29 Ağustos 2012 Çarşamba

0 İlknur Uğur - Yansıma


Yavaş yavaş alışacağıma inanıyorum Türk karakterler ve fantastik olaylar ikilisine. Fantastik-Türk bir kitap daha... Hala biraz fantastik kitaplarda Türk isimleri okumak garip geliyor. Neyse... Kitabın kurgusu hoşuma gitti. Olaylarda da her daim bir adrenalin vardı bu da tam benlikti. Olaylı kitapları severim.

Kitabı okumaya başladığımda Yaren'in Artvin'e gitmesi ile orada birilerine aşık olacağını düşündüm ve kitapta tanıştığı erkeklerden biri olan Önder'in bu şanslı kişi olacağını düşündüm ama yanıldım. Bu güzeldi. Kitapları okurken yanılmayı, tahminlerimin yanlış çıkmasını severim.

Yaren ile Korel arasındaki ilişkinin biraz hızlı ilerlediğini düşündüm kitabı okurken ama ilerleyen sayfalarda bunun nedenini anladım. Ki asıl olaylarında o zamanlar başladığını fark ettim. Can'ın ise tam baş belası olması üzücüydü. Gerçi Can'ın başına gelenler de... Zavallı, hiçbir suçu yoktu tamamen Yaren'e olan hayranlığı yüzünden başı derde girdi.

Kütüphane'ye kitabı almaya girdikleri sayfaları tüylerimi ürpertti. Biran için kendimi gerilim filmlerinde hissettim. O sayfalar çok etkileyici yazılmıştı.

Yaren'in aklında deniz kenarında sevgilisi ile zaman geçiremeyecek olmasına dair geçen düşünceleri ve Korel'in bunları yerine getirme çabası çok hoştu. Korel gerçekten Yaren'i seviyormuş ve doğum gününde yaptıkları da öyle. Çok şeker çocuk bu Korel.

Asıl adrenal kitabın sonunda Sis ile karşılaştıkları zamandı. Savaş mı desem kavga mı desem bilemedim ama o kısımları heyecanla okudum. Çok güzel ve zevkle yazılmış satırlardı ve bende aynı heyecan ve zevkle okudum. Sonunda da Korel'in lanetlenmesi ise... Kitabın devamını heyecanla beklememe neden oldu.

Beni şaşırtan bir başka olay ise Sümeyye Hanım olayıydı. İtiraf ediyorum ki doktordan şüphelenmiştim bende ama kitapta bu konu üzerine kurulan kurgu öyleydi ki çok şaşırdım. Okurken hadi canım kızı mı suçluymuş demek kocası da suçsuzmuş dedim ama sonra bir öğrendim ki suçlu dediğim insan aralarında sütten çıkmış ak kaşık olanmış. Sümeyye hanımın kocası ve kızının yaptığı oyuna çok şaşırdım.

Kitabı genel anlamda çok beğendim. Güzel bir kurgu, tek bir konuya bağlı kalmadan yazılan bir kurguydu. Sadece Korel&Yaren ilişkisi onların merkezi olduğu bir konuda dönen olaylar değildi okuduklarımız. Bu yüzden de daha güzeldi kitap benim için. Ama ne yazık ki kötü bir tarafı vardı ki o da önemli bir detaydı. Kitapta imla hataları vardı. Bunun için yazarımıza değil yayın evine sitem edebilirim çünkü onların dikkat etmesi gereken bir şeydi. Umarım ikinci kitapta yayınevi daha özenli çalışır diyorum.

Kitabı okumayanlara tavsiye ederim.


Kitabın konusunu aşağıda belirtmiş bulunuyorum:

"Yaren Artul beklenmedik bir kaza sonucu ailesini kaybetmiş, uzun bir bunalımın ardından yeni bir hayat kurmak için büyük bir köşkte yaşayan Sümeyye Hanım'ın bakıcılığını üstlenmiştir. 
Ne var ki yeni hayatı göründüğü kadar sakin geçmeyecektir. Çünkü Yaren'in ölen babası Turgut Artul, gizli biyoloji savunması alanında çalışan bir bilim adamıdır ve bütün insanlığı etkileyecek bir buluşa imza atmıştır.  
Koruyucu adı verilen bu buluş insanın DNA değişkenliğini ortaya çıkaracak ve üstün bireysel korumayı sağlayacaktır.  
Yaren birdenbire kendini korkunç çıkar ilişkilerinin, büyük bir tehlikenin ve bir o kadar da büyük bir aşkın ortasında bulacak ve olaylar hızla gelişecektir."

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın