her hayalinin sonunda o ipek sarısı, rüzgâra meydan okuyan saçların yokluğu ilmik olup boğazında düğümlenirken, geceler boyunca nefes almadan yaşamaya çalışmıştı. Şimdi ona bu kadar yakınken, uzak durmak hiç kolay olmuyordu.

Zengin ve ünlü Sancaktarların beş çocuğundan biri olan Asya, önceleri ailenin sosyetik kızıyken hayatı çok kısa sürede değişmişti. Deli gibi âşık olduğu ve çocuklarının babası olan Doruk, onu bırakıp eski sevgilisinin peşinden Amerika'ya gidince yıkılmamış, kendini çocuklarına adamıştı.

Bir gün Doruk, yanında eski sevgilisi Sabrina ile birlikte Türkiye'ye döndüğünde Asya'nın dengesi alt üst olur. 

Asya, hayatına yeniden giren Doruk'un varlığına alışamamışken kendisinin ve etrafındaki herkesin hayatını tehlikeye sokan olaylarla mücadele etmesi gerekir. Kendini garip bir oyunun içinde bulan Asya, çocuklarını tehlikelerden korumaya çalışırken; Doruk da ailesine zarar vermek isteyenlerin kim olduğu ortaya çıkarmak için ?amansız bir savaş vermek zorunda kalır.

Doruk ve Asya, bütün bu olan biten arasında aşkı yeniden bulabilecek mi? Daha da önemlisi aşk her şeyi affedecek mi?

4 yorum :

  1. Valla sonuna kadar okudum, gerçekten harika bir yorum olmuş eline sağlık. Hafif spoiler olmuş ama onlara spoiler denmez pek. :) Alıntılar da müthiş, çok iyi seçmişsin! Ne yalan söyleyeyim, pek ilgimi çekmemişti bu seri ama pek araştırmamıştım da.. Şimdi konuyu, alıntıları falan okuyunca bir şans vermeliyim dedim. :)
    Bu arada merak ettim, bu Sancaktarlar Serisi ne kadar sürecek?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence çok mükemmel bir seriyi kaçıyorsunuz, okuyup da ben beğenmedim diyen birine daha rastlamadım! Cidden muhteşem bir kurgu ve feci halde duygu hissettiriyor kitaplar.Sanki okumuyor yaşıyorsunuz o kadar yani.

      Sancaktarlar normalde 5 kardeşler ve kitaplarda onların kitapları.

      Tanem Sancaktar & Yağız Aslan (Aylardan Aşk kitabı)
      Asya Sancaktar & Doruk Akman (Aşkı Seçtim kitabı)
      Ahmet Sancaktar & Sena Özden ( Yoluma Aşk Düştü - henüz yazılıyor)
      Mehmet Sancaktar
      Serra Sancaktar

      5 kardeşin 5 kitabı :D

      Sil
    2. Ahh bu arada 3. kitap henüz yazılıyor ama yazarımız Meral Kır yazarken alıntı da paylaşıyor ara ara facebooktan onu takip ederek alıntıları okuyabilirsiniz :))

      Sil
  2. Çok teşekkürler canım, evet çok güzele benziyor zaten ben de kötü yorum görmedim. Kardeşleri yazması da değişik olmuş yazarın, alacağım mutlaka. :)

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın