24 Ocak 2015 Cumartesi

3 Mimlendim! Kendi Kitabını Yarat Etkinliği


Kitap İklimi tarafından Kendi Kitabını Yarat Etkinliği'ne mimlemişim.  Soruları ve cevapları okumak oldukça zevkliydi acaba sorulara cevap vermek nasıl olacak?
 İtiraf etmek gerekirse oldukça zorlayıcı sorular olmuş :)

~~~~~~*~~~~~~


1- Bir kitap yazmaya karar verdiniz. Türü ne olurdu?

Kesinlikle aşk veya fantastik bir şeyler olurdu :) Sonuçta o türleri okumayı daha çok seviyorum ve onları yazmak daha kolay olurdu benim için :)

2) Bu kitabı bir serinin başlangıcı mı yoksa bağımsız bir roman şeklinde mi yazardınız?

Seri yazmam sanırım... biz Türklerin bir şeyi uzattıkça uzatıp cılkını çıkarmak gibi bir huyumuz var en iyisi tadında bırakmak ve tek kitap yapmak ama olmadı illa seri olacaksa da 3 kitabı geçmez. :) "Trilogy" seviyorum bu kelimeyi ;)

3) Kitabınızın baş karakterinin yada karakterlerinin isimlerini ne/neler koyardınız?

Hmm... Brandon, Scott, Kevin, Connor, Clark, Nathan, Ethan, Kellan, Chris isimlerini nedense çok severim ve bu isimleri ya da birini mutlaka kullanırdım.Hepsi erkek oldu biliyorum ama benden başkası beklenmez ;) hehe Natalia, Kate, Ashley, Eliza, Rose, Annie, Emily, Mia bu isimleri de kadın karakterlerim için seçebilirim. Bunlar benim en sevdiğim isimler. Neden yabancı derseniz de... ımmm ben nedense bir fantastik kurguya Türk isimleri koymayı yakıştıramıyorum kendime, o yüzden tercihim yabancı karakterler olurdu. Ama bir aşk romanı için Türk isimler, Turan,Yağız, Oğuz, Ozan, Ayaz, Rüzgar, Mert, Gökhan, Selim, Aslı, Elif, Özge isimlerini severim bunları tercih ederdim ama tabi bazen gelişen kurguya uygun karakteristik isimler de olabilir :)

4) Her yazarın etkinlendiği başka yazar yada yazarlar mutlaka vardır. Peki sizinkiler hangileri?

Off!!! Bu zor oldu ya... Yabancı yazarlardan 3J'leri onlarsöyleyebilirim, kadınlar müthiş yazıyor onlar gibi olabilmeyi isterdim. Türklerden de kesinlikle VE, FMArsal, Fatma Erdek ve tabi ki Meral Kır diyebilirim.

5) Kitabınızın nerede geçiyor olmasınız isterdiniz? (Hangi ülke,şehir,köy vs). Ya da kitabınız kurgusal bir dünyayı anlatıyorsa orası nasıl bir yer olurdu?

Imm... tam uç noktalarda yerleri söyleyeceğim. Ya New York, Washington gibi metropol olan şehirleri ya da küçük kasabaları tercih ederim. Kurgusal dünya da kesinlikle Dünya ile gidip gelinen bir yer arası olurdu ve Dünya'yla uzaktan yakından alakası olmayan bir gezegen ya da boyut olurdu. 

6) Kitabınızı ilk olarak kime imzalayıp verirdiniz?

Bu çok kazık bir soru oldu! Ne cevap versem bilemedim, onu söylesem o küser, bunu söylesem bu küser... falan ben en iyisi imzalı kitabı kimseye vermeyeyim :P 
Daha önceden blogda beraber çalıştığımız Çiğdem ve beni bu konuda destekleyip devamlı yazmamı isteyen Gizem'e verirdim. İkisine aynı anda imzalar gönderirdim :D 
Tabi öncelikle hangi isimle çıkardığımı söylemem lazım çünkü kendi ismimle çıkarmaya cesaret edemeyebilirim :)

7) Gelelim en önemli soruya, kitabınızın ismi ne olurdu?

Imm... aslında aklımda bir iki isim var ama söylemeyeceğim belki birilerine ilham olur alırlar falan dımdızlak ortada kalırım isim konusunda o yüzden tamamen konusuna uygun ve tercihen içindeki karakter isimleri ile uyumlu olmasını isterdim :) Mesela Çiğdem'in yazdığı hikaye "Eylül'de Ayaz" gibi. Bence çok güzel Eylül kadın karakter ve kötü çocuk Ayaz. Süper bir uyum! Bu tür bir yaratıcılık isterdim kitap ismi için :) 

8) Sizce kitabınızı en güzel şekilde anlatan 3 kelime ne olurdu? 

Sıradan, uzatmadan, mutlu sonulu :) dört kelime oldu ama olsun :D 

~~~~~~*~~~~~~


"NEXT QUESTİON?" diyesim geldi. Kendimi kaptırmış gidiyordum ki sorular bitti :D 

Veee en sevdiğim kısım  :) sizi seçtim pikachu'lar :)






3 yorum :

  1. Pikaçu kardeşe aşığım ben. Teşekkürler ehehe :D Hatun, Ayaz'ı nedense ben de çok seviyorum :D Aslı ve Elif isimlerini de... Mutlaka kullanacağım. Hatta Aslı, Ayaz'ın kardeşi :D

    İlk imza benim arkadaş bu konuda anlaşalım. Beraber yürüdük biz bu yollarda. Vaktin de az mı bölüm yaz diye yalvardım ben sana. O yavrucakların kaderi ile bile oynadım. O imza benim!

    Evet bu ciddi paragraftan sonra dönelim konumuza, Eylül'de Ayaz ismi zaman zaman garip geliyor bana itiraf edeyim ama bir şekilde de çok seviyorum. Burada görünce de çok sevindim şimdi :)

    Bu arada sen yabancı karakterlerle mi devam edeceksin ya hu. İllaki Türk ve Türkçe bir hikaye istiyorum ben senden. Israrcıyım...

    Mimi ilk fırsatta yapacağı hatunum. Çok keyifliydi okuması. Teşekkürler :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte burada :) http://ciigdemakkaya.blogspot.com/2015/01/mimcikicik-kendi-kitabn-yarat.html

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın