6 Ağustos 2014 Çarşamba

0 Lily King - Gözyaşlarıma Rağmen Babam


Hmm... cümleye nasıl başlasam bilemedim ama şunu söyleyebilirim okurken çok sıkıldığım bir kitap oldu. Bir an önce bitsin diye resmen kitabın gözünün içine baktım. Kitabın gözü yok tabi lafın gelişi öyle dedim ;)

İşi espriye vurmaya çalışıyorum ama normalde beceremediğim bir şey o yüzden uzatmadan kitaba dair yorumuma geleceğim.

Kitabı konusuna bakarak aldığımda ve adına vurulduğumda karşılaşacağım şeyin böyle bir kurgu olacağını tahmin etmiyordum açıkçası. Ama beni hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim.

Daley'in babasına olan bağlılığını anlıyorum, babasını herkesten her şeyden üstün tutan biri olarak bu kitaptan daha farklı duygular daha farklı bir kurgu beklerdim. Ayyaş bir babaya sadakat ve bunun sanki günlükmüş gibi yazılmasını, duyguların yüzeysel olmasını beklemiyordum. Çok yavan, fazla durgun, fazla gereksiz detay vardı!

Tamam erotik aşk romanları okuyoruz, aşırı erotizm ve cinsellikten rahatsız olmuyor olabiliriz ama kitabı bir kız çocuğunun gözünden okurken ve bu çocuğun babasını üvey annesinin bacaklarının arasına eğilmiş bir şeyler yaparken görmek açıkçası... iğrençti!

Neyse uzatmanın bir anlamı yok bence ve açıkça söylüyorum ben kitabı beğenmedim.

Tercih size kalmış, ister okuyun isterseniz okumayın ama ben genelde her kitabı beğenen bir okur olarak aradığımı bulamadım ve beklentilerimi karşılayan bir kitap olmadı.

Kitabın konusu:
Babamın bir vicdanı var mıydı? Acaba bir gece karanlıkta uyanıp kendi kendine, bazı insanlara kötü davrandım, bencillik ettim, insanlara acı çektirdim, diye düşündüğü olmuş muydu? Yoksa bu noktaya hiç varmamış mıydı? Kendi ihtiyaçları ve acısı dışındakileri gerçekten hissedemiyor muydu? Onunla iyi bir ilişki kurmanın bir yolu var mıydı?  
Alkolik bir babanın kızı olarak parçalanmış bir ailede büyüyen ve çoğu kez annesi ile babası arasında tercih yapmak zorunda bırakılan Daley, genç bir kadın olduğunda kendine yeni bir gelecek kurmak ister. Fakat zincirlerinden kurtulduğunu sandığı bir anda babasının yardıma muhtaç hale gelmesi elini kolunu bağlar. Daley için, yaşattığı onca acıya rağmen sevmekten asla vazgeçmediği babası ile hayalini kurduğu hayat arasında bir seçim yapmak hiç kolay olmayacaktır.

Kitabı satın almak için: Kitap Sihirbazı 



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın