7 Eylül 2014 Pazar

6 Evangeline Collins - Yedi Gün Yedi Gece


Veee bir historical daha bitirmiş olmanın verdiği hazla bu yorumu yazıyorum. Sizlere bir şey itiraf edeyim mi uzun zamandır bu kadar iyi bir historical okumamıştım. Konusu farklı, karakterleri farklı ve kurgu farklı! Baştan aşağı değişikti.

Alışıla gelmişin dışında erkek karakter bir dük, kont, vikont falan filen değil sadece varlıklı bir "bay"dı. Ve kadın karakter de yine alışılagelmişin dışında saf, masum, bir erkeğin tutkusunun ve dokunuşunun ne demek olduğunu bilmeyen bir kadın değildi. Kadın karakterimiz Rose, bir hayat kadınıydı!

Demiştim size konu farklı diye :))
Konusunu size kısaca açıklamak gerekirse, James, kağıt üzerinde bir evliliği olan varlıklı adam. Rose masraflarını, borçlarını ve kardeşinin eğitimini karşılamak için tek çıkar yol olan ayda bir hafta genelevde fahişelik yaparak para kazanan bir kadın! Bir gün James, Rose'un çalıştığı eve gider ve aralarındaki kurgu da bu şekilde başlar.

James, aşkı tatmamış bir adam ve Rose ise genç kızlık hayallerinden vazgeçmiş bir kadın. Birbirlerine ilaç gibi geldiler vallaha :)

Size farklı derken bunu kastettim işte. Genelde bir tarihi aşk romanı elimize aldığımızda bir dük, kont falan okumayı bekliyoruz. Okuduğumuz kadının bir erkeğin ihtiyaçlarından bir haber olduğu, bakire, saf olduğunu okuyoruz. Gerçi Rose'da saf, masum... sadece bu yola girmek zorunda kalmış... başka bir çıkar yol bulamamış. Ama bu kitapta farklı! Değişik! Beklenenin dışında, şaşırtıcı ve mükemmel!

Açıkçası konusundan, okuyacağım kadının bir hayat kadını olduğunu anlamıştım ama bu kadın okuyacağım kurguda bu kadar güzel bir birleşim, duygu yoğunluğu ve aşk beklemiyordum.

Kitap içeriğine giren bir yorum yapmak istiyorum deli gibi... ama biliyorum ki bu kitap okunmalı! Anlatılmamalı! Okunmalı, hissedilmeli ve bayılınmalı ;)
Gerçi bu türü sevenlerin bu kitabı okuduklarını ya da en azından aldıklarını ve okumak için sırada beklettiklerini düşünüyorum.

Vay canına bu günleri de gördük! Bir tarihi aşk romanında bir bay, bir hayat kadınına aşık oldu! Vahoooow!!! :))

İkinci kez okumak istediğim kitaplardan biri oldu diyebilirim.

Yorumumu uzatmadan bitirmek ve sizlere de mutlaka okuyun demek istiyorum. Kitabın konusunu paylaşmadan önce kısacık bir alıntı ile yorumumu bitiriyorum :)




~~

James, onun genç kızlık hayallerini süsleyen ideal kocaydı.
Belli belirsiz düşüncelerdi bunlar ama istediği buydu. 
Hayal ettiği.
Ona şevkatle bakan bir erkek. 
Onu kollarına alıp hiç bırakmayacakmış gibi sımsıkı sarılan biri.

~~








Kitabın tanıtım yazısı: 
Eşsiz bir Güzellik 
Bazı fedakarlıklar, diğerlerinden daha zordur. Babasının ölümünden sonra yokluk içinde kalan Rose Marlowe'un ödemesi gerek borçları ve destek olması gereken kendinden küçük bir erkek kardeşi vardır. Fakat aynı zamanda eşsiz de bir güzelliğe sahiptir-bol miktarda paha biçilebilecek bir güzellik... 
Artık Rose her ay kendi ülkesinden Londra'da gözden düşmüş bir geneleve giderek orada bir hafta geçirmektedir ve orada çok rağbet gören bir ganimete dönüşmüştür. Zevk sanatında zarif ve başarılı olan Rose, gecelerini sosyete beyefendilerinin fantezilerini yerine getirerek geçirirken, kendi kalbinde gömülü olan arzuları reddetmektedir.  
Derken bir gece, zengin bir tüccar beyefendi kapısından içeri girer. Yakışıklı, nazik ve merhametli bu adamın yalnız olan ruhu kadınınkiyle eşleşmektedir. James Archer, kadının normal müşterilerine benzememektedir. Evli olması bir yana müşteriye aşık olmak olanaksızdır. Fakt Rose kendine hakim olamaz. James'in kollarında bir gece, yediye dönüşür-ve yedi gece de sonsuz birliktelik şansına göz kırpar...

Kitabı satın almak için: Kitap Sihirbazı

6 yorum :

  1. Farklı bir Tarihi Aşk.Ama yine de Tarihi Aşk.Ben buna bayılırım yaaa. :)

    YanıtlaSil
  2. Almıştım bu kitabı ama bir yorumda hiç güzel olmadığını okumuştum o yüzden soğutmuştu beni kitaptan.
    Ama yazını okuyunca merak ettim kitabı. Yalnız Benim Ol kitabı da bu tarzda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zevkler ve beklentiler farklı olabiliyor =) beğenmeyen arkadaşın zevkine hitap etmiyordu demek ki :) Ben beğendim :) Yalnız Benim Ol kitabını okumamıştım ben tavsiye eder misiniz?

      Sil
    2. Kitabı okuyalı o kadar oldu ki tam hatırlamıyorum :D Leydi gizlice geneleve giriyordu bir onu hatırlıyorum. Tarihi aşk, erotik ağırlıklı, ben beğenmiştim sanırım :D

      Sil
    3. Beğenmiştin sanırsın? hahaha :)) bir okuyayım bende o zaman :D

      Sil
    4. Çok nefret ettiğim bir konu okuduklarımı unutuyorum :( ama tekrar okuma şansı veriyor bana :D
      4 sene geçmiş ama haklı değil miyim unutmakta :D

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın