21 Ekim 2012 Pazar

0 Sabrina Jeffries - Aşk Hırsızı


Yazarın ilk okuduğum kitabıydı ayrıca bir üçlemenin de ilk kitabı. Galler Prensi'nin üç gayri meşru oğlunu konu alan bir üçlemenin ilk kitabı. 

Yazarın dilini bu kitapla sevmiştim ki tarihi aşk romanlarını da sevdiğimden olsa gerek bayılarak okumuştum kitabı. Yazarın dili çok iyi, akıcı ve sürükleyici. Okuyucuyu sıkmayan ve içine çeken bir anlatımı var. Betimlemeleri de cuk diye oturuyor ki yerleri ve karakterleri gözümüzde canlandırmak hiç zor olmuyor. 

Alec ve Katherine arasındaki diyaloglar ve olaylar çok güzeldi. Romantikliği fark etmek imkansız özellikle Katherine'in Alec'in aslında fakir bir Kont olduğunu öğrendiğinde verdiği tepki, kandırılmışlık ve terk edişinin ardından Alec'in aşkı için onun peşine düşmesi... 

Ama favori sayfalarım son bölümdü çok şekerlerdi gülümseyerek okutuyor o sahneleri ve Alec'in Katherine'i aşkına inandırmak için Sydney'in evine geldiği kısım... Çok sevmiştim. 

Çok güzel bir kitaptı ve tarihi aşk romanı severlere şiddetle tavsiye edebileceğim bir kitap... Bence okuyun çok seveceksiniz. 

Kitabın konusunu aşağıda belirtiyorum: 

"Katherine, Sydney'nin söylediklerini güçlükle anlamaya çalışıyordu. Sahneye bakarken birden yüzünü ateş bastı. Maalesef, Sydney bu şiiri ona daha önce okuduğundan, şimdi aklı Galler Prensi'nin üç gayrimeşru oğlundan biri olan Iversley Kontu Alec, borçlarını ödeyebilmek için kendisine gizlice vâris bir eş aramaktadır. Tutkulu bir kadın olan Katherine adeta dualarının cevabı gibi ortaya çıkar ve Alec'in baştan çıkarmasına verdiği karşılık da adamın ona sahip olduğundan emin olmasını sağlar. Fakat Alec, Katherine'in bir aşk evliliği yapmak istediğini bildiğinden içini kemiren düşüncelerden kurtulamaz... Acaba Katherine, Alec'in yalanların öğrendiği zaman neler olacaktır."

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın