17 Mayıs 2013 Cuma

6 Julie Garwood - Sır


Julie Garwood'un yayınlanan neredeyse tüm kitaplarını okuyan birisi olarak, yorumlamadığımızı fark ettiğim bir kitabı daha sizlerle paylaşmak istiyorum.

Garwood'un kalemini ve tarzını okuyanlar zaten bilir. Bence kendisinin bağımlılık yapıcı bir özelliği var, kalemini iyi kullandığını düşünüyorum. Sade, akıcı ve keyifli eserler çıkarıyor ortaya. O eserlerden birisi de Sır.

Kitap aslında 1992 yılında okurlarla buluştu ancak ülkemizde 2010 yılında çevrildi. Yani biz kitabı yeni bir kitap olarak elimize alsak da aslında 21 yıl önce yazılan bir hikayenin karakterleriyle buluşuyoruz. Tabii kitabın içinde olaylar çok daha öncesindeki bir tarihe uzanıyor :)

Sır, benim gerçek anlamda okumaktan zevk aldığım kitaplardan birisi. Iain ve Judith arasındaki ilişkiyi seviyorum. Ama onun haricinde kitabın başlangıcında okuduğumuz Judith ve arkadaşının çocukluk halleri ve konuşmaları ayrıca okumaktan keyif aldığım bir kısım. Bir de evlilik kısmı benim için ayrıca eğlencelidir. Iain öyle bir evlilik organize ediyor ki Judith nikahtan sonra kiminle evlendiği konusunda bile tereddüte düşüyor :)

Eğlenip, hüzünlenebileceğiniz, okumaktan keyif alacağınız bir roman... Bu tür kitapları beğenenlere de tavsiye ediyorum. Hoş, sanırım bu türden hoşlanıp Garwood'u keşfetmemiş olan pek fazla okur yoktur sanırım.

Kitap 3 kitaplık bir seri olan Highlands' Laird serisinin başlangıç romanı. Aynı serinin ülkemizde yayınlanan bir diğer romanı da Fidye. O kitap ile ilgili fikirleri de yakında sizlerle buluşturmayı planlıyorum.

Kitap, Gelin ve Düğün kitaplarının biraz gölgesinde kalıyor sanırım ama inanın bir o kadar okura haz verenler romanlardan birisi diyor ve çok fazla içeriğe girmek istemediğim için sizlerle tanıtım yazısını paylaşıyorum.
New York Times çok satanlar yazarı Julie Garwood Epsilon okurlarının çok sevdiği Gelin, Düğün, Sen de Yanarsın ve Gölgede Danstan sonra nefes kesici bir aşk hikâyesiyle sizleri bir kez daha büyüleyecek. 
Tüm zamanların en sevilen romanlarından birini okumaya hazır olun! 
Olağanüstü Duygu yüklü, sevgi dolu bir aşk hikâyesi. 
                                                            -Romantic Times-
Garwood her zaman olduğu gibi bu eseriyle de kendini kanıtlıyor. Sakın kaçırmayın                                                    -Rendezvous-
Judith Hampton gururlu olduğu kadar güzel de bir kadındır. Çok sevdiği İskoç çocukluk arkadaşı doğum yapmak üzeredir, bu yüzden Judith yanında olacağına dair ona söz verir. Fakat İngiltereden İskoçyaya gitmesinin özel bir sebebi daha vardır: Hiç tanımadığı babası Maclean Beyini görmek. İskoç topraklarına giderken kendisine eşlik eden Maitland Beyi, Iain Maitland gibi ilgi uyandıran bir adamla daha önce hiç karşılaşmamıştır. 
Judith Maitlandların geleneklerine ve kurallarına uyum sağlamaya çalışırken, Iainin ilgisinden ve özeninden keyif almaya başlar. Yaşadığı tüm zorluklara karşın aşkın sıcaklığını ruhunda hisseder. Ancak geçmişe dayanan o yıkıcı sır gerçek aşkı etkileyecek midir?

6 yorum :

  1. Çok güzeldi bu kitabı da gerçi Garwood imzasından kötü çıkmaz ya :))

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Fidye aynı kızın evlendiğini haberi yok çok güldüm annem bana bakıyor delimi bu. Kız diye tavsiye ederim sır daki çiftin çocukları da göstere geçiyor çok, tatlı yaa sadece baharı beklerken sen de yanarsın ateş ve buz dört mü üç mü öyle kitabı kaldı okumadığım tavsiye ederim hiç hayal kırıklığına ugratmadı

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Fidye'yi okudum ve Çiğdem'de okudu biz ikimizde Garwood fanıyız :)) okumadan geçmeyiz kitaplarını ;) Gerçekten çok güzeldi kitapları :)

    YanıtlaSil
  6. Evet, öyle. Okuduk ve biz de çok beğendik. Yorumlama fırsatı bulamadık yalnızca :)

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın