7 Ekim 2012 Pazar

1 Maureen Smith - Seninim


Şu dakika bitirdim kitabı ve açıkçası nasıl bitti anlamadım. O kadar akıcıydı ki bir elime altım 150. sayfadayım ondan sonra çay almak için giderken ayraç koyduğumda baktım 280. sayfadayım. Nasıl bu kadar hızla ilerledi farkına varmadım. Resmen bir içim su olan bir kitap. 

Yazarın kalemi çok akıcı ve üslubu da çok sürükleyiciydi. Ağır bir dil değil hafif ve keyifle okunacak bir dili var yazarın...

Erotik sahneleri var bunun için biraz yaş sınırlaması gerekebilir ama onun haricinde çok güzel romantik bir kitap. Lena ve Roderick'in ilişkileri biraz fena başladı özellikle anlaşma ile başlaması kötüydü ama birbirlerine davranışları hiçbir zaman bir anlaşma gölgesinde değil gibiydi. Daha çok sanki normal bir zamanda karşılaşmış ve aşık olmuş gibiydiler. Japonya'da geçirdikleri zamanlar çok güzeldi. Hele Lena'nın Geyşa kılığında çay odasındakiler harikaydı. Ama ayrılıkları ve ondan sonra gelenler işte gerçekten gerginliğin hissedildiği noktalardı. 

Lena'nın Remy ile karşılaşdıklarında Remy'nin verdiği tepkiden aslında Roderick'in düşünceleri ve duyguları bir yerde anlaşılmıştı ama Lena'nın mesajının cevapsız kalması ise bir o kadar tereddüte düşürdü. 

Yazar çok akıllıca bir taktik kullanmış Lena ve Roderick'in ayrı geçirdikleri ve aşk acısı çektikleri kısımları detaylarla anlatarak okuyucuyu sıkmamış. 

Ben çok beğendim bu kitabı. Okuyun derim eğer romantik bir hikaye seviyorsanız. Gerçi kitabın romantikliğine bayılacaksınız. 

Kitabın konusunu aşağıda belirtiyorum: 

“Smith, romantizmle gerilimi dengelemeyi çok iyi biliyor.”
Pusblisher’s Weekly 
Arzular, karanlık çöktükten sonra daha derinden alev alır.
Lena Morrisson gündüzleri, başarma hırsı ile dolu bir yazardır. Geceleri ise Chichago’nun en başarılı erkeklerinden bazılarına eskortluk yapmaktadır. Seks, menüsünde yoktur. Onun işi, seçkin müşterilerine eşlik etmek ve parlak zekâsıyla onların sohbetlerine dahil olmaktır. Lena ek gelir elde etmekten hoşlanmaktadır. Dahası, güzelliğine ve beynine hayran kaldıklarını hissetmeyi sever. 
Zengin işadamı Roderick Brand, Lena’yı kendi özel partisi için kiraladığında, aralarında oluşan elektrik Lena’nın hayatındaki en tutkulu geceyi yaşamasına yol açar. Başından geçenlerin akıl almaz oluşuna rağmen, iş ve zevki bir kez daha birbirine karıştırmamaya yemin eder fakat Roderick acımasızdır. Teklifi karşı koyulmazdır: Üç hafta boyunca tüm fantezilerini gerçekleştirecek, karşılığında ise Lena’nın ciddi bir terfi almasını kesinleştirecek bir milyon dolarlık bir bağış yapacaktır. 
Lena bu oyunu oynayabilir. Roderick’e en ateşli, en vahşi tutkuları yaşatıp daha fazlası için kıvrandırarak öylece çekip gidebilir. Ancak, iş arzulara geldiğinde kurallar ve kalpler kolayca sarsılabilir. En iyi hazırlanmış planlar bile kimsenin ummadığı biçimde başarısızlığa uğrayabilir.

1 yorum :

  1. Ben de bir hafta kadar önce falan okudum kitabı ama yorumlama fırsatım olmamıştı :) Gerçekten güzel bir kitap. Başta biraz konuya hızlı girişini görmezden gelirseniz, sonları etkileyici olduğu için sizde de "çok güzel kitap" etkisini bırakmayı başarıyor :)

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın