29 Ocak 2013 Salı

3 Tracie Peterson & Judith Miller - Miras


Öncelikle kitabın tarihi aşk kitabı olduğunu söylemeliyim ve "The Broadmoor Legancy" serisinin ilk kitabı ve seri üç kitaptan oluşuyor. İlk kitabı - Miras - Fanny Broadmoor'u konu alıyor diğer iki kitapta kuzenleri Sophie ve Amanda'yı konuyu alıyor...

Gerçi diğer okuduklarımızdan biraz farklıydı. Yazarların dili güçlü ve üslupları da akıcı ancak konusu çok durağan... Kitapta ilk 100 sayfayı okumak biraz sabır gerektirdi çünkü sıkıldım ama ondan sonra konusu biraz daha açıldı ama aşırı derecede merakla okutacak şekilde de açılma olmadı.

Fanny ile Michael'ın aşkları çok güzeldi, o kısımları anlatan satırları zevkle okudum... Aile arasındaki diyalogları ve ilişkileri de okumak mümkündü kitapta...

Tarihi aşk romanı severlerin okuyabileceği bir kitap ancak ben çok beğendiğimi söyleyemem. Ha evet beğendim hatta beğendiğim sohbetler, diyaloglar ve satırlar vardı ama kitabın geneline çok beğendim diyemem. Bazen sıkıldım bazen keyifle okuduğum satırlar oldu... Önerip önermeme konusunda kararsızım... Tercihi okumak isteyen arkadaşlara bırakıyorum.

Kitabın konusunu aşağıda belirtiyorum:


"Tracie Peterson ve Judith Miller birinci sınıf bir iş çıkarmışlar. Miras hakkındaki her şey kusursuz. " - Kay James 
Tarihin, müthiş bir zenginliğin ve Thousand Adalarının zarafeti içinde kendinizi kaybedeceksiniz.
Amanda, Sophie ve Fanny Broadmoor kız kardeşten bile daha yakın olan üç kuzendir, fakat büyükbabalarının ölümünden sonra açıklanan vasiyetinden dolayı ilişkileri bozulmaya başlar. Diğer taraftan on yedi yaşındaki Fanny toplum kurallarına çok da uyan bir kadın değildir ve kalbini ailenin teknelerine göz kulak olmakla görevli çalışanı Michaela kaptırmıştır. Fanny kendisine büyükbabasından kalan büyük mirası öğrenince toplumdaki ikiyüzlü ve baskıcı tutumla da baş etmek zorunda kalır ve bu noktada Fannynin yapması gereken tek şey güveneceği doğru insanı bulmaktır. 
Acaba Fanny kalbini dinleyip ailesini yok sayarak riske girip her şeyini kayıp mı edecek yoksa toplum ve toplumun kendisine sunduklarına boyun mu eğecek?

3 yorum :

  1. Ki sen benim aksime çok daha beğenmeye meyilli bir okursun :D Sen böyle diyorsan, kitap için üzüldüm :D

    YanıtlaSil
  2. yaaa, olmadı ama şimdi tarihi aşk güzel oluyor ama kötü diyorsan erteledim gitti:))

    YanıtlaSil
  3. Kötü demiyorum, zaman zaman sıkıldım evet ancak beğenerek okuduğum yerler de oldu... Sadece okumak isteyene bırakıyorum şiddetle tavsiye edeceğim bir kitap değil o kadar :)

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın