22 Aralık 2013 Pazar

0 Brenda Joyce - Tehlikeli Aşk


Kalemine tapındığım ve sadece adını duyduğumda kitaplarını aldığım yazarlardan biri Brenda Joyce ve durum böyle olunca da kitabı ayrı bir zevkle, şevkle okunuyor :) Ki bu kitabında her satırında ayrı bir zevk alarak okudum :)

Şimdiye kadar Brenda Joyce'un "De Warenne" serisi olarak 5 kitap okumuştum ve şimdi de o okuduğum kitaptaki karakterlerin mutlu bir evlilikle bıraktıktan sonra onların çocuklarını okumak... ımmm...muhteşem bir tat ve inanılmaz bir keyif verdi. 


Cliff De Warenne'ı bir korsan, aşık bir adam olarak okuduktan sonra bir baba olarak okumak muhteşemdi ama bir kız sahibi bir baba olarak okumak ise... paha biçilemezdi! Ariella De Warenne, Cliff'in gayri meşru doğan kızı...  Aşka Yelken Açanları okurken adını okumuştuk... küçük kitap kurdu olan Ariella şimdi büyüdü ve aşık oldu! Onun aşkını bu kitapta okuyoruz.

Ariella, cidden hayran olunası bir karakterdi. Vazgeçmeyen, pes etmeye, tutkulu, inandığı şeyler uğruna savaşan bir kadın. Özgür, birçok erkekten daha fazla eğitimli ve kültürlü bir kadın! Gel gör ki bu kadın bir meleze aşık oluyor! Roman bir anneden ve İngiliz bir babadan olma Emilian'a... Durum böyle olunca da baya zorlu bir aşk ortaya çıkıyor.

Ariella'nın tutkulu bir şekilde Emilian'dan vazgeçmemesi, aşkını en başından beri savunması ve savaşması.. .Emilian'ın Ariella'yı başka kullanması ama sonra ona tutulması... kitabın her kelimesi mükemmeldi.
Kitabın her satırında aşkı hissediyorsunuz, nefreti intikam hissini de ve soluksuz okuyorsunuz! Kitap hiç durulmuyor ve bir olay, atraksiyon var eee durum bu şekilde olunca da... ben, İnci... kitabı soluksuz okuyup her satırından ayrı bir zevk alıyorum :)

Kitabın biraz da içeriğine giren bir yorum yapacağım şimdi :)

Ariella ve Alexi'yi büyük ve yetişkin okumak çok güzeldi. Alexi'nin davranışları ve ağabey tavırlarından sonra onun kitabını daha çok merak etmeye başladım. :) Hatta kitabın sonlarında olsa da Tyrell'ı okumak ve onun varisi küçük oğlu Ned'i yetişkin olarak okumak çok güzeldi. Düşünsene okuduğunuz beş kitaptaki karakterler artık orta yaşa gelmiş yetişkin çocukları var ve sizlerde onları okuyorsunuz! Cidden muhteşem!

Neyse... o kısmı geri de bırakacak olursak... Emilian ve hatta Roman'laırn hayatları cidden insanın içine dokunuyor. Hani bir yandan kasabalının yaptıklarından sonra 'onlarda insan' diye sitem edesi geliyor insanın... Zaten Emilian'ın roman bir çocuğu korumak için kırbaçlanması... işte o an tüylerim diken diken oldu... Ki Ariella'da tam ondan beklediğim şekilde davrandı. Ben olsam bende öyle davranırdım ayrıca okurken o sahneleri, hep hadi bir şey yap be kızım modundaydım.

Emilian ve Ariella'nın romanlarla beraber yolculukları çok güzeldi. Keşke daha uzun okuyabilseydim o kısımları dedim zaman zaman... Cidden çok sevimli bir çiftlerdi benim nazarımda... Zaten hep İskoç hayranı olan ben bu kitabı okurken bir 'roman'da ben bulmalıyım Emilian cinsi olanından dedim :))

Şimdi hoşuma giden alıntıları da sizlerle paylaşıp yorumumu bitireceğim :)


Elindeki kamçıyla Tollman'ı ve yüzü çimenlere gömülmüş, kanlar içinde hareketsiz yatan Emilian'ı gördü. Silahı Tollman'ın göğsüne doğrulttu. "Yeter," diye bağırdı.Tanrı aşkına, yaptığı şey yüzünden bu adamı öldürmeye hazırdı. 

Tollman ona döndü. Gözleri açıldı. "Ateş etme."

Ariella'nın görüşü bulandı ve silah elinde kontrolsüzce titredi. "Yaşıyor mu?" diyebildi. Emilian öldüyse, Tollman'ı vuracaktı. Bu piç kurusunun canına okuyacaktı.


"Sizinle tanıştığım andan beri endişelerim vardı," dedi De Warenne açıkça. "İnsan sarrafıyımdır ve endişelerim, sadece uçarı tavırlarınızla alakalı değil. Sinirlisiniz, saldırgansınız ve nedense yaralısınız; fiziksel yaralarınızdan bahsetmiyorum.  Kızım muhteşem ve sonsuz bir aşkı hak ediyor. Uçarı insanlar tavırlarını değiştirebilirler ama yaralı bir adam ona hak ettiği aşkı veremez."

***

Ariella onun yanında olabilmek için her şeyden bir anda vazgeçmişti. 

Kendisi de onun için her şeyden vazgeçemez miydi?

***

"Buraya benim isteğim dışında geldin. Bende seni geri gönderiyorum. Bir Çingene fahişesi olmana izin vermeyeceğim."

Ariella'nın gözleri kocaman açıldı ve yanakları kızardı.

"Arkandan böyle söyleyecekler. Duyabileceğin kadar sesli bir şekilde hem de," dedi karamsar bir tonla. 

Ariella çenesini kaldırdı. "Tamam. O halde ben bir fahişeyim." Omzunu silkti. "Bu hakaretler canımı yakabilir ama üstesinden gelebilirim. Yanından ayrılmıyorum."


Aradığın şeyi bulman ve eve dönmen için dua edeceğim. Döndüğünde, kendini mutluluğa hazır hissettiğinde, ben burada olacağım Emilian.

***

Ariella De Warenne kendisini derin, sonsuz, de Warenne kadınlarının ve erkeklerinin hayatlarında bir kez yaşadıkları o aşkla seviyordu.



Alıntılarımı bitirdikten sonra kitabı hatta seriyi şiddetle tavsiye ediyorum. Her bir satırını zevkle, keyifle okuduğum bir kitap oldu ve keşke biraz daha uzun olsaydı...
 DeWarenne Dynasty Serisi Kitapları;
 
 
Kitabın konusunu da sizlerle paylaşıyorum:

Bir Çingenenin tehlikeli takıntısı... 
Bir İngilizin tehlikeli arzusu... 
Yasaklardan doğan tehlikeli bir aşk... 
Küçük yaşta Roman köklerinden koparılıp varlıklı ve güçlü bir asilzade olarak yetişen Vikont Emilian St Xavier, içindeki Çingeneyi bastırmakta ve hakkındaki dedikoduları umursamamaktadır. Ancak Romanlar, annesinin İngilizler tarafından öldürüldüğü haberiyle kasabaya gelince Emilianın dünyası yerle bir olur.  
De Warenne ailesinin ayrıcalıklı bir üyesi olan Ariella yaşıtlarının aksine sosyete, moda ve evlilikle ilgilenmeyen radikal bir düşünür ve gezgindir. Ta ki Romanlar Rose Hillde kamp kurana ve Ariella onların karizmatik lideri Emilianın çekimine kapılana kadar… Emilian intikamı için mükemmel bir araç olarak gördüğü Ariellayı kendisinden uzak durması konusunda uyarsa da genç kadın ona karşı koyamamaktadır. Ariella tehlikeli aşkı uğruna sonuna kadar savaşabilecek midir?





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın