17 Aralık 2012 Pazartesi

1 Brenda Joyce - Kaçak Gelin



Brenda Joyce'un ülkemizde yayınlanan üçüncü kitabını da bitirmiş bulunuyorum. Yazarın kalemini seviyorum ve özlemişim de okumak çok zevkliydi. Özellikle de Sean O'Neill olunca ayrı bir zevkli oldu.

Her neyse önce kitabın eksik bulduğum taraflarını söylemek istiyorum. Bir Avuç Aşk ve Maskeli Balo kitaplarına göre aşk kısmında biraz eksiklik duydum. Sanki aşk çok fazla hissedemedim gibi. Tek eleştirebileceğim kısım bu.

Diğer yandan kitabın sevdiğim bir çok yeri vardı. Tam benlikti diyebileceğim bir heyecan vardı. Kovalamaca ve hareketlilik vardı. Bu kısmını çok beğendim gerçi Brenda Joyce'un genelde kitaplarında olan bir şey ama bunda daha fazlaydı bence. Ayrıca arada Sean ve Eleanor'un geçmişinde küçüklüklerinden hatırlatmalar harikaydı. Küçük haylaz Eleanor'u korumaya çalışan Sean... En çok zevk aldığım yerlerden biriydi bu geçmişe dönük anılar...

Karakterlere bir bakış atmak gerekirse... Eleanor'un aşkı ve buna sadık kalması çok güzeldi. Ve Peter'ın da Eleanor'a olan aşkını o kadar güzel anlatılmış ki hissetmemek imkansızdı. Kitabın sonunda zaten Peter'a çok acıdım. Gerçekten aşkın fedakarlığını onun davranışlarıyla görebiliyoruz. Sean ise ilk sayfadan son sayfaya kadar beni kanser etti. Tamam zor şartlardı yaşadıkları kabul ediyorum ama yani birazcık insan iyi davranır. Eleanor'a demediği kalmadı. Ama Albay Reed'in Sean'ı almaya geldiği sahne favori sahnelerimden ve bir de düğün günü Sean'ın atını geri döndürüp Eleanor'u aldığı sahne...

Ailenin birbirine bağlılığı çok güzeldi. Üvey kardeş olmalarına rağmen Rex, Cliff ve Tyrell'in bile Sean'a sadakati ve sevgisi bile kitabı okunmaya değer kılıyordu. Yani Sean'a yardım etmeleri ölümlerine sebep olacaklarını bile bile onu ülkeden kaçırmaya bile çalışacaklardı şüphesiz...

Kitabı çok sevdim ve beğendim ama gönül isterdi ki Sean'ın aşkını da Peter'ın ya da Eleanor'un ki kadar hissedebilseydik. Gerçi ağabeyine çekmiş son ana kadar aşkını da fark edemedi. Devlin'de öyle olmuştu.

Neyse çok uzatmayayım ben beğendim ve tarihi aşk romanı severlere ve içinde biraz da hareketlilik isteyenlere tavsiye ederim ama diğer iki kitaplarıyla kıyaslayarak da çok büyük beklentilere girmeden okursanız çok daha seveceksiniz.

DeWarenne Dynasty Serisi Kitapları;
 
 

Kitabın konusunu aşağıda belirtiyorum:

Tutkulu bir erkek  
Aşık bir kadın 
Soluğa bir aşk
 Sean O'Neill bir zamanlar Eleanor de Warenne'in her şeyidir fakat Sean'ın ortadan kaybolup kendisinden haber alınamadığı yıllarda, Eleanor bile ondan ümidi keser ve başkasıyla evlenmek üzere sözlenir. Düğünün hemen öncesinde Sean çıkagelir... Ancak kaybolduğu yıllarda yaşadıkları onu değiştirmiş ve artık Sean bambaşka biri olmuştur. 
Sean, Eleanor'un küçük bir kızdan genç ve güzel bir kadına dönüşmesi karşısında şaşırır. Genç kadını, bir kaçak olarak yaşadığı kendi karmaşık hayatına çekmemekte kararlıdır ancak bu gelin, kalbini çalan erkekle kaçmaya çoktan hazırdır.
"Brenda Joyce tutkunun tehlikeleri ve keyifleri üzerine hayranlık uyandıran bir hikâye anlatıyor." -Publishers Weekly

1 yorum :

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın