17 Ekim 2012 Çarşamba

0 Chloe Neill - Bazı Kızlar Isırır


Bir vampir serisi... Serileri hep takip etmeyeceğim etmeyeceğim diyorum ama yine de fantastik tutkunluğuma yenik düşünüyordum. Chicago Vampirler serisinin ilk kitabı ve ben beğendim. Değişik bir girişi oldu ve yazarın kalemi de sıkıcı değil. Profesyonel bir yazar olmadığını düşünüyorum çünkü mükemmel diyebileceğim bir kaleme sahip değil yazar ancak yine de akıcı, sürükleyici, sade ve merak uyandırıcı bir dili var.

Kitap ise yeni vampir olup Cadogan Evi'nin yeni üyesi acemi ama bir o kadar da güçlü bir vampir olan Merit'i konu alıyor. Sadece vampirlerle ilgili değil kitap. Diğer fantastik yaratıklar da var. Periler, şekil değiştiriciler, şeytanlar, melekler... yani görüp duyduğumuz her türlü fantastik yaratık mevcut. Bu türü sevenler için güzel bir seri diyebilirim.

Kitap çok olaylı bir kitap değil durgun ilerliyor belki ilk kitap olduğundandır bilemiyorum. Ancak Merit&Ethan ikisilinin diyalogları eğlenceli ve aslında karakterler arasındaki sohbetler, konuşmalar kitabı eğlenceli kılıyor.

Kitap içeriğine giren bir yorum yapmak istemiyorum ancak özellikle belirtmek istediğim şeyler de var bu yüzden içeriğe biraz girmiş olabilirim. Öncelikle Ethan'ı ben bile sevdim her ne kadar bazı yerlerde uyuz olsa da ve Morgan serseri gibi görünse de okuyucuyu kendini sevdirse de biraz şüpheli bir karakter gibi geldi. Jeff ve Luc özellikle sevdiğim karakterler oldu.

Yemin töreni, Ethan'a ilk meydan okuması, vampirlerin arasında Morgan'a kılıcını çekmesi ve sonunda Celina ile olanlar özellikle favori sahnelerim. Gerçi Ethan'ın bulunduğu her sahne favorim. ;)

Neyse yorumumu uzatmayayım. Ben sevdim. Büyük beklentilerle okumayın kitabı sonucunda bir vampirli kitap bir yer de diğerleri ile aynı oluyor. Ancak dediğim gibi yazarın dili çok iyi ve kitabı okutuyor. Çeviri de kusursuzdu ben hiçbir hata görmedim. İmla hatası ve devrik cümleler de yoktu. Gayet güzel bir Türkçe ile yazılmıştı ki bu çeviri kitaplarda çok önemli bir şey.

Tevsiye ederim eğer fantastik kitapları seviyorsanız. :) Şahsen takip edeceğim bir seri. Optimum Kitap'tan da tek dileğim serinin kitapları arasında çok ara vermemesi.

Kitabın konusunu aşağıda belirtiyorum:

"Son derece etkileyici... Harika bir seri. USA Todayin Çok satan yazarı Julie Kenner
Harika, çekici ve zevkli... Mutlaka okumalısınız." 
The Demon King and Iın Yazarı Candace Havens
"Okuyucuların coşkuyla destekleyecekleri ukala bir kadın kahramanımız var. Buna bir de diğer eğlenceli karakterleri ve dumanı üstünde tüten cinsel gerilimi ekleyin. İşte elinizdeki kitap bu müthiş bileşimin bir ürünü."  
Dead If I Do'nun ülke genelinde çok satan yazarı Tate Hallaway 
BENİ ÖLDÜRDÜLER. BENİ İYİLEŞTİRDİLER. BENİ DÖNÜŞTÜRDÜLER. 
Doğru tabii, bir yüksek lisans öğrencisinin hayatı tam anlamıyla göz kamaştırıcı olamazdı ama sonuçta o benim hayatımdı işte. Ve Chicago vampirleri dünyaya varlıklarını açıklayana, ardından serseri bir vampir bana saldırana kadar gayet de iyi gidiyordu. Ama o serseri, kanımdan sadece bir yudum almıştı ki başka bir kan emici geldi ve onu korkutup kaçırdı. Ve bu yeni gelen, hayatımı kurtarmanın en iyi yolunun, beni yaşayan bir ölüye çevirmek olduğuna karar verdi. 
Sonradan öğrendim ki, beni kurtaran kişi Cadogan Evindeki vampirlerin lideriymiş. Artık tez araştırmamı, Kenwoodda bulunan ve Ethan Sullivanın boyunduruğu altındaki vampirlerle dolu bir malikâneye nasıl ayak uydurulacağı üzerine yapıyordum. Tabii ki uzun boylu, yeşil gözlü, dört yüz yaşında bir vampir olarak yüzyılların kazandırdığı cazibeye de sahipti Sullivan ama ne yazık ki benim sadakatimi ve hizmetimi de bekliyordu. Gerçek buydu. 
Fakat gelişmekte olan güçlerim (birdenbire bazı silahlara şaşırtıcı derecede yatkınlığım olduğunu öğrenmem), rahatsız edici bir güneş ışığı alerjisi ve Ethanın tutumu endişelerim arasında son sıradalardı. Biri hâlâ beni öldürmek istiyordu. Bu beni ısıran Serseri vampir mi yoksa rakip evlerden bir vampir miydi? Ya da meşale taşıyanlar vampir çetesinden biri miydi?
Chicagonun gece hayatına kabul edilmem bir savaşın belki de ilk kıvılcımı olacaktı. Ve birilerinin kanı dökülecekti.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın