12 Şubat 2013 Salı

0 Sally MacKenzie - Zoraki Düşes




"The Naked Nobility" serisinin ilk kitabı Zoraki Düşes... Seri toplamda 7 kitaptan oluşuyor ve tarihi aşk romanı. 

Yazarın çok hafif ve çabuk okunan bir dili var. Hatta eğlenceli bir dili var bile diyebilirim. Çünkü bazı sohbetlerde güldüm ve bazı olayları eğlenerek okudum. 

Kitap ise güzeldi, eğlenceli ve romantik bir tarihi aşk romanıydı. Hatta aşk romanı olmasının yanında birazıcık heyecan, adrenalin katmak için yazar sevgili dükümüz James'in kuzeninin dük olabilmek için onu öldürme çabaları, Sarah'yı evlenmekten vazgeçirme çabaları ve hatta sonunda bile ölüm görebiliyoruz. Açıkçası bu yönden biraz farklı geldi. Yani şimdiye kadar okuduğum Londra'daki tarihi aşk romanlarında pek cinayet ve türevlerinde şeyler yoktur, bunda var o biraz hoşuma gitti. Hatta alışıla gelmişin dışında sevgili dükümüzün bakir olmasını da garipsedim. Bunu inkar edemem. Bütün bu tür kitaplarda erkekler baya çapkın oluyorlar :))

Kitapta eleştirmek istediğim bir nokta var: kitap aşk yönünde biraz yüzeyseldi. Biraz daha derinlemesine aşk işlenebilirdi. Olay döngüsü içerisinde aşka fazla yer verilmemiş, bu kısım eksik kalmış gibi geldi. Ama ilk kitap belki o yüzdendir bilemiyorum. Okurken pek fark etmiyorsunuz çünkü olay döngüsüne kapılıyorsunuz ama bittikten sonra baktığınızda evet aşk yönünden yetersiz görünüyor.

Kitaptaki karakterleri çok sevdim, hele ki Robbie... Daha baş sayfada yaptığı hata kahkaha atmama neden oldu. Robbie'nin de hikayesinin anlatıldığı kitap var onu özellikle merak ediyorum.

Kitabın kapak tasarımı çok hoşuma gitti. Kırmızı tonunun parlaklığı yazının sarı olup ışıldaması insanda okuma isteği uyandırıyor. 
Çeviri güzeldi ancak bir iki yerde imla hatası vardı ama o da çok büyütülcek cinsten değildi. Görmezden gelinebilinir diye düşünüyorum. 

Şahsen takip edeceğim bir seri ve eğer tarihi aşk romanı, dükler düşesler okumayı seviyorsanız okuyun derim ancak...  Judith McNaught, Julia Quinn. Julie Garwood, Sabrina Jeffries, Brenda Joyce kalemiyle kıyaslama yapmadan okuyun o zaman bu kitap çok yüzeysel kalacaktır. Bu beş yazar benim gözümde aşk romanlarının ustaları bir yer de ve bunların yanında biraz acemi bir yazar gibi kalıyor Sally MacKenzie... Eğer kıyas yapmadan okursanız zevk alabilirsiniz...

Çok uzattım şimdi sizinle kitabın konusunu paylaşıyorum:

Sarah Hamilton, babasının ölmeden önce kendisine vasiyet ettiği şeyi yerine getirmek için Amerikadan İngiltereye doğru bir yolculuğa çıkar. Westbrook Kontu olan amcasının yanına gitmektedir. Günlerce yolculuk ettikten sonra Londraya vardığında amcasının karşısına yol yorgunluğu ile çıkmamak için bir gece -sadece bir gece- bir handa konaklayıp dinlenmeye karar verir. Ertesi gün düzgün bir şekilde amcasının karşısına çıkacaktır.
Oysa o gece o handa, Sarahnın hayatını değiştirecek bir tesadüf gerçekleşecektir.
Artık Sarah için işler, umduğundan daha farklı bir yere gidecektir. 
"Büyüleyici!" - Susan Johnson (New York Times Bestseller Yazarı)


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın