31 Ekim 2012 Çarşamba

0 Deeanne Gist - Umutsuz Aşkın Gözyaşları


Yazarın okuduğum ilk ve tek kitabı. Aslında diğer kitaplarını niye okumadım bilmiyorum sanırım denk gelip almadım. Ancak yazarın dilini, üslubunu ve olayları kaleme alış biçimini, karakterlerinin özelliklerini çok beğendim. Ayrıca çok da kitabın kurgusu çok akıcı ve sürükleyici. Yazar her türlü duyguyu yazmış ve bunları da okuyucuya hissettirmeyi başarmış.

Kitap kısacası zoraki bir evliliğin sonunda birbirine aşık olan farklı dünyaların yetiştirdiği iki insanın arasındaki duygulara ve buna rağmen birlikte olabilmek için çabalarını anlatıyor. Kadın karakter Constance, Drew ile beraber kalabilmek için her şeyi öğrenmeye ve çok istediği amcasının kitabının editörü olmayı bir kenara bırakmayı düşünürlen Drew sevdiği kadını alışık olmadığı ve bilmeyip uyum sağlayamadığı ortamda kalmasını engellemeye çalışıp onu geri göndermeye çabalıyor... Aslında kitapta karakterler arasındaki iletişim bozukluğunu da görebiliyoruz. Ayrıca genellikle tarihi aşk kitaplarında cinsel içerikli sahneler bulunurken bu kitapta o sahnelere hiç değinmiyor. Yani evlendiklerinde bile o gece ne yaptıkları anlatılmıyor. ;) En azından her yaşa hitap eder hale gelmiş kitap bu şekilde.

Kitapta matematiksel problemlerin çok olduğundan şikayetçi olabilirsiniz belki ama o da bence Drew'ın Constance için yaptığı oyalama taktiği ve bir yerde sevgisinin göstergesi. Sizleri bilmem ama ben çok hoşlanmıştım bu detaylardan. Sanırım matematiği sevdiğimdem olsa gerek :))

Ve  bir de bu türde bulunan çoğu kitapların yanında buradaki erkek karakter arsız, çok kadınlarla beraber olan bir erkek değil. Utanan, çekinen ve sevdiği kadınla olan ilişkilerinde bile tereddüt edebilen bir erkek... En azından çapkın bir erkek tanımı ile karşılaşmıyoruz ve biraz değişik gelse de okumak güzeldi bunu.

Ben sevdim ve beğendiğim bir kitap oldu. Yazarı tanmayanlar için bence güzel bir başlangıç olur bu kitapla. Tavsiye ederim okuyun.

Kitabın konusunu aşağıda belirtiyorum:


"İngiltereden gelen gemi, Virginia Kolonisindeki çiftçiler için iyi haber demekti. İşledikleri suçlar nedeniyle sürgün edilen kadınlar, tarlalardan toplanan bir balya tütün karşılığında bekâr erkeklere eş olarak satılıyordu. Drew OConner, bir gemi dolusu kadının geldiğini duyduğunda hiç heyecanlanmadı. Âşık olduğu kadını kaybetmenin verdiği kalp kırıklığıyla, sadece evin işini yapacak ve küçük kardeşiyle ilgilenecek bir hizmetçi arıyordu ama arayışı isteksizce yaptığı bir evlilikle sonuçlandı. Amerikaya zorla getirildiğini ve aslında bir Leydi olduğunu iddia eden dik başlı, zeki, namusuna düşkün ama inanılmaz derecede baştan çıkartıcı Constance için de bu evlilik sadece bir formaliteydi. Bir an önce ülkesine dönmekten başka bir şey düşünmüyor; üstelik yemek yapma konusunda fikri olmadığı gibi, zamanının çoğunu da ev işleri yerine matematik bulmacalarına harcıyordu. Nasıl bir kadındı bu böyle? Drewun hoşgörüsü ciddi bir sınavla sınanmak üzereydi... Deeanne Gistin akıcı ve duygu yüklü üslubu, sayfaları birbiri ardına çevirmenizi sağlayacak ve kitabın bitmesini hiç istemeyeceksiniz." 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın