18 Ocak 2015 Pazar

5 Tarryn Fisher - Tehlikeli Kızıl (Love Me with Lies #2)


"Love Me with Lies" serisinin 2. kitabı Tehlikeli Kızıl'ı sonunda okuyabildim. İlk kitaptan sonra fazla entrika yüklemesi ile ara vermiştim seriye ve bu sefer peş peşe okudum 2. ve 3. kitapları.

İlk kitap Fırsatçı'da Olivia & Caleb & Leah arasındaki aşk üçgenini bir kısmını okumuştum. Daha doğrusu Olivia tarafından olan kısmını okumuştum.Zaman zaman sinirlenmiş, üzülmüş, aşkına sahip çıkmamasına kızmıştım. Orada Leah Smith ile tanışmıştım ve şimdi de Tehlikeli Kızıl ile Leah'ı yakından tanıdım.

Kitaba yeni başlayanlara hep bu kitabın Leah'ı anlamamıza yardımcı olacak, kendince yaptıklarını haklı gösterecek sanmıştım ama yanılmışım! Kadın tam anlamıyla şeytan!
Bu kitabı serinin devamı olduğu için okudum ve okurken karakterden dolayı kitabı sevemedim. Yanlış anlaşılmasın ne konuda ne çeviride ne de kitabın bütününde bir şey görmedim, gayet itinayla basılmış bir kitaptı benim kitabı sevememe nedenim tek kelimeyle... Leah!

Ya bir karakter, okurken hiç mi sempati uyandırmaz? Leah,bir gıdım bile sempati uyandırmadı... Caleb iyi sabırlı çıktı, ben olsam kapının önüne koyardım yani, o kadar!  Ama bazen... bazen söylediği şeylerle cidden mantıklı dedim yani :) Mesela ne zaman dedin diye soranlara, işte hamilelik hakkında dediği şu sözlerde haklıydı :)

"Erkeklerin orgazm olup bir beşiği bir araya getirmekten başka bir şey yapmayıp bebeklerin oluşumunun altına kendi imzalarını atmaya hak kazanmaları ne büyük kolaylık."

Sizce de haklı değil mi? 9 ay Leah taşıdı karnında, her bir şeyini o çekti, acı çekti doğurdu sonra Caleb sen gel "biz yaptık" de... Buna karşılık ortakçı olacaktın madem, "oldu paşam dört buçuk ay sen taşıyaydın o zaman o bebeği," diyesim geldi :D

Leah'ın Olivia ile karşı karşıya geldiği sayfaları çok sevdiğimi söylemek istiyorum :)

Tarryn Fisher'in oldukça kendine özgü, değişik ve özgün bir kurgu yeteneği olduğunu ilk kitapta fark etmiştim ki bu kitapta ve 3. kitap Hırsız'da daha da belli oldu!
Özgün anlatımları severim... Bu seri de bu yüzden beğendiğim serilerden oldu :)

Yorumumu bitirirken Leah, Caleb'e neden Olivia'yı seviyorsun dediğinde Caleb'in verdiği cevabı sizlerle paylaşmak istiyorum.

"Aşk mantıksızdır. Bir deliğe düşer gibi içine düşersin. Sonra sıkışırsın. Aşkın içinde yaşamaktan çok, aşkın içinde ölürsün."

"Love Me with Lies" Serisi:


Orijinal adı  : Dirty Red
Çevirmen     : Meltem Türkmen Şimşek
Yayınevi       : Aspendos
Sayfa sayısı  : 296

Satın almak için: kitapyurdu


Kitabın tanıtım yazısı:


Sevgili Fırsatçı,

Onu benden alabileceğini sandın ama kaybettin. Ve şimdi benim olduğuna göre onu elimde tutmak için her şeyi yaparım. Şüphen mi var? Senin olması gereken her şey benim. Olur da merak ediyorsan; aklına bile gelmiyorsun artık. Onu bırakmayacağım… Hem de hiç.

Tehlikeli Kızıl

Leah Smith sonunda istediği her şeye sahiptir. Tam olarak öyle olmasa da. Evliliği, ömür boyu sürecek bir bağlılıktan ziyade daha çok bir borç gibiydi. Oluşturmak için var gücüyle uğraştığı imajı ise gözlerinin önünde dağılıp gidiyordu. Yeni bir rol ve sırlarla dolu geçmişiyle Leah, çaldığı şeye sahip çıkmak için ne kadar ileriye gideceğine karar vermeliydi.

5 yorum :

  1. Alınacaklar listemde ilk sıralarda :D Bu kadar övgüyü kaldıramayıp her an alabilirim gerçi :D Umutsuz'u da böyle bekletmiştim sonradan pişman oldum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umutsuz'u beğenmediniz mi? Hayret oldukça beğenilen bir kitap diye biliyorum hem yazarın Finding Cinderella kitabını okudum ve oldukça iyiydi :)

      Sil
    2. Umutsuz'u beğenmez olur muyum :D Orada tam açıklayamamışım :) Umutsuz'u almadım,herkes beğenmesine rağmen sonra satın alıp okuyunca bayağı beğendim ve kitap çıkar çıkmaz alıp okumadığıma pişman oldum :) Şimdi de bu seriyi almamakta diretiyorum :) Hep yeni çıkan kitaplara kayıyor gözüm :(

      Sil
    3. Bende şaşırdım nasıl beğenmediniz? Çok beğenilen bir kitap bende aldım ve nedense hala okumuyorum. Bekletiyorum rafta :)) Yeni çıkanlara benimde gözüm çok fena kayıyor eskileri o yüzden es geçip yenileri alıyorum ;) O duyguyu bilirim:D

      Sil
  2. Fırsatı kitabı beni çok etkilemisti. Bu yorumdan sonra tehlikeli kızıl kitabını iyice merak ettim. Yorum icin tesekkurler 😊

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın