5 Eylül 2012 Çarşamba

0 Judith McNaught - Düşler Krallığı


Judiht McNaught, Julie Garwood ile birlikte favori yazarlarımdandır ve şüphesiz en iyi kitaplarından birisi olduğunu düşündüğüm Düşler Krallığı'nın bundaki katkısı epey büyüktür.

Aslında konu, kitabın klasik bir tarihi roman olduğunu düşündürebilir. Ama McNaught'un kalemi o kadar iyi ki kendinizi olayın içine tam anlamıyla sürüklenmiş olarak buluyorsunuz. 

Kitabın içeriğine gelecek olursak...

Royce ve Jenny'nin aşkı gerçekten kuvvetli ve okuyucunun içinde hissettiği bir aşk. Jenny'nin kendi ailesine karşı duyduğu ve aslında onların hiç hak etmedikleri sevgi ile saygının Royce ile ilişkisinde neden olduğu pek çok şey okurun boğazını düğümleyecek cinsten. Özellikle arena bölümü ve Jenny'nin açıkça ilesini seçmesi, Royce'un buna verdiği tepki ve sonrasında yaşananlar... Öylesine derin işlenmiş ve anlatılmış sahneler ki satırladan başınızı kaldırdığınızda aslında kitabın içine ne denli girdiğinizi hatırlıyorsunuz.

Kitap boyunca sürüp giden kızgınlık ve düşmanlıklar, sürekli devam eden mücadele hali, iki tarafında hissettiği yoğun ihanete uğramışlık hissi ve bunun devamında gelen kızgınlıklar ve tüm bunlara rağmen güçlü bir şekilde hissedilip yaşanan bir aşk var bu kitapta. Şiddetle tavsiye ediyor ve okuduğunuza pişman olmayacağınızı söylüyorum.

Kitabın konusu;
Bir İskoç dükünün kızı olan Jennifer Merrick, 'Kurt' lakabıyla anıla İngiliz Claymore Dükü Royce Westmoreland tarafından manastırdaki okulundan kaçırılır. Dük, düşmanlarının yüreğine dehşet salan, adını duyan herkesin dudağını uçuklatan bir savaşçıdır, ama Jennifer de onun ününü umursamayacak kadar inatçı ve yürekli bir kızdır. Ailesine saldırmak üzere olan savaşçı kendisini tutsak aldığında, ondan kurtulmak için akıl almaz bir zeka kıvraklığı ve özgüvenle, küstah, alaycı ve yakışıklı düşmanını şaşkına çevirir. 
Ancak onun güçlü kollarında aşkı bulduğu andan itibaren Jennifer için hayat; gururunun, ailesine karşı hissettiği vefa ve koruma duygularının, karşı koyamadığı bir aşkla çatıştığı tehlikeli bir tuzağa dönüşecektir...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın