13 Ocak 2014 Pazartesi

0 Jessica Sorensen - Ella ve Micha'nın Sırrı (The Secret #1)


Ve bende sonunda Micha ile tanışanlardan biri oldum :) Cidden çok da memnun oldum tanıştığıma :))

Öncelikle Pena Yayınları'nın en bomba kitaplarından biriydi Ella ve Micha'nın Sırrı ve kapak biraz erotizm gibi görünse de kitap erotik değildi ve her ne kadar arkasında yetişkin okurlar için ibaresi bulunsa da o ibareye gerek yoktu bence.

Jessica Sorensen'in ilk okuduğum kitabıydı ve kadının dilini cidden sevdim. Akıcı, okuru kitaba bağlayıcı, sıkmadan okurun kapılıp gitmesini sağlayacak kadar hafif, okuru yormayacak kadar güzel bir dille yazılmış bir kitap.

Ella ve Micha'nın Sırrı bir seriye ait bir kitap ve ilk kitaptı. "The Secret" serisinin kitabıydı ve seri 4 kitap ve bir ara kitaptan oluşuyor. Günümüz aşk romanı kategorisinde yer almasının yanında genç yetişkin (young adult) kategorisinde de yer alıyor.


Kitap çok hoşuma gitti ve keyifle takip edeceğim bir seri daha buldum. Ki 2. kitabın çıkmasını bekliyorum ama... kitapla ilgili bir detay vardı hoşuma gitmeyen. Neden bilmiyorum ama ben kitapların ya tek bir bakış açısından yazılmasını ya da direk üçüncü şahıstan yazılıp herkesin açısında okumayı isterim. Ama bu kitapta bir Micha'nın bir Ella'nın bakış açısından yazılmıştı kitap ve bu evet iyiydi her ikisinin de düşüncelerini okuyabiliyorduk ama benim pek sevmediğim ve nedense ısınamadığım bir yazım tarzı. Ki bu durumda snaki bazı duygular biraz havada kalmış izlenimi verdi bana... :( Öyle olmayaydı benden 5 üzerinden 5 alırdı bu kitap. Ama bu demek değildi ki kitabı beğenmedim veya takip etmeyeceğim. Beğendim ve zevkle takip edeceğim bu seriyi.


Araya resim koydum çünkü bu kısımda kitap içeriğine gireceğim. :)

Ella karakterini çok sevdim ama büyük hatalarda yaptı. Bence hiç kimseye söylemeden çekip gitmek özellikle de en yakın arkadaşın her şeyini paylaştığın birinden gizlice kaçarcasına gitmek... olmadı. Ayrıca gitmeden önceki Ella'yı hani şu Micha'nın tanıdığı Ella'yı daha fazla okumayı isterdim. Ama onun dönüştüğü kişi de fena sayılmazdı. Biraz ikilemde kaldı gibi ama olsun. 

Micha... Micha... okurların neden hep bu ismi sayıkladığını okuyunca anlıyoruz. Cidden onun bıraktığı izlenimdeki bir erkekten beklenmedik tavırlar, davranışlar ve tutumlar sergiledi. Ella'nın gitmesiyle çok büyük bir yıkım yaşadığını daha sonradan onun bakışından okuduğumuz satırlarda bunu görüyoruz. Ama keşke o satırlar daha fazla duygulu olsaydı :))

Başlıktan Micha ve Ella'nın cidden büyük bir sırrı olduğunu düşündüm hep ama meğersem sadece gençlik, kanın deli aktığı dönemdeki bir sorumsuzluktan kaynaklanan ve hiç kimsenin suçu olmadığı bir konuymuş. 

Ahh bunu söylemezsem içimde kalır. Normalde kitaplarda hep alıştığımız bir şey vardır. Kadın karakter erkek karakteri başka biri ile beraber görünce hemen arkasını döner çeker gider ve erkeğe açıklama yapmasına fırsat bile vermez. Micha'nın partisinde Ella, Micha'yı Naomi ile onun yatak odasına giderken görüyor ve arkasını dönüp kendi evine gidiyor. Micha'da Ella'nın evine gittiğinde gördüklerini söylüyor ve açıklamasına izin veriyor! İşte bu benim nazarımda bir değişiklikti ve Ella'yı çok takdir ettim. 

Ella'nın ağabeyi Dean'e cidden sinir oldum. Normalde Dean ismini severim ama bu kitaptaki Dean karakteri bu isimden soğumama neden oldu.Sen ne biçim ağabeysin dedirtti ama inanıyorum ki onunda sebepleri vardı bunu belki gelecek kitaplarda okuyabiliriz. 

Ella ve Micha'nın araba yarışı sırasındaki tavırları çok iyiydi hele ki onların gizli yerindeki satırlar... ve çimde ıslandıkları satırlar... Micha'nın kaza yaptığı kısım... ve sonunda Micha'nın Ella'yı okuldan almaya geldiği... Ayyy bu ikisinin olduğu her satır su gibi aktı. 

Ayrıca Lila'yı çok sevdim ama Ethan'ı ondan çok sevdim :) O ikisinin hikayesini de merak ediyorum. Yanılmıyorsam 3. kitap onların hikayesi ve onlara dair bir ara kitap var ve o ara kitabı kesinlikle okuyacağım! Muhtemelen İngilizce okumak zorunda kalırım ama olsun :) 


Daha fazla kitap içeriğine girmesem iyi olur yoksa komple kitabı anlatırım ve okumanıza gerek kalmaz :)

Kitabı beğendim benden dediğim gibi 5 üzerinden 5 alırdı ama ne yazık ki sevmediğim bir çift yazım olduğu için 4 aldı. 2. kitabı merakla beleyeceğim biran önce çıkar inşallah diyorum. Duy sesimi sevgili Pena :)

"The Secret" serisinin kitapları:
Kitabın konusunu aşağıda sizlerle paylaşıyorum:

Ella ve Micha’nın bir sırrı var ve bu sır, tüm hayatlarını değiştirecek… 
Kural tanımaz, tutkulu bir karakteri olan Ella, hislerini korkmadan yaşayan bir genç kızken bir gün her şeyi arkasında bırakıp üniversiteye gider ve burada kurallara itaat eden, tüm sıkıntılarını kendine saklayan, sessiz birine dönüşür. Ancak yaz tatili yaklaşırken evinden başka gidecek bir yeri olmadığını anlayan Ella, geri döndüğünde uzun zamandır içine gömdüğü anıların ortaya çıkmasından çok korkar. 
Zeki, seksi ve güvenilir Micha, Ella’ya herkesten daha yakındır, öyle ki onun en gizli sırlarını bile bilir. Micha tanıyıp sevdiği o eski Ella’yı geri istemektedir fakat genç kız evini terk ettiğinde kalbinin bir parçasını geride bıraktığından habersizdir. Micha’ya karşı duyduğu hisleri kendine bile itiraf edemeyen Ella ise her şeye baştan başlamalıdır. 
Peki, Micha kaybettiği aşkını tekrar kazanabilecek mi?

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın