6 Şubat 2015 Cuma

2 Evangeline Collins - Yasak


Benim yeni favori tarihi aşk romanı yazarlarımdan biri oldu Evangeline Collins. Yedi Gün Yedi Gece kitabında alışılmışın dışındaki karakterlerle ilgimi çekmişti ama bu kitapta şunu anladım bu kadın aykırılık sınırını tarihi aşk romanlarında taşıyor!

Alıştığımız kurguların dışında derken hiçbir zaman saf, masum kızları ya da dük, kont ya da varlıklı, hovarda, çapkın erkekleri yok bu kadının. Ki bunun yanında olsa da eminim ona bile bir aykırılık yapar...

İlk kitapta, yani yazarın ülkemizde yayınlanan ilk kitabında kızımız fahişelik yaparak hayatını kazanmaya çalışıyordu bu kitapta da erkek karakterimiz öyle!

Yazarın dilini seviyorum, akıcı ve kurgusunda dolayı oldukça ilgi çekici yazıyor. Zaman zaman detaylar sıkıyor olsa da kurgunun gidişatı dolayısıyla zevkle okunuyor. Çevirisi de güzeldi, ara ara birkaç eyrde imla hatası vardı ama çok göze batmıyordu bunların haricinde kitabın zaten eleştirilecek tarafı yok. Ahh bir de Olimpos dikkat lütfen, Mr. Rosedale şeklinde hitap edilmiş Gideon'a hep neden onu Bay Rosedale diye çevrilmedi? Ki bir iki yerde Bay deyip de sonrasında hep Mr. denmesi garip geldi açıkçası.

Olimpos'un historical romance türündeki kitapların kapak tasarımlarını çok beğeniyorum cidden tam türün kapağı dedirtiyor...

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse, henüz çok gençken seyisiyle uygunsuz bir pozisyonda yakalanan Isabella, ağabeyinin bulduğu adamla evlenir. 5 yıllık evli olan Isabella evlilikleri süresince kocasıyla bir evlilik hayatından çok uzak bir hayat yaşayıp yalnızdır ve bir gün kuzeni Isabella için bir erkek fahişe kiralar. Bu adam, Gideon Rosedale, Isabella ile iki hafta geçirecektir.

Olaylar böyle başlıyor, olması gereken sadece gündüz ve gece arkadaşlığı ikisi arasında tutkunun yanında aşkında doğmasına sebep oluyor.

Peki, başka bir adamla evli olan Isabella, erkek fahişesi Gideon'la beraber olabilecek mi? Bu sorunun cevabı ve daha fazlası kitapta! :)

İşte yazarın aykırılık dediğim kısmı buydu. Şimdiye kadar "historical türünün kraliçesi" diyeceğimiz kadar güçlü kalemleri okuduk ve onlarda hiç bir erkeğin para ile kadınlarla olduğunu okumuş muyduk? Hayır! Farklılık, değişiklikti bu ve benim çoook hoşuma gitti :)

Yazarın kurguyu ele alması, olay gidişatının hiçbir kopukluk olmadan devam etmesi çok hoşuma gitti.

Bu kitapta aşkın yavaş yavaş işlenmesi, Gideon ne kadar inkar etse de Isabella'nın en başından aşkını itiraf etmesi çok güzeldi. Özellikle Isabella'nın ağabeyleri ile olan son sahneler... muhteşemdi!

Kitabı çok beğendim, eğer bu türü seviyorsanız okuyun, seveceğinizi düşünüyorum :)


Orijinal adı  : Her Ladyship's Companion
Çevirmen     : Ladin Arda
Yayınevi       : Olimpos Yayınları
Sayfa sayısı  : 390

Kitabın tanıtım yazısı:

Görevi onu memnun etmekti, kalbini çalmak değil...

Leydi Isabella Stirling Selkrik İskoçya kırsalında sevgisiz bir evliliğe mahkûm olmuştur. Gittiğinde aylarca gelmeyen kocası nedeniyle Bella; içinde yanan, özgür bırakılmak isteyen tutkuları inkâr ettiği yalnız bir yaşam sürmektedir. 

Sonra görmüş geçirmiş kuzeni onu ziyarete gelir ve edepsizce bir öneride bulunur. Bella'nın ihtiyacı olan şey bir sevgilidir. Parayla tutulan bir sevgili. Ne de olsa erkekler bu tür aktivitelerde bulunmaktadır; kadınlar neden yapmasınlar ki? Bella reddeder, ama sonra Mr. Gideon Rosedale adında muhteşem bir ziyaretçi ortaya çıkar, iki hafta için hizmetine verilmiştir. Bunun zararsız bir flört olacağını düşünen Bella Gideon'un baştan çıkarıcılığına karşı koyamaz. Sonunda tüm tutkularına hizmet etmesine izin verdiğindeyse düşünülemez olanı, yasak olan tek şeyi yaptığını keşfeder: O âşık olmuştur...

2 yorum :

  1. Normalde Historical okumam, hatta sevmem bile. Ama dediğin gibi bir erkeğin para karşılığı bir kadıno memnun etmesi... Gerçekten çok ilginç. Okuduğum sayılı Historicallerden olacak sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle kaçırmayın, ben ki historical sevip hemen hemen her bu türe ait kitabı okuyan biriyim ben bile ilk kez böyle bir konuya denk geldim. Kesinlikle okuyun!

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın