31 Ağustos 2012 Cuma

1 Judith McNaught - Cennet


Sevdiğim yazarlardan biri ve kitabı. Her kitabı farklı bir tatta ve Cennet'te tam 'Cennet' tadında bir kitap. 

Dikkat edin arkadaşlar kitap içeriğine girmiş olabilirim. 

Meredith'in küçükken ki yalnızlığı ve sonra Lisa ile olan arkadaşlığı çok şekerdi. Tipik çocuk endişeleri denemezdi Meredith'in endişelerine, yalnızlığına çünkü kitapta yaşından çok daha olgun bir kız görüyorduk. Her neyse detaylarla boğmayalım okuyucuyu :)

18 yaşında Matt ile tanışmaları çok güzeldi. Birbirlerine karşı tavırları ve henüz başlarda birbirlerine karşı olan çekimleri... Aşk kendini göstermeye başlıyordu daha başlarda. Üstelik Meredith'in başından beri olan dürüstlüğü ve Matt'le birlikte olmasını babasını sinir etmek için olduğunu söylemesi takdire değerdi. Bunu da geçtim Matt'i de tebrik etmek gerek... Tek bir birliktelikle Meredith hamile kaldı. 

Matt'in evinde geçirdikleri zamanlar çok güzeldi. Okumaktan zevk aldığım asıl sayfalardı. Hatta Matt'in babasının tavırları da harikaydı. Yaşlı moruk bir babadan beklenmesi gerektiği gibi yaklaştı hep Meredith'e. Ama asıl hainliği Meredith'in babası yaptı. O an adamı elime geçirsem parçalardım.

Her neyse :) Birbirlerinden boşandıklarını zannetmelerine rağmen boşanmamış olmaları aslında beraber olmaları için bir ışık gibi bir şey oldu. Gerçi yine de birbirlerini çok kırdılar ya neyse. Aşkta her şey oluyor...  

Matt'in Meredith'e söylediği şu sözler favori sözlerim. 

"Eğer yanıma taşınırsan, sana cenneti altın bir tabakta sınarım. İstediğin her şeyi. Kendimle beraber elbet! Bu bir paket anlaşma."

Matt adamım çok romantiksin... 

Harika bir kitaptı. Okumayanlara tavsiye ederim ve garanti veriyorum Judith yazarsa okunur arkadaş! 

Kitabın konusunu ise arka kapaktan yazıyorum: 
"Bancroft mağaza zincirinin mirasçısı Meredith, babasının baskıcı dünya görüşü nedeniyle yalnız ve mutsuz bir çocukluk geçirmiştir. On sekiz yaşındayken hayatına giren Matt, deneyimsiz genç kızın dünyasını aşkla donatır.İki genç de ışığa kabuşmak için ölümü göze alan pervaneler gibi kendilerini aşk ateşine atarlar. Ancak acıklı rastlantılar ve Philip Bancroft'un korkularından kaynaklanan tutuculuğu her şeyi tersine çevirir. Aşk her iki genç içinde üstüne perde çekilip unutulması gereken bir duyguya dönüşür. Yıllar sonra tekrar karşılaşıncaya kadar... Fakat yıllar pek çok şeyi değiştirmiş, ikisinin de önünden başka ufuklar açılmıştır."

1 yorum :

  1. Kesinlikle akılda kalan ve okuması çok keyifli olan kitaplardan birisiydi. Katılıyorum İnci: kumayanlara tavsiye ederim ve garanti veriyorum Judith yazarsa okunur arkadaş!

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın