27 Ekim 2012 Cumartesi

0 Laurie McBain - Saklı Düşler


Yazarın çok akıcı bir dili olduğu ve mekan tasvirlerinde çok başarılı olduğu değişmez bir gerçek. Mekanları anlatırken o kadar ince noktalar yakalamış ki yazar gözünde canlandırmak çok kolay oluyor okuyucu için.
Severek okuduğum tarihi aşk romanlarından biri... Halbuki yazarın tek yayınlanmış kitabı bu ve gönül ister ki başka kitapları da yayınlansın.

Elysia ve Alex arasındaki ilişki çok hoştu. Okumak ayrı bir zevkliydi. İkili arasındaki diyaloglar bazen güldürürken bazen de sinirlendiriyor. Alex'in Elysia'yı kıskanması ve Elysia'nın abisine verdiği sözü tutma çabası ile Alex ile arasının bozulmasını okumak çok zevkliydi.

Yazar profesyonel bir kurgu yapmış bence, ben çok sevdim. Özellikle son sayfalardaki olaylar çok adrenalin yüklüydü ki sonunun o şekilde olacağını hiç tahmin etmemiştim ama belki birazcık hızlı gelişmiş olabilir olaylar ama ben bu durumdan şikayetçi değilim kitapla harika gitti.

Kitapta özellikle dikkatimi çeken şey ise aynı kategoride bulunan kitaplarda olduğu gibi cinsellik içeren sahneler yoktu. Çoğu aşk romanlarında birkaç sayfalık bu tür sahneler oluyor ama bu kitapta yoktu. En fazla iki paragraftır daha fazla değildir.

Şahsen benim severek okuduğum bir kitaptı, sizlere de eğer tarihi aşk romanlarını seviyorsanız tavsiye edebileceğim bir kitap.

Konusunu aşağıda belirtiyorum:



McBain’in karakter yaratma ve hikaye üretmedeki eşsiz yeteneği onu benzerlerinden öteye taşıyor.” Publishers Weekly 
“İyi işlenmiş, muhteşem bir romantizm! Okuyucuları yoğun bir atmosfer bekliyor.” Romantic Times
“Duygulara hitap eden bir anlatım ve renkli karakterler… Kendinizi hikayenin büyüsüne kaptıracaksınız.” Los Angeles Herald  
Etkileyici bir görünüme sahip Lord Alex Trevegne şöhreti tüm ülkeye yayılmış bir hovardadır. Elysia ise güzel; güzel olduğu kadar da talihsiz. Ancak bir gün kaderin ona hazırladığı oyundan sıyrılmaya karar verdiğinde her şey değişir.
Alex ve Elysia dönülmez bir uçurumun kenarında, bir skandalın eşiğinde karşılaşınca Alex onu kanatlarının altına alır. Ancak ona ruhen de bedenen de sahip olabilmesi için en çetrefilli yolları aşması gerekecektir.
Kesişen arzularının şiddetli çalkantısından, şimdiye dek yazılmış en güzel aşk hikayelerinden biri doğar ve nihayet ikiz tutkuları alev alev yanan bir denizin çağlayan dalgalarında birbirine karışır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın