29 Ağustos 2012 Çarşamba

0 Nora Roberts - Kumarbaz Aşk

Serena'nın baba parasına sırtını dayamadan, kendisi için çalışması çok güzeldi. Asilce bir davranış...
Justin ise bambaşka bir dünya. Aslında teknik olarak gerçekten başka dünyaların insanları ama yolları çok güzel kesişti. 

Neyse, Justin ile Serena'nın karşılaştıkları andan itibaren aralarında gelişen diyaloglar, geziler, davranışlar ve birbirlerine karşı olan çekimlerini okumak çok güzeldi. Eğlenceli ve romantik diye tanımlardım ben. 

Serena'nın babasının endişeleri ve bu endişeleri sanki annesinin endişeleriymiş gibi gösterme çabası  da çok komikti. Ama işte babası Daniel, babalığını yaptı. El altından Justin ile Serena'nın tanışmasını sağladı. Gerçi adam tanıştırmakta haklı tam birbirlerine göreler :)

Serena'nın kaçırılması ve Justin'in buna göterdiği tepki okunmaya değerdi. Nora Roberts gerçekten aşkı hissettirecek derecede yazmış. Güçlü, soğuk kanlı, ne istediğini bilen bir adamın içinde aslında duygusal ve sevdiğini kaybetme korkusunu çok güzel yazmıştı yazar. 

Caine ve Alan'ı görmek, yani MacGregor erkeklerini, çok güzeldi. Sohbetleri, birbirlerine davranışları çok eğlenceliydi. 

Yazarın anlatımını evet çok beğendim ama daha çok beğendiğim yer ise, sadece aşk romanı değil dostluk, birliktelik, aile ve kardeş ilişkilerini de işliyor olması çok daha güzeldi. MacGregor ailesi evet güçlü bir aile bunu okurken görüyoruz ama bu gücün ardındaki aile ilişkisini ve bağlılıkları çok daha güçlü kılıyordu aileyi. Ben bu yüzden çok sevdim. Özellikle favorim MacGregor ailesi. Duyduğuma göre 12 kitaplık bir seriymiş ve hepsini okuyacağım. 

MacGregor Serisi'nin Yayınlanan Kitapları:
  1. Kumarbaz Aşk
  2. Kader Bizi Bağladı
  3. Geçmişin Gölgeleri
  4. Yalnız Adam
  5. Paylaşılan Hayaller
  6. Alacakaranlık
Kitabın konusunu sizlerle paylaşıyorum: 


"Serena MacGregor, bu işi yapmaya karar verdiğinde niyeti, gerçek anlamda bağımsızlığını kazanmak ve biraz da macera yaşamaktı. Bu yolla kendini bulmak istiyordu. Onca yıl çalışıp emek vererek sahip olduğu diplomasını yok sayarak ve varlıklı ailesini bir kenara bırakarak, bir gezi gemisinin kumarhanesinde krupiye olarak çalışıyordu. Bu işe başlayalı yaklaşık bir yıl olmuştu. Bu süreçte Justin Blade gibi bir kumarbazla ilişkiye girmek, aslında hiç de Serena'ya göre değildi. Ama bahisler yüksekti ve Justin, Senera'nın hakkındaki izlenimini değiştirmek üzere bahse girmişti. Çabuk parlayan, ateşli ve varlıklı Serena MacGregor, bu Komançi Kızılderililerinin kanından gelen kumarbaza karşı bahsi yükseltince, oyunun sonunu 'Şehvet dolu' olarak tanımlamak bile yetmezdi... Sonuçta aşk da bir kumardı ve kimin kazanıp kimin kaybedeceğini önceden kestirmek mümkün değildi."



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın