19 Eylül 2014 Cuma

1 Aslıhan Akagöz - Çirkin Güzel


Çok konuşulan, adından bahsettiren, konusu ile deli gibi merak ettiren kitap, Çirkin Güzel yorumu ile karşınızdayım!

Tadının damağımda kaldığı, hiç beklemediğim bir şekilde son bulan, ilk kez baş karaktere değil de yan karakterine aşık olduğum bir Türk yazarımızın daha kitabını bitirdim.

Çoğunuz Aslıhan Akagöz'ü internetteki hikayelerinden tanıyorsunuz. Hatta bir çoğunuz kitabı çıktığı için oldukça sevindiniz. Ben yazarı ilk defa bu kitap ile tanıdım. Hem yazarı hem de yazarın kalemini...ve itiraf ediyorum beklentilerimin çok daha üstündeydi! Kalemini, akıcı üslubunu, bunun bir kitap olduğunun farkındalığıyla kurduğu cümlelerini, kurgu yeteneğini oldukça beğendim ve takdir ettim. Kitabı bitirdiğimde bir kez daha "ne yetenekler var be Türk yazarlarda" dedim.

Kısaca konusunu anlatıp daha sonra sizlere kitap hakkındaki yorumumu yapacağım.

Yakışıklı bir adam olan Çağrı, çalıştığı şirketin patronunun kızı Melike ile evlenir. Melike'de kocasının aksine şişman, yemeği seven, Çağrı gibi bir bombanın yanına yakışmayacak bir kadın. (aslında yakışır niye yakışmasın, ama bir kere oturtulmuş bir tabu var ya yakışıklının yanına manken gibi bir kız yakışır diye.. o bakımdan öyle dedim) Ama... Melike'nin pırlanta gibi bir kalbi ve ruhu var. Bu kalp deli gibi kocasını seviyor! Ama... bir gün Çağrı'yı kendisini aldatırken yakalıyor ve sonrasında Melike için hayat değişiyor! Sadece hayat değil aynı zamanda aynadaki aksi de değişiyor! Çağrı ile olan evliliği tam bir sallantıya giriyor...

Kitabın konusu da tam olarak buradan itibaren başlıyor!


Başlarda Çağrı'ya çok kızdım! Evet, kitabın sonuna doğru kendince haklı sebepleri olduğu ortaya çıktı ama hiçbir şey aldatmak için yeterince haklı bir sebep değildir!
Melike'yi de yerden göğe kadar haklı buldum mu? Hayır! Madem ki sevmene rağmen yediremedin sana böyle bir oyun oynamasını, resti çekersin, alırsın pılını pırtını çeker gidersin! Zayıflayıp güzelleşmek... yine Çağrı'nın kendisini güzel bulması için yaptı bir şeyler... kendin içinse eğer niye zamanında zayıflamadın? Neden Çağrı bunu yüzüne vurunca böyle bir karar aldın? Neden Çağrı seni aldattığında zayıflama kararından önce boşanmadın? Bu nedenleri sıralayıp giderim ben böyle :)

Her ne kadar Çağrı'nın sebeplerini haklı bulmasam da  Melike'ninkileri haklı bulabilirim. Çünkü hiçbir şey, aldatmanın açıklaması olamaz der geçerim!

Sanırım ilk defa bir kitapta baş karakterlere sinir oldum! Benim için ilklerin kitabıydı bu yönde ;)

Kitapta en çok beğendiğim nokta, sadece Melike ve Çağrı'ya odaklı olmayışıydı! Onların hayatlarındaki inişleri çıkışları okurken bunun yanında onların yakın çevresini de okuduk! Melike'nin en yakın arkadaşı Sinem ve Mehmet'in ilişkisi, Çağrı'nın asistanı Buse'nin ve Gökhan'ın aralarındaki kıvılcımlar... Sinem'in abisi Selçuk ve Miray... küçük Tuğba...

Her şey o kadar güzel oturtulmuş, birbirlerine bağlanmış ve Melike ve Çağrı cephesinde sorunlar varken diğer insanlarında hayatlarının devam ettiğini göstermesi kurguya öyle bağdaşmış ki... Biri olmasa sanki hiçbiri bu tadı veremeyecekmiş gibi...

Mesela Mehmet olmasa ben kitabı okumam arkadaş! :P hehe anladığınız üzere Mehmet benim! :) Sinem'i öldürüp Mehmet'e basacağım nikahı ;) Hey... şimdiden söylüyorum Çağrı sizin olsun Mehmet benim! Kimseye yar etmem ben erkek'imi ;)

Hadi bunları da bir kenara bıraktım... Melike ve Çağrı'nın geçmişlerine dair yapılan aralardaki geçişler... ikisinin ilişkilerini en başından tanık olmamızı sağlıyor! Melike'nin çocuksuluğu ve kocasına sevgisi... Çağrı'nın uzak durma çabası ama alttan alttan Melike'nin varlığına alışması...

Çok güzel bir bütün oluşturulmuştu!



Çok uzatmayayım sizler de okuyun görün bu kitabın nasıl da başarılı bir kitap olduğunu!

Aslıhan Hanım'ın online olarak veya wattpad üzerinden yayınladığı diğer hikayelerine de bir el atacağım.

Ahh bir de kitap yarım bitiyor! Hahaha sona en bomba haberi sakladım :D

Evet yanlış okumadınız, kitap Çağrı'nın sebeplerini anlatan bir mektup bırakıp gittiği ve Melike'nin de artık her şeyin çok geç olduğunu düşündüğü bir yerde bitiyor! Devam yanılmıyorsam, yanılıyorsam da düzeltin beni Kasım gibi gelecek! Bu yüzden kitapta mutlu son aramayın, en azından Çağrı ve Melike çifti için ama diğer çiftler için mutlu son detayda gizli ;)

Neyse yine çok konuştum ve kitabı çok beğendiğimi söyleyerek yorumumu bitiriyorum. :)

Çirkin Güzel Serisi:

Kitabın arka kapak yazısı:
Melike Çetinoğlu kilolu bir kadındır ve aynı zamanda kocasına delice aşıktır. Kocası tarafından da büyük bir aşkla sevildiğine inanmaktadır. 
Ta ki bir iş adamının verdiği davette, aklının ucundan bile geçmeyecek bir gerçekle yüz yüze gelene dek... 
Hayatının koca bir yalandan ibaret olduğunu öğrenmesi sonucu pembe gözlüklerinin arkasından baktığı dünyası bir anda kararmıştır. 
Çareyi hem kocasından hem de alışık olduğu ortamdan tümüyle uzaklaşmakta bulur.

Tek arzusu ise canını yakanın canını yakmaktır...

Kitabı satın almak için: Kitap Sihirbazı 

1 yorum :

  1. Kitabı çok merak ediyorum ama daha başlama fırsatım olmadı.Yorum için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın