19 Aralık 2014 Cuma

1 K. A. Tucker - On Küçük Nefes ( Ten Tiny Breaths #1 )



~~~*~~~

"Sadece nefes al, Kacey.
On küçük nefes. İçinde tut. Hisset. Sev."

~~~*~~~

İsmini çok duymama ve okuyanlardan mükemmel olduğunun haricinde hiçbir yorum duymamama rağmen niye bu kitabı okumayı ertelemişim hiç bilmiyorum. Ciddi anlamda bayıldığı bir kitap oldu! Çok beğendim!

Kurgu mükemmel, çeviri mükemmel, kapak tasarımı mükemmel... eee daha ne olsun geriye bu tehlikeli üç karışımı olan kitabı okumak kalıyor ve bende okudum. 

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse, seneler önce bir trafik kazasında annesini babasını en yakın arkadaşını ve erkek arkadaşını kaybeden Kacey, kız kardeşiyle beraber sıfırdan başladıkları Miami'de yeni komşuları, yeni hayatları ve yeni aşkıyla olan hayatını konu alıyor. Zaman zaman Kacey'nin davranışları sinir bozucu olurken zaman zaman da içinde yaşadığı korkuların insanın kalbine dokunuşuna şahit oluyoruz.

Etkileyici... ruha ve kalbe dokunan bir hikaye!

~~~*~~~

"Dünya, benim ufacık evrenimde muhteşem bir değişim 
gerçekleştirdiğinden
habersiz dönmeye devam ediyordu."

~~~*~~~

Kacey'nin yaşadığı travma bazen okurken gözlerimi doldurdu. Hele ki son 100 sayfa... cidden etkileyiciydi. 

Bazen bazı şeyleri geride bırakmak için, yapılanları yaşanılanları geride bırakıp yoluna devam edebilmek için affetmek gerektiğini gösterdi Kacey. 

Şimdi diyeceksiniz ki bu aşk romanı neler saçmalıyor bu İnci, ama okuyunca ne demek istediğimi anlayacağınızı düşünüyorum.

Şuanda nasılda kitap içeriğine girip içime oturan, keyifle okuduğum ama o kadar etkilendiğim sahnelerden bahsetmek istiyorum ki... ama bu isteğimin sizin okuma hevesini söndürmesinden korktuğumdan kitap içeriğine girmemeye karar verdim. 

Ama özellikle etkilendiğim iki üç yer vardı onları üstün körü söylemek istiyorum. Okuyanların anlayacağı okumayanlarında okuyunca anlayacakları satırlar. 

Bunlardan ilki, Kacey'nin ilk kez Trent'in elini tuttuğunda... ahhh o satırlar var ya... nasıl da etkiledi beni. İki üç kere okudum o satırları. Bir de Kacey'nin Trent'in sırlarını öğrendiğinde verdiği tepki... Ahhh ya son kısım... Trent ve Kacey'nin her şeyden sonra sahildeki hali... 

Offff... ne kitaptı be dedirtti bana!

~~~*~~~

"Trent'le bir şeyler farklıydı.Bir ömür boyunca hissedilen susuzluktan sonra
ağza atılan taptaze bir karpuz dilimi gibiydi.
Senelerce su altında kaldıktan sonra ciğerlere çekilen hava gibiydi. 
Trent, yaşam gibiydi."

~~~*~~~



Küçük bir alıntı paylaşmadan yorum olmaz diyeceğim ama yukarıda arada paylaştıkların ne diyeceksiniz ama olsun işte bu kısmı da paylaşmazsam içimde kalır :D

~~~*~~~ 
Başını kaldırıp tekrar bana baktı, saçlarımı kulağımın arkasına sıkıştırdı. "Yeterince gülümsemiyorsun." 
"Çok gülümsüyorum. Akşam saat sekizden sabahın birine kadar. Salı gününden Pazar gününe kadar. Neden biliyor musun? Bahşişlerim iki misline çıkıyor." 
Gülümseyince, gamzeleri ortaya çıktı. "Seni ben gülümsetmek istiyorum.İçinden gelerek gülümsemeni istiyorum. Her zaman. Akşam yemeklerine çıkıp sinemaya gideceğiz, kumsalda yürüyüşler yapacağız. Paraşütle uçabilir, bangee jumping yapabiliriz. Ne istersen. Seni daha fazla gülümsetecek ve güldürecek her şeyi yapabiliriz." Parmaklarını alt dudağımda gezdirdi. "Bırak da seni ben gülümseteyim."
~~~*~~~


Evet bu alıntıyı da paylaştıktan sonra yorumumu bitiriyorum, ama ondan önce kitap ve kitabın ait olduğu seri hakkında kısa bir bilgiye ne dersiniz?

"Ten Tiny Breaths" serisi, ilk kitapla aynı ismi taşıyor, 4 kitaptan oluşan ve her kitap bir karakteri anlatan bir seri. İlk kitapta Kacey ve Trent'i okuduk. İkinci kitapta Kacey'nin kardeşi Livie ve Connor'ın hikayesi, üçüncü kitapta Kacey'nin patronu Cain ve Charlie'nin hikayesi, dördüncü kitapta ise Kacey'nin iş arkadaşı Ben ve Reese'nin hikayesini okuyacağız. Tabi yayınevi bunları da çevirip bizlerle buluşturursa :) 

~~~*~~~

"Adeta senelerce su altında kaldıktan sonra ilk kez
yüzeye çıkıp da nefes almışım gibi hissediyorum."

~~~*~~~
Ten Tiny Breaths Serisi'nin Kitapları:


Çevirmen: Belgin Selen Haktanır
Original adı: Ten Tiny Breaths
Yayınevi: Hyperion
Satın almak için: Kitapyurdu

Tanıtım yazısı: 

Sadece nefes al Kacey. On küçük nefes. İçinde Tut.Hisset. Sev.
Dört sene önce sarhoş bir sürücünün neden olduğu trafik kazasında annesiyle babasını, erkek arkadaşını ve en yakın kız arkadaşını kaybeden Kacey Cleary’nin hayatı yerle bir olmuştu. Hâlâ kazadan sonra arabanın içinde sıkıştığını anı ve annesinin son kez aldığı nefesi hatırlayan Kacey, geçmişini geride bırakmak istiyordu. İki otobüs bileti alan Kacey ve on beş yaşındaki kız kardeşi Livie, hayatlarına yeniden başlamak üzere Michigan’dan kaçıp, Miami’ye gelmişlerdi. İlk başlarda, geçim sıkıntısı çektikleri hâlde, Kacey endişeli değildi. Her şeyin üstesinden gelebileceğini düşünüyordu. Tek istisna, 1D dairesindeki gizemli komşularıydı.
Alev alev yanan mavi gözleri, derin gamzeleri ve kusursuz bedeniyle Trent Emerson, iyi çocuk ve kötü adam arasındaki karşı koyulmaz çizgiyi temsil ediyordu.Trajik geçmişinden sonra katı bir mizaç geliştiren Kacey, herkesi kendinden uzak tutmaya kararlı olsa da ikisi arasındaki karşılıklı çekime dayanmak çok güçtü. Trent ise Kacey’nin herkese kapattığı kalbine girmek için her şeyi yapabilirdi… Her ikisinin dünyasını paramparça edecek müthiş bir sırrı açıklaması gerekse bile.




1 yorum :

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın