22 Eylül 2013 Pazar

0 W. Bruce Cameron - Can Dostumun Yolculuğu


Ben bu kitabı çok sevdim. Güldüm, ağladım, tebessüm ettim, gözlerim doldu… Türlü türlü his yaşadım ama hissettiklerimin kısa özeti bu: Bu kitabı çok sevdim.

Öncelikle şunu söyleyebilirim ki kitapta romana konu olabilecek çok heyecanlı, atraksiyonlu olaylar falan yok. Sadece bir köpeğin hayata nasıl baktığı ile ilgili bu. Kendisine bir insanı korumayı görev edinmiş olan ve o insanı çok seven bir köpeğin sadakati ile ilgili. Bir köpeğin dilinden yazılmış bir romanı ilk kez okuyorum ve o saflığı, sevgi ve sadakati o kadar sevdim ki zaten köpek seven birisi olarak aşkım kabardı diyebilirim :) Bu noktadan sonra kitap içeriğine girebilirim haberiniz ola :)

Can Dostumun Yolculuğu, Can Dostum kitabının devamı niteliğinde. İlk kitabı okuyamadım ama Ethan ismi ikinci kitapta o kadar çok geçti ki ilk kitabı da gerçekten çok merak ettim. İkincisini bu kadar sevdiysem o kitabı da çok seveceğimden neredeyse eminim. Köpeğin ismi sürekli değiştiği için nasıl hitap edeceğimden bir türlü emin olamıyorum :D Ama CJ’in bebekliğinde başlayan ilişkilerinin, hayatının sonuna kadar devam etmesini çok sevdim. Yazarın bunu anlatma şeklini çok sevdim.  Köpeğin koruma iç güdüsünü, sadakatini onun ağzından o kadar iyi işlemiş ki çok ilginç olaylar olmayan 400 sayfanın su gibi akıp gitmesini sağlamış…  Dili gerçekten son derece güzeldi. Çevirmene de hakkını teslim etmek lazım, ufacık bir pürüz bile yoktu kitapta. Ayaklı Bela’da da çeviri çok iyiydi. Bu nokta da tebrik edilmesi gereken Yabancı Yayınları sanırım.

CJ’in hayatı herhangi birisinin yaşayabilecekleri ile dolu. Ama tüm bu yaşananlara bir de o kişiyi çok seven bir köpeğin gözünden bakmak garip bir şeydi. CJ’in annesinden nefret edebilirsiniz, CJ’e de zaman zaman kızabilirsiniz ve Trent karakterine de az buçuk vurulabilirsiniz. Ama ismi sürekli değişen köpeceğimize aşık olacaksınız bence. Tabii hayvanları biraz seviyorsanız… Ayrıca köpeciğin insanlar hakkındaki tespitlerini de çok sevdim.
“Köpekler insanları anlayamazlar; Çünkü böyle bir şey mümkün değil,” gibi :)
Katılıyorum köpecik :D

Sahibinin randevularından sonraki üzgünülüğünü randevularda giydiği ayakkabıları her giyişinde üzülmesine yorup, o "üzgün ayakkabılar"ı parçalayan bir köpeğiniz olmasını isteyebilirsiniz siz de. 

Bir de söylemeden geçemeyeceğim İnci’nin de dediği gibi kapak tasarımı kitap elinizdeyken çok hoşunuza gidecek. Kırmızı iç kapakları da bir o kadar güzel. Şu an yurtta olduğum için, odama gelen giden herkesin dikkatini çekti, Can Dostumun Yolculuğu :) Ben de bir gün içinde kolaylıkla okuyup bitirdim zaten. Şu an bir başka arkadaşım romana hevesle başlamış durumda :)

Yabancı Yayınlarına, bu kitabı okumamızı sağladığı için çok teşekkürler. Üstelik, 23 Eylül’de başlayacak olan çekilişimizde iki okurumuza bu kitabı hediye edebileceğiz. Ne diyeyim, son zamanlarda, çok sevdiğim Ayaklı Bela dahil, hiçbir kitabı bu kadar çok sevmemiştim. Ve özellikle İnci çok iyi bilir ki ben kolay beğenen birisi değilim. :)

Çekilişimizde şansınızı deneyin ama olmazsa bile bu kitabı okumayı ihmal etmeyin derim. Ben Can Dostum’u da elime geçen ilk fırsatta okuyacağım.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın