26 Eylül 2014 Cuma

9 Fatih Murat Arsal - Ismarlama Bebek { Zoraki Gelin #1 }


Evveeettt!!!! e-book olarak okuduğum ve şimdi koklayarak sayfalarını çevirdiğim başka bir FMArsal kitabını daha bitirdim!

Yok efendim FMArsal'ın kalemi öyle, böyle, üslubu şöyle demeyeceğim artık biliyorsunuz ki benim sevdiğim her kitabını okumaktan zevk aldığım yazarlardan biri kendisi dolayısıyla ne kendisini ne de kalemini övmenin bir anlamı yok. Sonucunda yine kusursuz bir kurgu, kusursuz bir kitap!

Ephesus Yayınları'na teşekkür etmek istiyorum, bu yazarı bizimle buluşturup, kitaplarını kitaplıklarımıza koyma şansı bize verdiği için!

Kitabın konusuna içeriğine giren bir yorum yapmadan evvel,  kapak tasarımına dair bir şeyler söylemek istiyorum.

Kapağı ilk gördüğümde, hani Koleston'un ya da Palette'nin saç boyaları var ya onlardaki kapak resimleri gibi olmuş kapak fotoğrafı diye düşündüm. Haksız mıyım? Onlar gibi olmamış mı? Ama hakkını yemeyelim kapaktaki kız tam hallerimdeki Vildan ama bu kızın başka pozu kullanılabilinirdi bence :)
Benim gözümde saç boyası kutusunun kapağı gibi olmuş :)


İtiraf edeyim ki kitaplarda erkek karakterlerin duygularını açıkça ifade edebilmelerini seviyorum. Turgut mesela... nasıl da güzel istiyorum seni diyor seviyorum seni diyor...  sana olan zaafımı anlasan beni parmağında oynatırsın diyor... Abi olay bu ya! Seviyorum seni Turgut! Hep böyle açık ol hep böyle sev... tabi ki Vildan'ı ;)


Bir şey daha itiraf edeyim. Bu FMArsal kitaplarında hep karşılaştığımız bir durum. Açıkçası bu durum bana eksik geliyor, yeterli gelmiyor bu yüzden dile getirmek istiyorum, ama bunu direk Fatih hocaya hitaben söylemek istiyorum.

Fatih Hocam, kitaplarınızı da kaleminizi de sevdiğimi biliyorsunuz ama bence okurları bu şekilde yarı yolda bırakmaktan vazgeçin. Neden biz kitaplarınızın sadece bir bölümünde çiftlerimizi mutlu görmek zorundayız!  Neden bir iki sayfa sadece birkaç bölüm değil de bir bölüm! Mesela söz konusu yorum şimdi Ismarlama Bebek olduğundan onun üzerinden devam edeyim. Vildan ve Turgut mutlu sona erdiler peki biz niye bunu sadece 1 bölüm, 16 sayfa olarak okumak zorundayız! Ben şahsen Vildan'ın her şeyi itiraf ettikten sonra Turgut ile ilk ayrılıklarını okumak isterdim veya Turgut'un Vildan'ın hamile olduğunu öğrenmesini ya da doğum kısımında Turgut'un duygularını veya tavırlarını... olmadı ikinci bir bebek yapsalardı onu okusaydık! Neden bu kadar kısa? Neden? Neden?

Veee okurunuz isyan etti sonunda!

Bu konuda çok şikayetçiyim! Bana yetmiyor arkadaş mutlu sonun olduğu bir bölüm 15-20 sayfalık kısacık anlatım! Daha uzun okumak sindirmek istiyorum. Nasıl bir kitap boyunca aşkın doğuşunu okuyup sindiriyorsak onların mutluluğu bulmalarını da o şekilde sindirmek istiyorum.

Kitap bittiğinde, ben niye, "Turgut Vildan'ı İzmir'e nasıl yolladı? Bir sonraki buluşmaları nasıldı? Turgut oğlunu kucağına aldığında neler hissetti, neler yaptı?" diye düşüneyim. Bunları bize yazsanız olmaz mı? Çok mu şey istiyoruz sizden?

Belki duygu sömürüsü işe yarar ;)


İçimdekilerin bir kısmını döktüm, en azından birazcık rahatladım diyebilirim. Ama bu konuda ciddiyim, kitap bittikten sonra acaba nasıl ayrılmışlardır, Turgut ne kadar ayrı kalmaya dayanmıştır diye düşündüm. sanki kitabın o sayfalarından sonrasını ben yazdım! Olmasın böyle ya... bize somut şeyler verin okuyalım, biz yazmayalım sonunu... :(


Neyse...

İlk defa bu kitabı okurken sinirlendiğim kısımlar olmadı. Sanırım Turgut'un duygularında bu kadar açık olmasından kaynaklıydı. En çok yakıştırdığım çiftti Turgut&Vildan çifti. Her şeye rağmen Turgut mutluluğu hak etti diyorum :)



Kitabın konusundan kısaca bahsetmek gerekirse, Turgut üç yıl önce gördüğü Vildan'a aşık olur ama henüz o zamanlar Vildan daha yeni üniversiteyi kazanmış ve yaşı küçük olduğundan aşkını içinde yaşar ama hiçbir şey beklendiği gibi olmaz. Turgut'un babası rahatsızlanır ve adamın en büyük dileği oğlunun da evlendiği ve çoluk çocuğa karıştığını görmektir. Turgut'ta bunun üzerine Vildan'la evlenebilmek için kızı kandırmaya çalışır. Gönlünü almak, kalbini çalmak, aklına girmek, onu etkilemek için zamanı yoktur bu yüzden bu işi bildiği gibi yapmaya karar vererek Vildan'ı zorlar. Hesapta olmayan şey ise Vildan'ın asi bir güzel olmasının yanında Turgut'un çekimine de kapılmaya başlamasıdır. Tabi bu ona çanak tutmasına engel değildir. Tutkulu, asi, romantik, zaman zaman eğlenceli bir aşk hikayesi!



Çok konuştum yine, sanırım artık sussam iyi olur. Hoşuma giden yerler alıntılar vardı bunları bir ilk daha yaparak görselle paylaşmak istiyorum :D Çok fena sardım bu görselli alıntı işine çok hoşuma gitti :)) Eğer beceremiyorsam söyleyin de görüntü kirliliği olmasın :))


Zoraki Gelin Serisi


Kitabın tanıtım yazısı: 

Bir masal kahramanı kadar yakışıklıydı belki!
Sıcacık bakışlarıyla, tecrübeli yürekler için bile tehlikeliydi.
Aşkı hiç tanımayan vahşi bir kıza göre ise, engellenemez iradesiyle tutkulu bir zorbaydı o...

Korunaklı hayatına büyük bir cesaretle dalmıştı.
Ondan çılgınca şeyler istiyordu bu uzun adam...
Öncelikle kollarından kaçamayacağı gerçek bir evlilik...
Ve annesine benzeyen güzel bir bebek...
İsyan eden kalbini istemiyordu belki! Ama...
Her an göğsünden koparıp alacak kadar da fırsatçıydı.

Zoraki de olsa evlenmeyi kabullendi... Ve ısmarlama bebeği için ona boyun eğdi.
Ama delicesine ağrıyan kalbi için...
...sonuna kadar mücadele etmeye kararlıydı!
Tüm korkusuyla aşka karşı dirense de... 
ne yazık ki bu tatlı despottan nefret etmek, 
baştan çıkarıcı öpücüklerini sevmemek kadar zordu!

*******
İki inatçı yüreğin heyecan dolu savaşında, sizi aşk ve tutku dolu sayfalara bağımlı kılacak,
kaybedenin olmadığı bir FMArsal romanı daha!




9 yorum :

  1. Hiç Fatih Murat Arsal kitabı okumadım yorumlara baktığımda o kadar büyük bir okuyucu kitlesi var ki bu durumdan utanmaya başladım diyebilirim :)

    YanıtlaSil
  2. Ay ben bu adamın her kitabına bayılıyorum ya.Çok harika yazıyor.İnsan bir solukta bitiriyor valla. :) Ellerüne sağlık,teşekkürler. yorum için. :)

    YanıtlaSil
  3. Zoraki gelinin 2. Kitabi kusursuz plan peki 3m kitabi cikti mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, çıktı. İlk Tüyap'ta yayınlandı şimdi her yerden bulabilirsiniz.

      Sil
    2. 3. Kitabın adı ne peki?

      Sil
    3. Henüz çıkmadı, yazarın nette yayınladıklarından yola çıkarak belki Çığlık olabilir Belen ile Boran'ın hikayesi olabilir. Ama henüz 3. kitaba dair bir bilgi gelmedi

      Sil
    4. 2.si zor kadındı dimi

      Sil
    5. Hayır, Kusursuz Plan ikinci kitabı.

      Zor Kadın başka bir seri :)

      Sil
    6. ha evet o zoraki kocanin serisiydi

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın