12 Aralık 2012 Çarşamba

0 Diane Gaston - Morgana'nın Kızları


Harlequin'in takip ettiğim kitaplarından tarihi aşk romanları... ve bu da hem yazarın ilk okuduğum kitabı hem de her ne kadar şimdi okusam da Harlequin'in ilk aldığım tarihi aşk romanlarından biri. Kapak tasarımına özellikle bayıldım. Bizlerde genelde erkek figürler kullanılmıyor kapaklarda ve burada erkeğin ön plana çıkması inanılmaz hoşuma gitti.

Yazarın dilini beğendim. Akıcı bir üslupla yazıyor ve okuyucuyu kalemine bağlıyor... ama... ben kitabın başlarında biraz sıkıldım. Evet kitap çok iyi başladı ama ilk bölümden sonra biraz sıkıldım. Taki 30 sayfayı devirdikten sonra kitap daha da akıcı olmaya başladı ve heyecanla okumaya devam ettim. Sanki yazar biraz ilerledikten sonra açılmış gibi geldi ya da konusu gereği öyle olması gerekiyordu.

Hep alıştığımız kadın karakterin dışında bir karakterdi. Yani hangi tarihi aşk romanında bir hanımefendi genelev kızlarını evine alıp metres olmaları için uğraşır ki... Burada Morgana uğraşıyor. Hep nasıl Morgana'nın kızları olacak dedim meğersem bu şekilde olacakmış. Konusunu özellikle sevdim.

Sloane'nun yeğeni David ile babasına oynadığı oyun çok güzeldi. Zekiceydi gerçi Sloane'da hani feleğin çemberinden geçmiş yaşanabilecek en kötü şeyleri yaşamış bir karakter tabi ki aklını zekice kullanması normal ama yine de bu kısmı özellikle çok sevdim.

Kitabı genel anlamda çok beğendim. Çeviri kusursuzdu ki Harlequin bu konuda gerçekten titiz çalışıyor. Harlequin'in eski kitaplarını sahaflarda bulmak mümkün ve eğer olur da bulursanız bu kitabı tavsiye ederim.

Kitabın konusunu ise aşağıda yazıyorum.

Cyprian Sloane, çok kötü bir şöhrete sahiptir. Geçmişin ünlü çapkını, kumarbazı, kaçakçısı ve casusu şimdi hayatının en zorlu mücadelesiyle karşı karşıyadır – İtibar kazanma savaşı! Morgana Hart ile karşılaşana kadar, yüksek sosyeteyi onu kabullenmesi için zorlamaya kararlıdır ve karşısında hiçbir şey duramayacaktır. 
Genç kadının şefkatli tabiatı onu gece kadınlarıyla sıkı bir dostluğa götürür ve ikisini de mahvedebilecek bir skandala sürükler. 
Gerçek bir centilmen olabilmek için Cyprian, Morgana’yı feda etmek zorundadır. Yoksa bu meşhur zamparanın her ikisini de kurtarabilmesi için başka bir yol var mıdır?

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın